ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Smittetrykket jevnes ut:

Færrest nye smittede i bydel Sagene

Smittetrykket i Oslo er på vei ned. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Mens smittetrykket er på vei ned i bydelene som tidligere var hardest rammet av koronasmitte, øker det i bydeler som til nå har hatt lavest smittetrykk.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO / BYDEL SAGENE: Mens smittetrykket i bydel Stovner er mer enn halvert på to uker, går trenden motsatt vei hos oss i bydel Sagene. (Smittetrykket gir mulighet for å sammenlikne andelen smittede i befolkningen, uavhengig av antall innbyggere i bydelene, som varierer fra om lag 30.000 til 60.000. Smittetrykket er andelen smittede per 100.000 innbyggere over de siste to ukene).

De store ulikhetene i smittetrykk mellom bydelene krymper nå inn – det er for eksempel under 300 i alle bydeler, bortsett fra i bydelene Bjerke og Grünerløkka. Bare bydel Ullern ligger fortsatt under 100 i smittetrykk, med 92,6 per 100.000 de siste 14 dagene. I snitt er smittetrykket i hele Oslo nå 216,2.

Bydel Sagene, som før helgen hadde fjerde lavest smittetrykk i byen, har nå falt til nummer seks. Samtidig har smittetrykket, som 4. mai var om lag 126, steget til 175,2 per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Det siste døgnet er det imidlertid bare registrert 2 nye smittetilfeller i bydel Sagene, det er sammen med bydel Grorud, lavest i Oslo. Det er en markant nedgang fra 9 dagen før. Med 79 smittede de siste to ukene, er gjennomsnittet per dag i perioden 5,6.

Antall registrerte smittetilfeller per dag i bydel Sagene de siste to ukene. (Kilde: Oslo kommune)

I Oslo totalt er det registrert 86 nye koronasmittede siste døgn. Det er 50 færre enn på mandag, og 36 færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 109 smittede per dag.

Antall registrerte smittetilfeller per dag i Oslo de siste to ukene. (Kilde: Oslo kommune)

ANNONSE

Flest nye smittede er det i bydel Frogner med 13, fulgt av Grünerløkka og Søndre Nordstrand med 11..

Totalt er 34.820 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE