Sagene Avis
Seksjonsheader

– Flere millioner ekstra til barnehager

Lokalpolitiker og bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap). Her avbildet sammen med byråd Tone Tellevik Dahl under et besøk i bydelen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

KOMMENTAR: – Foreldreundersøkelsen viser at vi har gode barnehager. Men det betyr ikke at vi skal slå oss til ro med det.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2018 kl 09:58

Utdanningsdirektoratet gjennomførte i 2017 en foreldreundersøkelse blant de som har barn i barnehager i hele landet. For Bydel Sagene så viser undersøkelsen at våre barnehager ligger litt over Oslo-gjennomsnittet. Best score får vi for barnas trivsel og dårligst score får vi for ute- og innemiljø.

Det er viktig for oss å vite hvordan både barna og foreldrene opplever våre barnehager. Vi ønsker at våre barnehager skal være trygge, morsomme og et sted for lek og læring. Denne undersøkelsen viser at vi har gode barnehager i Bydel Sagene.

Men det betyr ikke at vi skal slå oss til ro med det. Vi trenger å jobbe videre med å utvikle våre til å bli enda bedre. Derfor gikk bydelsutvalget inn for å styrke
barnehagebudsjettet for 2018 markant.

Vi satte av fem millioner ekstra til å øke pedagogtettheten i våre barnehager. Skal barnehagene bli et trygt sted og et sted for læring trenger vi flere voksen og vi trenger flere voksne med en god kompetanse. Nå har vi muligheten til å gjøre våre barnehager enda litt bedre.

Vi satte også av en million til IKT og til ekstra vedlikehold i barnehagene. Vi vet at flere av barnehagene våre er gamle og slitte og absolutt trenger en oppgradering. Nå setter vi altså av midler for å dekke noen av behovene. Vi håper også at en liten satsning på IKT skal kunne gi en bedre kommunikasjon mellom barnehagene og foreldrene og å kunne gi barna en økt ITK kompetanse.


Videre ble det satt av nesten en halv million ekstra til vikarer i barnehagene. Når noen av de ansatte er syke, er på kurs eller av andre grunner ikke kan jobbe, er det viktig at vi har midler til å erstatte disse. Dette har gjennom mange år vært viktig for flertallet i bydelsutvalget.

Vi satte også av 400.000 kroner til en prosjektbasert stilling som ernæringsrådgiver. Det er viktig for oss at unge tidlig etablerer gode vaner for kosthold. Et barn spiser i snitt ca. 3 000 måltider i barnehagen i løpet av tiden der. Derfor er det å fremme sunne og bærekraftige matvaner allerede i barnehagen. Dett er et viktig samfunnsoppdrag.

Alle disse påplussingene vi gjorde i budsjettet for 2018 ville ikke vært mulige uten at vi hadde et rødgrønt byråd og et flertall i bystyret som forstår viktigheten av å ha bydeler som kan tilby gode tjenester til folk i vår bydel. Hadde Høyre styrt Oslo ville det betydd at bydel Sagene i sitt 2018 budsjett måtte kutte 15 millioner. Da hadde det ikke vært penger til å gjøre våre barnehager bedre, men vi måtte foretatt kutt også for våre aller minste.

Men heldigvis valgte Oslofolk et byråd i 2015 som vil bygge opp Oslo og ikke rive ned. Jeg gleder meg til å se effekten av de satsningene vi nå gjør i barnehagene våre og jeg håper vi kommer til å se det på foreldreundersøkelsen for 2018.

Helge Stoltenberg
Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene


Delta i debatten? Har du noe på hjertet? Send et leserinnlegg til sageneavis@nab.no!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...