Sagene Avis

– Folk sier at de blir helt hekta

Silje Sveen (31) og Kristin Opsahl (43) serverte vannmelon med et bredt smil til de som var interesserte i årets stolpejakt. Foto: Sofie Løchen Smedsrud

– En som hadde fullført alle postene i denne bydelen, fortsatte i Bydel Grorud fordi hun synes dette er så gøy, forteller Silje Sveen ved Frisklivssentralen. Og så er det helt gratis.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2017 kl 10:45

OSLO: Bydelene Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og St. Hanshaugen samarbeider med Nydalen Skiklubb om årets Stolpejakt i Oslo Nord.

Folk i alle aldre kan bli med, bra for mer fysisk aktivitet, men også for å bli mer kjent med byen.

Folk blir hekta

Kristin Opsahl (43), Friskliv- og folkehelsekoordinator i bydel Sagene, og Silje Sveen (31), fysioterapeut hos Frisklivssentralen, stod ved stand for å informere om stolpejakten utenfor Sagene Samfunnshus tirsdag ettermiddag.

– Folk sier at de blir helt hekta. Det var en som hadde fullført alle postene i denne bydelen, og fortsatte i Bydel Grorud fordi hun synes det er så gøy, forteller Silje.

Formålet med stolpejakten, å få flere ut i naturen og ut i fysisk aktivitet, har blitt en svært populær aktivitet med mange tusen deltagere. Arrangørene forteller at etter at postene blir tatt ned i november, fortsetter mange med lignende aktiviteter.


– Blant annet vet vi at mange begynner med orientering etter å ha vært med på dette, sier Kristin.

Premie i November

Øiving Due Trier, hovedansvarlig for stolpejakten Oslo Nord fra Nydalen Skiklubb forteller at de har plassert 110 stolper innenfor Nordre Aker, St. Hanshaugen, Grünerløkka og Sagene. Dette inkluderer Kjelsås, Sognsvann, Tåsen og langs Akerselva.

Hver stolpe har et nummer, bokstavkode og QR-kode for å registrere. Kart kan brukes for å notere nummeret eller bokstavnummeret, eller så kan Stolpejakten-appen brukes for å scanne en QR-kode.

Hver registrerte stolpe gir deg et lodd i trekningen av premier i november. Vanskelighetsgraden på stolpene er fargekodet i blått, som er lett, rødt som er middels, og svart som er vanskelig.

Rekord i år?

– I fjor var det 1472 registrerte deltakere, men det endelige tallet ble langt over dette ettersom mange ikke registrerer stolpebesøkene sine, forteller Øivind.


I år, derimot, kan det bli andre boller.

– Vi har allerede passert 2600 registrerte deltakere i år, så vi blir ikke overrasket om antallet passerer 4000 før stolpene tas inn i november, sier han.

Gratis

Kart og info er tilgjengelig flere steder i de ulike kommunene, samt via hjemmesiden. Hovedkart med inntegnede stolper blir i en del kommuner distribuert til alle husstander.

Stolpejakten foregår i et titalls fylker i Norge, og er gratis.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...