ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Fembarnsmor og ildsjel fra Åsengata tok initiativet til dagen

Og sammen med et korps av frivillig ildsjeler og støtte fra bydelen, dro de igang en skikkelig somalisk kulturdag.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2018 kl 08:28

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: - Dette er en dag for alle som er nysgjerrig på somalisk kultur, og som vil bli kjent med sine somaliske naboer, sto det i invitasjonen i regi av ildsjeler og Bydel Sagene, for lørdagen.

Det ble fristet med blant annet somalisk mat, somalisk musikk, sang, dans, dikt, eventyr, litteratur og somalisk moteshow.

Enhetsleder for Ungdomstiltakenee i Bydel Sagene, Cathrin Dahl-Johansen. oppsummerer i etterkant.

- På lørdag samlet det seg mer enn 300 forventningsfulle mennesker, for å oppleve somalisk kulturdag i Torshovdalen. Det ble en feststemt kulturell ettermiddag, med inspirasjon og impulser fra Somalia. Barn, ungdom, voksne og besteforeldre fra Torshov, Sagene, Sandaker og hele Oslo by, deltok og farget Torshovdalen med fargerike drakter og levende musikk. Solen skinte og det var nydelig høststemning, forteller Dahl-Johansen.

Mangfoldig bydel

- Bydel Sagene skal være en mangfoldig bydel med omtanke for alle. Torshovdalen
Aktivitetshus har hatt som mål å være et hus for alle gode ideer og beboerinitiativer i
bydelen. Denne dagen og oppmøtet, er et godt bevis på at behovet er tilstede, og at dette er noe folk både ønsker å delta på og bidra til, sier Dahl-Johansen videre.

ANNONSE

I bunn ligger at både bydel og beboere skal gjennom samvirke bidra til et godt, trivelig og trygt bo- og nærmiljø for barn og ungdom i bydelen.

Støtte

- Vi støtter gode og positive ideer og krefter som vil bruke huset som en møteplass, sier Espen Lindholm-Larsen som til daglig drifter huset i Torshovdalen.

- Vi er en bydel som består av innflyttere fra hele landet og innflyttere med bakgrunn fra forskjellige deler av verden. Det kommer det masse spennende ut av. Vi trenger møteplasser der folk kan komme sammen og bli kjent med hverandre, videre ifølge Lindholm-Larsen, som oppfordrer folk med gode ideer om hvordan bruke aktivitetshuset, til å ta kontakt.

Skolene er allerede en viktig møteplass.

- Men vi trenger noe mer etter at skoledagen er over, og i helgene - som Torshovdalen Aktivitetshus. Vi ønsker å tilrettelegge og gi støtte til de som ønsker å bidra med kunnskap og kulturformidling, så vi kan få et større og mangfoldig fellesskap, legger Cathrin Dahl Johansen til.

ANNONSE

Ildsjelen Rama Jama

Denne gangen var det Rama Jama, ildsjel fra Åsengata og fembarnsmor, som tok initiativet til dagen, sammen med et korps av frivillig andre ildsjeler, og støtte fra bydelen om å arrangere en somalisk kulturdag.

- Det var mange som møtte opp på denne festen. En veldig hyggelig fest med bra stemning, og med somaliske klær for å vise frem somalisk kultur. Dette kan være en bra eksempel for andre bydeler om de tenker seg og gjøre noe lignende, en veldig hyggelig og fargerik fest, oppsummerer Rama Jama til Sagene Avis.

Sagene Avis har fått oppsummert hva hun selv skriver på egen facebookside:

- Jeg var så nervøs og gruet meg veldig til dagen og om alt skulle gå bra. Takket være ansatte i Torshovdalen aktivitetshus, mange foreldre som lagde mat, og fikset klær og hentet afrikanske gjenstander hjemmefra, ble det en vellykket fest for alle oss. Takk til alle dere som bidro og uten den hjelpen kunne jeg ikke gjøre dette.

ANNONSE

LES OGSÅ:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE