ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Full støtte fra bydelsutvalget til utvidelse av skolegården

Sagene bydelsutvalg har enstemmig vedtatt å støtte FAU ved Sagene skoles ønske om utvidelse av skolegården. Foto: Karl Andreas Kjelstrup/Janina Lauritsen (arkivfoto av bydelsutvalget)

FAU ved Sagene skole får full støtte fra Sagene bydelsutvalg i vedtaket om utvidelse av skolens uteområder.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2020 kl 23:01

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: I bydelsutvalgsmøtetmøtet torsdag 17. desember vedtok bydelsutvalget enstemmig å støtte innbyggerforslaget om utvidelse av uteområdene ved Sagene skole.

FAU ved Sagene skole har tidligere fått støtte fra Grünerløkka bydelsutvalg.

Enstemmig vedtatt

Utvidelsen omfatter et oppkjøp av nabotomten i Vogts gate 26. Bydelsutvalget ber bystyret og byrådet vurdere muligheten for å kjøpe tomten.

«I tilknytning til skolen ligger Vogts gate 26. Dette er per i dag en tomt bestående av et falleferdig bygg som ikke lenger er i bruk. Vogts Gate 26 eies av ETO holding som har flere datterselskap. Det er signalisert ønske om å bygge leiligheter på tomten,» står det i representantforslaget fra bydelsutvalget.

Bydelsutvalget ønsker at Oslo kommune skal kjøpe tomten og innlemme den som en del av Sagene skole. I tillegg til at arealene ved Sagene Festivitetshus i større grad skal være tilgjengelig som en del av uteområdene til skolen.

ANNONSE

– Vi må benytte denne sjansen når vi ser det kan være mulig å utvide, sier FAU-leder Kjetil Gjønnes. Foto: Cecilie Sunde Lien (arkivfoto)

Torkild Hovde Lyngstad ved Sagene skole FAU forteller at utvidelsen er et godt forslag for Oslo by, elevene på Sagene skole og familiene boende i nærområdet.

– Nå har vi to bydelsutvalg som enstemmig støtter forslaget vårt. Vi håper bystyret vil kjøpe tomten og innlemme den i skolegården.

Elevene ønsker seg ekte gress

FAU mener utvidelsen av arealet vil forbedre miljøet på Sagene skole, og gi pedagogiske og helsemessige gevinster.

– Sagene skole er ifølge Oslo kommune skolebruksplan en B2-skole, altså at man skal ta to paralleller på skoletrinnet, men skolene har tre paralleller. Skolen har 50 prosent flere elever på samtlige trinn enn det egentlig er plass til, og det skal bli enda flere. Da er det viktig å benytte den eneste muligheten som er igjen til å utvide arealene.

ANNONSE

Sagene skoles skolegård er fredet, noe som begrenser mulighetene for utvidelse. Fredningsvedtaket vil ikke gå ut over det nye arealet i Vogts gate 26.

– Elevene ved Sagene skole ønsker seg områder med ekte gress, mindre asfalt, frukttrær og benker. Det ser vi lite av i skolegården som står i dag, sier Lyngstad.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE