ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Finn Axel åpnet dørene til Storobuen

Finn-Axel Rasmussen ønsket velkommen i til den nye Sumo-restauranten i Storobuen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup/Kristin Tufte Haga

Sumo-sjef Finn Axel Rasmussen kunne stolt ønske velkommen til ny restaurant og et aldri så lite nytt "sentrum" mellom de to bydelene Nordre Aker og Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2018 kl 10:54

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO: Restauranter, hotell, treningssenter, kino og shopping er samlet langs og ved Vitaminveien og Sandakerveien, mellom Nydalen og Storo, helt på bydelsgrensa mellom Bydel Nordre Aker og Bydel Sagene. Som et aldri så lite «Storo-sentrum».

I mars åpnet Norges største kinosenter Odeon, nedenfor Storo Storsenter. I løpet av høsten fulgte også nytt hotell, sportsbutikk og restauranter. Det betyr rundt en dobling av Storo Storsenter-området, som i dag er på 56.000 kvadratmeter. Det nye området er på 66.000 kvadratmeter, og er en del av Storo Storsenter.

DJ i sving onsdag kveld på Sumo. Foto: Kristin Tufte Haga

Sumo i Storobuen

Onsdag kveld kunne Sumo-sjef Finn Axel Rasmussen og de andre bak restaurantkonseptet med asiatisk mat ønske velkommen til ny restaurant, og også ønske velkommen til det nye bygget: Storobuen.

Rasmussen har tidligere fortalt til lokalavisa at han kjenner godt til Bydel Nordre Aker. Han har selv lang fartstid i restaurantbransjen, og står bak en rekke etableringer. Som blant annet Peppes litt lenger inn i Nydalen. Selv er han kokk, men blir vel neppe å finne over grytene på «nye» Storo.

ANNONSE

– Dette er en super location, og et veldig godt substitutt til en prima beliggenhet ikke langt fra Oslo sentrum. Det nye området som bygges her nå linker jo Nydalen og Storo sammen, uttalte Rasmussen i januar - les mer her.

Fullt hus på åpningen av Sumo på Storo onsdag kveld, og da trengs det flere kokker i sving på kjøkkenet Foto: Kristin Tufte Haga

Navnekonkurransen

Når det gjelder selve bygget, Storobuen, kom navnet på plass etter navnekonkurranse i regi av Storo Storsenter og blant annet med jurymedlemmer som senterdirektør Unni Merethe Aasgaard, kommunikasjonsdirektør ved BI, Yngve Kveine og redaktør i Nordre Aker Budstikke, Karl Andreas Kjelstrup.

Vinneren av navnekonkurransen, og den første som foreslo Storobuen, ble Lena Smith Høiby fra Kjelsås. Hun var selvfølgelig på plass på åpningen av Sumo-restauranten.

Storobuen - på Storo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

– Veldig hyggelig å vinne, og veldig hyggelig å bli invitert hit på åpningen. Vi skal tilbake hit og spise vinnermiddagen også, det gleder vi oss til, sa Lena.

Vinner av navnekonkurransen - Storobuen - Lena Smith Høiby fra Kjelsås. Foto: Kristin Tufte Haga

Hun vant også gavekort på 5000 kroner fra Storo Storsenter, som hun bedyret at ble rettferdig delt med mannen, han var også med på navneforslaget.

Gleder seg til våren

Sumo-sjef Finn-Axel Rasmussen ønsket velkommen til gjestene, etterfulgt av senterdirektør Unni Aasgaard, som på vegne av storsenteret og Olav Thon-gruppen gratulerte med en flott ny restaurant.

– Nå kan vi også ta posisjonen som destinasjon innen bespisning, sa Aasgaard, som gleder til våren:

– Hotellet og restaurantene vil tilby uteservering, vi tror mange vil kose seg i parken når det blir varmere i været, sa hun.

ANNONSE

Direktør for Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard, her med Yngve Johnson, var også tilstede på åpningen av nye Sumo, onsdag kveld. Og hun gleder seg også til uteområdet ved restaurantene og hotellet kan tas i bruk. Foto: Kristin Tufte Haga


Kommunikasjonsdirektør ved BI, Yngve Kveine, koste seg på restaurantåpning, onsdag kveld. Foto: Kristin Tufte Haga

Enda mer puls

Kommunikasjonsdirektør Yngve Kveine hos BI, «naboen over veien», var også på plass i nye Sumo og Storobuen onsdag kveld. Han er glad for nye naboer:

– Det er svært hyggelig å kunne ønske nye naboer velkommen til et allerede pulserende miljø. BI har vært en del av en eventyrlig utvikling siden vi flyttet til Nydalen i 2005. Bedrifter som Sumo gjør helheten enda bedre. Maten var fortreffelig, og vi gleder oss til fortsettelsen, sa Kveine til lokalavisa.

Denne uka flyttet også Pink Fish inn i førsteetasjen i Storobuen. Og tidligere i uka holdt restauranten på andre siden av Storotunet, Johnny Rocket's, åpningsfest i skikkelig amerikansk 50-tallsstil.

Tidligere høst åpnet også Thon Hotel et nytt restaurantkonsept i samme bygg.

ANNONSE

Klipping av snor - restauranten er åpen Foto: Kristin Tufte Haga

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE