ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Endelig ble det dugnad:

– Flott å kunne samles her nå, det føles godt

DUGNAD: – Det føles godt å kunne samles nå, sier Harald Øyen i Sandakerveien 61. Torsdag samlet beboerne seg til dugnad. Foto: Janina Lauritsen

– Det er så kjedelig med koronaen. Det er flott å kunne samles her nå, det føles godt. Denne parken er toppen, den er helt nydelig! sier Harald Øyen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2021 kl 14:15

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: Beboerne i Sandakerveien 61, høyblokka ved Sagene Frivilligsentral, koste seg torsdag med dugnad og rykende ferske sveler på Ella Hvals plass.

Dette skulle være en skikkelig «kom deg ut i parken-dag» etter en lang vinter preget av pandemien.

Merete Eide, i Dagaktivitetene for eldre og personer med demens, sier hun ser behovet for noe samlende. Nå ville hun ha med seg folk ut, slik at de får seg en positiv opplevelse. Og om beboerne nå føler de får et eierskap til blomster- og urtekassene etter dugnaden, vil de kanskje fortsette å samles, håper hun.

Merete Eide lagde sveler til alle oppmøtte Foto: Janina Lauritsen

– Helt nydelig

– Med tanke på pandemien har vinteren vært tung for mange av beboerne, og mange har ikke vært ute av leilighetene på et år. Målet er, foruten å plante og lage det fint, å være ute og kunne sosialisere, sier Eide.

ANNONSE

Nå settes diverse planter ut, som tomatplanter og stauder. Senere skal det også komme flere blomster, og på mandag får de plantekasser med urter.

Seniorene er enige i at det er veldig godt å kunne gjøre noe sammen igjen. Harald Øyen og Roar Davidsen koser seg med sveler i sola, etter å ha hentet bord og stoler til dugnaden:

– Det er så kjedelig med koronaen. Det er flott å kunne samles her nå, det føles godt. Denne parken er toppen, den er helt nydelig! sier Øyen.

DUGNAD: Beboere i Sandakerveien 61 har gjort det fint på Ella Hvals plass. Foto: Janina Lauritsen

Vil samle barn og eldre

Nordpolen skole bruker Ella Hvals plass mye, og Eide tok derfor kontakt med skolen for å få til et hyggelig opplegg med dem.

ANNONSE

– Jeg tok kontakt med lærerne for å høre om vi kan få til noe i august. Kanskje elevene og de eldre kan hygge seg sammen i parken.

Nå begynner de også med kinasjakk, for å få enda flere til å sosialisere seg ute i frisk luft forteller hun videre.

– Denne parken er en velsignelse, du verden som den blir brukt! sier Eide til Sagene Avis.

Mange møtte opp til dugnad og sveler Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE