Sagene Avis

Full støtte fra bydelsutvalget til utvidelse av skolegården

Sagene bydelsutvalg har enstemmig vedtatt å støtte FAU ved Sagene skoles ønske om utvidelse av skolegården. Foto: Karl Andreas Kjelstrup/Janina Lauritsen (arkivfoto av bydelsutvalget)

FAU ved Sagene skole får full støtte fra Sagene bydelsutvalg i vedtaket om utvidelse av skolens uteområder.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2020 kl 23:01

SAGENE: I bydelsutvalgsmøtetmøtet torsdag 17. desember vedtok bydelsutvalget enstemmig å støtte innbyggerforslaget om utvidelse av uteområdene ved Sagene skole.

FAU ved Sagene skole har tidligere fått støtte fra Grünerløkka bydelsutvalg.

Enstemmig vedtatt

Utvidelsen omfatter et oppkjøp av nabotomten i Vogts gate 26. Bydelsutvalget ber bystyret og byrådet vurdere muligheten for å kjøpe tomten.

«I tilknytning til skolen ligger Vogts gate 26. Dette er per i dag en tomt bestående av et falleferdig bygg som ikke lenger er i bruk. Vogts Gate 26 eies av ETO holding som har flere datterselskap. Det er signalisert ønske om å bygge leiligheter på tomten,» står det i representantforslaget fra bydelsutvalget.

Bydelsutvalget ønsker at Oslo kommune skal kjøpe tomten og innlemme den som en del av Sagene skole. I tillegg til at arealene ved Sagene Festivitetshus i større grad skal være tilgjengelig som en del av uteområdene til skolen.


– Vi må benytte denne sjansen når vi ser det kan være mulig å utvide, sier FAU-leder Kjetil Gjønnes. Foto: Cecilie Sunde Lien (arkivfoto)

Torkild Hovde Lyngstad ved Sagene skole FAU forteller at utvidelsen er et godt forslag for Oslo by, elevene på Sagene skole og familiene boende i nærområdet.

– Nå har vi to bydelsutvalg som enstemmig støtter forslaget vårt. Vi håper bystyret vil kjøpe tomten og innlemme den i skolegården.

Elevene ønsker seg ekte gress

FAU mener utvidelsen av arealet vil forbedre miljøet på Sagene skole, og gi pedagogiske og helsemessige gevinster.

– Sagene skole er ifølge Oslo kommune skolebruksplan en B2-skole, altså at man skal ta to paralleller på skoletrinnet, men skolene har tre paralleller. Skolen har 50 prosent flere elever på samtlige trinn enn det egentlig er plass til, og det skal bli enda flere. Da er det viktig å benytte den eneste muligheten som er igjen til å utvide arealene.


Sagene skoles skolegård er fredet, noe som begrenser mulighetene for utvidelse. Fredningsvedtaket vil ikke gå ut over det nye arealet i Vogts gate 26.

– Elevene ved Sagene skole ønsker seg områder med ekte gress, mindre asfalt, frukttrær og benker. Det ser vi lite av i skolegården som står i dag, sier Lyngstad.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...