ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

To personer pågrepet etter kapringen:

Fant flere skytevåpen og narkotika i ambulansen

Grethe Lien Metlid, leder for Oslo-politiets felles enhet for etterretning og etterforskning, kom med nye opplysninger om ambulansekapringen i en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Foto: Janina Lauritsen / Politiet

Politiet kom med flere opplysninger om den dramatiske ambulansekapringen tirsdag. En mann (32) og en kvinne (25) er pågrepet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2019 kl 20:04

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV/SANDAKER: I en pressekonferanse tirsdag ettermiddag fortalte politiet at mannen som ble pågrepet på Torshov kl. 12.47 etter å ha kapret en ambulanse på Rosenhoff, er en 32 år gammel, norsk mann fra Østlandet. Han er en kjenning av politiet, og er tidligere dømt for flere forhold.

Ombord i ambulansen, som ble stoppet i Krebs gate etter en politjakt, der politet flere ganger hadde skutt etter bilen, fant politiet en hagle og en uzi (en maskinpistol, ifølge Wikipedia) og noe de med stor sikkerhet mener er narkotika.

Pågrep kvinne på Sandaker senter

Kvinnen som var etterlyst i forbindelse med hendelsen, ble i ettermiddag pågrepet inne i butikken Bogerud tekstil på Sandaker senter.

Hun er 25 år gammel, norsk og også en kjenning av politiet. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser Johan Fredriksen, leder felles enhet operativ tjeneste i Oslopolitiet.

– Det som er særdeles alvorlig og beklagelig er at gjerningspersonen, ifølge vitneobservasjoner og det politiet selv erfarer, bevisst har kjørt bilen opp på fortau for å ramme tilfeldig forbipasserende. Det er slik han treffer en barnevogn og et eldre ektepar, sier Fredriksen.

ANNONSE

Drapsforsøk

Mannen er nå siktet for drapsforsøk, og kvinnen er siktet for befatning med skytevåpen, ifølge Grethe Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt.

Det har foreløpig ikke vært mulig å avhøre de to, ifølge Metlid, men politiet håper å få informasjon fra dem i løpet av kvelden.

– Hva som har vært hensikt og motiv kan vi ikke svare på så tidlig. Det vil være helt sentralt å få snakke med de to, sier hun.

Politiet har igangsatt en bred etterforskning, og jobber ut fra flere hypoteser og mulige årsaker til hendelsen.

ANNONSE

Det hele startet med en bilulykke, der en bil havnet på taket på Rosenhoff kl. 12.35. Ambulansen var sendt ut til denne ulykken, der de to siktede, ifølge politiet, var involvert. Mannen kapret ambulansen, og kjørte avgårde med den. Det var ingen andre ombord i ambulansen. Kvinnen stakk fra stedet. Hva funnene av narkotika og våpen i ambulansen har å si for motivet, kan politiet ikke svare på ennå.

Kan være flere skadde

Det er foreløpig ikke noe nytt om tilstanden til de skadde. De to tvillingene som lå i barnevognen som ble truffet av ambulansen er på sykehus, og tilstanden til den ene skal ha vært noe uavklart. De andre som ble truffet, eller nær truffet av ambulansen, er kjørt til legevakten.

– Vi oppfordrer personer som ikke har vært i kontakt med politiet om å kontakte oss, slik at vi kan få full oversikt over skadde. Alle observarsjoner og opplysninger som kan bidra til oversikt over hendelsen og bagrunnen for denne, er interessante, sa Metlid.

– Vi må ta høyde for at det kan være flere skadde, og at flere er involvert enn det vi har oversikt over nå, sa Metlid.

Mulig knytning til høyreekstremt miljø

Politiet kjenner til opplysninger om at de to kan tilhøre et høyreekstremt miljø, og dette er noe de undersøker.

ANNONSE

– All historikk om gjerningspersonene er av interesse, og om det har noe med motiv å gjøre, sa Metlid.

LES OGSÅ: Politiet mener det ikke var en terrorhandling

Hun kunne ikke svare på om de to hadde stjålet bilen som var utsatt for ulykken på Rosenhoff, eller om de var ruset under ulykken og den påfølgende kapringen av ambulansen. Det blir tatt prøver av begge, opplyste politiinspektøren.

Politiet har foreløpig ikke kontroll på hvor kvinnen befant seg før pågripelsen på Sandaker senter.

– Vi kan ikke si noe konkret om forholdet mellom de to, annet enn at det er en relasjon. Vi knytter begge til hendelsen men må komme tilbake til spørsmålet, sa Metlid.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE