Sagene Avis

Nå fjernes «gratisstripa»

LAMMERS' GATE: Dette området er regulert til fortau, men brukes til parkering. Beboerne i kvartal 16 sier det har stått avskiltede biler her i flere år, i tillegg til at dette har blitt «Oslos mest sentrale pendlerparkering». Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Bymiljøetaten fjerner parkeringen på nordsiden av Lammers' gate, hvor det ifølge beboerne har stått avskiltede biler i flere år.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2020 kl 15:36

TORSHOV: Sagene Avis skrev denne uka om beboerne i Torshov kvartal 16, som reagerer på at Lammers' gate skal bli enveiskjørt i forbindelse med tilrettelegging for gående og syklende i Åsengata og Sandakerveien. Dette vil forringe nærmiljøet og gjøre barnas skolevei mindre trygg, mener de.

Bymiljøetatens tiltak i Åsengata, skal tilrettelegge for syklister og gående, og bidra til en tryggere skolevei til Nordpolen skole, informerer Bymiljøetaten.

– Det er kommet inn flere innspill som peker på utrygge krysningspunkt for skolebarn til Nordpolen skole, ett av disse er Lammers' gate. For å kunne gjennomføre tiltaket i Åsengata må gata enveisreguleres. Åsengata har vist seg å være en snarvei i rushperioder, og for å unngå at alle disse kjøretøyene overføres til Lammers' gate er det også valgt å enveisregulerte denne gata mot øst, sier Bymiljøetatens prosjektleder Silje Rogn Aune.

Maksimalt 1650 kjøretøy per døgn

Det er utarbeidet et trafikknotat, som beboerne i kvartal 16 fikk tilsendt ved forespørsel, som angir et teoretisk antall kjøretøy i Lammers' gate dersom alle dagens kjøretøy i Åsengata overføres hit – et tilfelle som beskrives som «i verste fall-scenarioet».


– Det ble gjort for at Bymiljøetaten skulle se på hvilke avbøtende tiltak som måtte på plass i Lammers' gate, som gateopprustning ved reasfaltering, fjerne gratisparkering, ensidig parkering på sørsiden og stramme inn kryssene i begge ender.

Beboerne frykter økt trafikk i Lammers' gate, men ifølge Bymiljøetaten er ikke «det verste tilfellet» veldig sannsynlig. Sagene Avis skrev tidligere at det blir en økning til 1850 kjøretøy per døgn, men Rogn Aune understreker at det skal være maksimalt 1650 kjøretøy per døgn.

– I realiteten er det verste tilfellet svært usannsynlig. Det skyldes at Lammers' gate ikke gir de samme reisetidsbesparelsene på grunn av retning, utforming og vikepliktsituasjonen med andre gater, sammenlignet med Åsengata. Det vil bli en økning i antall kjøretøy i Lammers’ gate, men antageligvis ikke så stor som beboerne får inntrykk av i notatet.

Prosjektlederen sier de faktiske trafikktallene er vanskelig å forutse, blant annet på grunn av mange endringer på veiene i områdene rundt Lammers’ gate. Bymiljøetaten vil derfor følge nøye med på utviklingen for eventuelle ytterligere tiltak i gata.

– Vi setter stor pris på innspill fra beboerne i området, det er veldig verdifullt i arbeidet vi gjør.

Fjerner «gratisstripa»

På nordsiden av Lammers' gate, mot parken, er det en rekke parkeringsplasser beboerne i kvartal 16 kaller «gratisstripa». Ifølge beboerne parkerer yrkeskjøretøy fra hele byen og omegn her fast, og de bytter også på plassene innad i bedriften, slik at de står der hele døgnet. De opplever også tidvis at folk overnatter i varebilene.

Flere avskiltede biler skal også ha stått her i flere år, til tross for at beboerne har meldt det inn flere ganger. De har også etterlyst tiltak for å fjerne gratisparkeringen, spesielt med tanke på at området er regulert til fortau. I februar i år svarte Bymiljøetaten at de da ikke hadde planer om å bygge om området i henhold til regulering, og at de ikke var mulig å håndheve området så lenge bilene står utenfor veiareal.

Prosjektlederen sier nå at det er riktig at det er regulert inn fortau på nordsiden av Lammers' gate, men at denne reguleringsplanen er ikke like realistisk å gjennomføre i dag.

– Det er sett på mulighet for å anlegge fortau på nordsiden av Lammers gate, men på grunn av en trerekke som bør bevares, blir det utfordrende. «Gratisparkeringen» på nordsiden skal fjernes i forbindelse med opprustning av gata. I tillegg til reasfaltering vil kantsteinen heves og vi vil hindre parkering ved å sette ut naturstein mellom trærne.


Parkeringsplassene på sørsiden av Lammers' gate består, ifølge Bymiljøetatens nettside.

Beboerne i kvartal 16 reagerer på den planlagte tilretteleggingen for gående og syklende i Åsengata og Sandakerveien. Dette vil påvirke Lammers’ gate negativt, mener de. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...