Sagene Avis

FHI er bekymret for utviklingen. Slik er smittesituasjonen lokalt

Smittetallene i Oslo er igjen økende, i det vi går ut av 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Bydel Sagene avslutter året med en liten økning i antall registrerte koronasmittede målt mot starten av desember. Tallene er likevel halvvert siden begynnelsen av november, men smittetrykket er høyere enn da de strenge tiltakene ble innført i høst.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.12.2020 kl 16:58

BYDEL SAGENE: I enkelte bydeler øker smittetrykket. Stovner, som har det høyeste smittetrykket i Oslo, er en av bydelene som har økt trykket siden før jul.

Bydel Sagenes smittetrykk er om lag én fjerdedel av den i Stovner. Smittetrykket i bydel Sagene (antall smittetilfeller per 100.000 innbyggere), er likevel høyere enn da byrådsleder Raymond Johansen (Ap) for første gang denne høsten strammet inn på koronatiltakene. Det skjedde 21. september.

De siste 14 dagene er det påvist 62 tilfeller i bydelen. Det utgjør 137,5 tilfeller per 100.000 innbyggere. Ved innstrammingene i september var den på 104 per 100.000.

Til sammenlikning er smittetrykket i bydel Stovner nå 609,3 per 100.000.

Flest unge voksne

Det nest siste døgnet i 2020 ble det påvist ni nye koronatilfeller i bydel Sagene. Dagene før ble det påvist henholdsvis ti og fem tilfeller. Snittet de siste 14 dagene er 4,4 nye tilfeller daglig.


Smitteutviklingen per uke i bydel Sagene siden mars. (Oslo kommune)

De fleste smittede den siste tiden er i aldersgruppen mellom 20 og 29 år. 19 av de i alt 62 tilfellene er i dette aldersspennet. Videre følger 40 til 49 år med tolv tilfeller.

Tidligere denne høsten har det blitt uttrykt bekymring for smitte blant tenåringer. I bydel Sagene er det kun fire tilfeller blant personer mellom 10 og 19 år de siste to ukene.

Kun to personer over 70 år har testet positivt lokalt den siste tiden.

Det er en overvekt av menn som har testet positivt. 57 prosent av tilfellene i bydelen den siste tiden er blant menn.


Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Stovner - 609,3 - (203)
 • Søndre Nordstrand - 365,3 - (143)
 • Grorud - 314 - (87)
 • Bjerke - 281,3 - (94)
 • Alna - 249 - (124)
 • Gamle Oslo - 231,8 - (136)
 • Grünerløkka - 181 - (113)
 • Vestre Aker - 169,2 - (86)
 • Frogner - 150,2 - (89)
 • Nordstrand - 131,5 - (69)
 • Sagene - 137,5 - (62)
 • Østensjø - 106,3 - (54)
 • St.Hanshaugen - 91,5 - (37)
 • Nordre Aker - 62 - (33)
 • Ullern - 57,9 - (20)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 31.12.2020, kl. 15.15)

FHI bekymret

Onsdag ble det registrert 143 smittede i Oslo, noe som er 53 flere enn gjennomsnittet de foregående sju dagene og tolv flere enn dagen før. Smittetallet det siste døgnet er 50 mer enn gjennomsnittet de foregående 14 dagene, som var på 93 smittede per dag.

Samme dag forrige uke ble det registrert 91 smittetilfeller. Totalt er det registrert 1350 nye smittetilfeller i Oslo de siste 14 dagene.

Nasjonalt er er det registrert 732 nye smittetilfeller det siste døgnet. Det er det høyeste noen gang gjennom pandemien, og smittetrenden i Norge er svakt stigende. Folkehelseinstituttet er bekymret for at det kan bli verre.

– Den går jo ikke ned – så vi vurderer smittesituasjonen som ustabil. I og med at vi ikke ser den nedgangen som vi kunne forventet eller håpet på, med de tiltakene som er innført, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet til VG.


Områdedirektør i Folkehelseinstituttet, Geir Bukholm, under et presseseminar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Han mener det også kan være flere smittetilfeller som ikke er registrert, og at smittesituasjonen derfor kan verre enn det dagens tall viser.

– Vi ser omtrent samme smittenivå som vi har sett de siste tre ukene nå. Men bildet er preget av at vi ikke vet om folk har testet seg som normalt i julehelgen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...