ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Folk sier at de blir helt hekta

Silje Sveen (31) og Kristin Opsahl (43) serverte vannmelon med et bredt smil til de som var interesserte i årets stolpejakt. Foto: Sofie Løchen Smedsrud

– En som hadde fullført alle postene i denne bydelen, fortsatte i Bydel Grorud fordi hun synes dette er så gøy, forteller Silje Sveen ved Frisklivssentralen. Og så er det helt gratis.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2017 kl 10:45

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Bydelene Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og St. Hanshaugen samarbeider med Nydalen Skiklubb om årets Stolpejakt i Oslo Nord.

Folk i alle aldre kan bli med, bra for mer fysisk aktivitet, men også for å bli mer kjent med byen.

Folk blir hekta

Kristin Opsahl (43), Friskliv- og folkehelsekoordinator i bydel Sagene, og Silje Sveen (31), fysioterapeut hos Frisklivssentralen, stod ved stand for å informere om stolpejakten utenfor Sagene Samfunnshus tirsdag ettermiddag.

– Folk sier at de blir helt hekta. Det var en som hadde fullført alle postene i denne bydelen, og fortsatte i Bydel Grorud fordi hun synes det er så gøy, forteller Silje.

Formålet med stolpejakten, å få flere ut i naturen og ut i fysisk aktivitet, har blitt en svært populær aktivitet med mange tusen deltagere. Arrangørene forteller at etter at postene blir tatt ned i november, fortsetter mange med lignende aktiviteter.

ANNONSE

– Blant annet vet vi at mange begynner med orientering etter å ha vært med på dette, sier Kristin.

Premie i November

Øiving Due Trier, hovedansvarlig for stolpejakten Oslo Nord fra Nydalen Skiklubb forteller at de har plassert 110 stolper innenfor Nordre Aker, St. Hanshaugen, Grünerløkka og Sagene. Dette inkluderer Kjelsås, Sognsvann, Tåsen og langs Akerselva.

Hver stolpe har et nummer, bokstavkode og QR-kode for å registrere. Kart kan brukes for å notere nummeret eller bokstavnummeret, eller så kan Stolpejakten-appen brukes for å scanne en QR-kode.

Hver registrerte stolpe gir deg et lodd i trekningen av premier i november. Vanskelighetsgraden på stolpene er fargekodet i blått, som er lett, rødt som er middels, og svart som er vanskelig.

Rekord i år?

– I fjor var det 1472 registrerte deltakere, men det endelige tallet ble langt over dette ettersom mange ikke registrerer stolpebesøkene sine, forteller Øivind.

ANNONSE

I år, derimot, kan det bli andre boller.

– Vi har allerede passert 2600 registrerte deltakere i år, så vi blir ikke overrasket om antallet passerer 4000 før stolpene tas inn i november, sier han.

Gratis

Kart og info er tilgjengelig flere steder i de ulike kommunene, samt via hjemmesiden. Hovedkart med inntegnede stolper blir i en del kommuner distribuert til alle husstander.

Stolpejakten foregår i et titalls fylker i Norge, og er gratis.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE