Sagene Avis

Flere melder om posttyverier på Torshov

Torshovgata. Foto: Tiril Haga

– Vi har grunn til å tro at det startet hos oss i romjulen, sier en beboer i Torshovgata. Etter at Sagene Avis mandag fortalte om posttyverier på Torshov, bekrefter Posten at de også er kjent med liknende tyverier på flere adresser i området.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2021 kl 15:54

TORSHOV: Mandag omtalte Sagene Avis posttyverier fra borettslag på Torshov. Beboere i Kvartal IV, i Hegermanns gate og Trøndergata har opplevd både innbrudd og at fremmede har gått gjennom posten deres.

– De siste månedene har det vært minst fem innbrudd. Ting i en kjeller verdt flere hundre tusen kroner er stjålet. Nå opplever vi posttyveri, sa en beboer i kvartalet til Sagene Avis.

I etterkant melder også en bebeoer i et annet sameie i samme område at dette også har skjedd hos dem.

– Dette har skjedd minst tre ganger, hvorav to av disse nå er politianmeldt. Vi har grunn til å tro at det startet hos oss i romjulen, sier beboeren i sameiet i Torshovgata, som ikke ønsker navnet i avisa.

I sameiet er det 23 boenheter.


– Dette er et utbredt problem som må bli tatt på alvor. Det er flere oppganger som har opplevd merkelig ting med posten sin. Jeg personlig har opplevd ved to tilfeller at julekort har blitt levert i min postkasse, en gang uten konvolutt og en annen med opprevet konvolutt liggende ved siden av postkassen min, fortsetter beboeren.

Prioritert

Posten bekrefter overfor Sagene Avis at de er kjent med posttyveriene også på adressen denne beboeren oppgir til avisa.

– Låsene vil bli skiftet så raskt det lar seg gjøre praktisk. Adresser som har opplevd posttyverier vil bli prioritert når arbeidet iverksettes, sier pressesjefen i Posten Norge, Kenneth Tjønndal Pettersen.

Han fortsetter:


– I mellomtiden er vårt ønske og håp at beboere generelt er flinke til å sjekke sin postkasse fortløpende før uvedkommende gjør det og at de anmelder når det skjer innbrudd.

Beboeren i Torshovgata forteller at det ikke finnes noen synlige tegn til innbrudd på postkassene og at de ikke har blitt brutt opp.

– Det er ting som tyder på at dette er profesjonelle kriminelle. Saken er anmeldt til politiet. De tar det på alvor og har allerede startet etterforskning, sa Tjønndal Pettersen i Posten til Sagene Avis mandag.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...