ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

FHI: Grunn til å beholde munnbindanbefaling litt til

Siden 17. august har helsemyndighetene anbefalt bruk av munnbind på kollektivtransport når det er mange om bord. Anbefalingen oppheves etter planen 31. august, men FHI mener den bør forlenges. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Mandag går myndighetenes munnbindanbefaling ut. Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet mener det er grunn til å beholde anbefalingen en stund til.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Anbefalingen om å bruke munnbind på kollektivreiser i Oslo og Indre Østfold ble innført fra 17. august og varer i utgangspunktet til 31. august.

På tirsdagens koronapressekonferanse sa Folkehelseinstituttets fagdirektør Frode Forland at smitten nå ligger på omtrent samme nivå som da anbefalingen ble innført, med rundt 50 nye tilfeller om dagen.

– Det er fortsatt et relativt høyt nivå, og jeg tenker at det kanskje er grunn til å beholde det tiltaket over litt lengre tid til vi får målt effekten av det enda bedre, sa Forland.

Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Helsedirektør Bjørn Guldvog sa at hans direktorat tirsdag har vært i møte med sine kollegaer i de øvrige nordiske landene, der munnbind var ett av temaene.

ANNONSE

– Det er interessante erfaringer fra de andre landene, som for eksempel fra Danmark som har innført obligatorisk bruk av munnbind på offentlig transport. Vi har ikke konkludert, men det er viktig å få gode innspill fra de andre landene, sa helsedirektøren.

Gallup

Bruker du munnbind i kollektivtrafikken etter at anbefalingen kom?

Vis resultat

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE