ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Plukket plast langs Akerselva:

– Et par søppelkasser ekstra hadde ikke skadet

Disse var med å plukke søppel for Sagene Venstre: F.v. Magnus Hundvin, Simen August Irgens, Kjetil Eritzland, Åse Tveiten, Martha Grønning Foto: Alexander Johnsen

– Folk flest i Sagene rydder godt opp etter seg, mener Sagene Venstre, som markerte TV-aksjonen ved å plukke søppel langs Akerselva, søndag.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2020 kl 14:58

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Lokallaget samlet seg søndag sammen ved Bentsebrua og gikk sammen nedover langs Akerselva for å rydde søppel.

Årets TV-aksjon gikk til inntekt for Verdens Naturfond (WWF) og kampen mot plast i havet.

– Et par søppelkasser ekstra hadde ikke skadet

Venstre-medlemmene møttes ved Bentsebrua og gikk langs Akerselva hele veien inn i bydel Grünerløkka. Der snudde de ved Åmot bru og gikk sakte, men sikkert opp tilbake til Myraløkka.

– Det er ganske fint langs Akerselva nå, men et par søppelkasser ekstra hadde ikke skadet. Spesielt forbi Hønse-Lovisas hus, sier Simen August Irgens.

Sagene Venstre brukte søndagen sin på å rydde søppel langs Akerselven. Foto: Alexander Johnsen

ANNONSE

– De som går tur med hundene sine og som plukker opp etter dem må huske å ikke bare kaste posene fra seg igjen, men heller hive dem i en søppelkasse, poengterer Martha Grønning.

– Mye mindre enn før

Det lokale Venstre-laget har også i forbindelse med TV-aksjonen hatt som innsamlingsmål at bydelsutvalgsrepresentant Linn Skyum og lokallagsleder Kjetil Eritzland skal hoppe i elven dersom de fikk samlet inn nok penger. Det har de klart, og de skal derfor holde løftet sitt.

– Vi venter til det er litt svakere vannføring i elven, men vi har testet ut vannet, sier Eritzland med et glimt i øyet.

Det var Sagene MDG som startet giverstafetten, der lokalpolitikerne skulle hoppe i havet – eller Akerselva – dersom de nådde sine innsamlingsmål. Sagene Arbeiderparti og SV har allerede badet, og BU-leder Almaz Asfaha sier at kanskje bader hun også, selv om MDG, som samlet inn mest av lokalpartiene, ikke helt nådde målet på 10.000 kroner.

ANNONSE

Magnus Hundvin fant elektroavfall langs Akerselven. Dette ble puttet i en egen pose. Foto: Alexander Johnsen

– Jeg vil anslå at vi til sammen har plukket ca. 10 kg. Så det er mye mindre enn før, slår leder av Sagene Venstre, Kjetil Eritzland fast.

– Folk flest i Sagene rydder godt opp etter seg, avslutter han.

215,7 millioner kroner

TV-aksjonen hadde mandag morgen samlet inn 215,7 millioner til Verdens Naturfond (WWF) og deres arbeid mot plast i havet.

– Dette har vært et annerledes-år på alle måter. Jeg er utrolig takknemlig for alle som har bidratt i kampen for å ta vare på havet og menneskene som er avhengige av det, sier generalsekretær Karoline Andaur i WWF til NTB.

ANNONSE

Nesten en firedel av pengene kommer fra regjeringen, som søndag kveld opplyste at de bevilger 50 millioner kroner til TV-aksjonen.

I fjor samlet TV-aksjonen inn 240,5 millioner kroner til Cares arbeid for kvinners rettigheter. Det utgjør 40,34 kroner per innbygger. På grunn av koronapandemien var årets aksjon av det heldigitale slaget, noe som er første gang. Dermed var det i år digitale bøssebærere, og ingen som banket på dører.

Leder for TV-aksjonen Vibecke Østby mener aksjonen likevel har klart å mobilisere det norske folk og å samle nasjonen.

– På tross av at vi ikke har kunnet møtes fysisk på døra til hverandre, har TV-aksjonen også i år samlet nasjonen til en dugnad for fellesskap og solidaritet med mennesker i sårbare livssituasjoner, sier hun til NTB.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE