Sagene Avis

– For dyrt!

Grønn patrulje: Bydelsutvalget ønsket at bydelsdirektøren undersøkte muligheten for en utvidelse av Grønn patrulje hvor ungdommer blant annet jobber med parker i bydelen. Foto: MINA HAUGLI

Svarer bydelsdirektøren, om å utvide arbeidspraksis og sommerjobbene til enslige mindreårige flyktninger og andre ungdommer i Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2017 kl 20:08

SAGENE: I bydelsutvalgsmøte torsdag 4. mai skal saken avgjøres. Bydelsdirektørens forslag er å videreføre tlltaket etter samme modell som tidligere, men altså ikke å utvide det.

Grønn patrulje

Grønn patrulje er et kombinert sommerjobbprosjekt og arbeidspraksis for enslige mindreårige flyktninger, og andre ungdommer i Bydel Sagene. Også et et samarbeid mellom NAV/Utviklingssenteret, Enhet for kultur og nærmiljø, og Barneverntjenesten og Ungdomstiltakene.

– De åtte ungdommene, i alderen 16- 19 år, hadde oppgaver i bydelen knyttet til vedlikehold i parkene som bydelen drifter. Formålet var både å forbedre vedlikehold i bydelens parker, i tillegg til fokus på behovet for arbeidstrening og erfaring, samt språktrening for ungdommer, som et ledd i å kunne få jobb, fra sakspapirene til torsdagens bydelsutvalgsmøte.

I tillegg står det at det har vært svært gode tilbakemeldinger på tiltaket.

Ønsket et helårstilbud

Bydelsutvalget vedtok i forbindelse med behandling av budsjett for 2017, verbal vedtaket som ber bydelsdirektøren vurdere en utvidelse av ordningen, og å se på erfaringer fra Bydel Østensjø, da bydelsutvalget mente Østensjø hadde et lignende tiltak, men på helårsbasis.


– Det kom svært gode tilbakemeldinger på tiltaket, som kombinerte arbeidstrening og språkopplæring for ungdommer, med ressurseffektivt vedlikehold av parker og grøntområder. Et slikt utvidet tilbud, som også omfatter helger og andre ferier, kan også virke motiverende for ungdommer på videregående skole til å fullføre skolegangen.

Fra nevnte verbalvedtak.

For omfattende og dyrt

Ifølge bydelsdirektørens vurdering er en utvidelse av ordningen, til å gjelde hele året, for omfattende og kostnadskrevende.

– De økonomiske tildelingene gir ikke rom for å sette inn tiltak av denne størrelsen. Det anses som hensiktsmessig at ungdommene deltar i undervisning eller i arbeidstrening som kan gi mulighet for fast ansettelse.

Videre fra sakspapirene:


– Arbeidstrening fører ikke til slikt arbeid. Det er per i dag tett oppfølging av ungdommene i bydelen gjennom hele året, og det eksisterer allerede tre arbeidstreningsgrupper der ungdom kan få arbeidstrening, står det i bydeldirektørens vurdering.

Bydelsdirektøren skriver også at Bydel Østensjø avkrefter at de har et helårstilbud.

Bydelsdirektørens forslag til bydelutvalgsvedtak torsdag 4. mai:

Bydelsutvalget slutter seg til bydelsdirektørs forslag om å opprettholde tilbudet «Grønn patrulje» etter samme modell og på samme nivå som i 2016.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...