ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

For ressurskrevende å bytte ut grusen på Voldsløkka

Foto: Leserbilde

Den grove grusen vekker fortsatt reaksjoner, men vi må tåle den enda litt lenger.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: I mai i fjor la Bymiljøetaten ny grus på stien rundt Voldsløkka.

Den grove steinen ble karakterisert som en «katastrofe», «grusom» og «forferdelig å jogge eller sykle på». Mange valgte heller å gå, jogge, sykle og trille barnevogn på gresset ved siden av veien, og lagde dermed en "ny" nedtråkket sti rett ved siden av.

- Resultatet ble ikke som ønsket

Saken skapte et voldsomt engasjement på Sagene Avis' og Nordre Aker Budstikkes Facebook-sider og i kommentarfeltene. I den uhøytidelige avstemmingen svarte til sammen over 86,5 prosent at veien burde fått et dekke med finere grus, liknende det som lå der før «oppgraderingen». Bare 5 prosent var fornøyde med det nye dekket, mens 8 prosent ønsket seg asfalt.

- Basert på mange tilbakemeldinger fra brukere, ser vi at resultatet ikke ble som vi ønsket. Vi vil starte utbedring av gangveien i løpet av kort tid, sa pressekontakt i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen, etter klagestormen i fjor vår.

Da skulle det bli et dekke med finere grus, noe det også ble, men kun på deler av stien. Olsen informerte at det kun var stien på nordsiden som ble utbedret, og at Bymiljøetaten var klar over at sørsiden også trengte utbedring. Denne jobben måtte vente på grunn av andre byggearbeider, men forhåpentligvis ville de få prioritert den siste delen i 2019.

ANNONSE

Les også: - Jeg løp på Voldsløkka i dag, og jeg føler meg lurt

Savner fortsatt finere grus

- Et langt felt mot øst, ved Margarinfabrikken barnehage, ble det ikke gjort noe med. Dermed har syklister og fotgjengere begynt å gå på gresset ved siden av gangstien, og nå er det blitt en ny sti der, tråkket opp av dem som bruker Voldsløkka. Dette ser ikke særlig bra ut. Burde ikke kommunen ordne opp med gangstien også her? skriver en leser til lokalavisa.

Stien er allikevel ikke prioritert i år.

- Vi har gjennomført en befaring med entreprenør for å kartlegge nødvendig utbedring langs hele gangveien rundt Voldsløkka. Det er lite hensiktsmessig å bare etterfylle grus og gjøre små utbedringer. Blant annet ønsker vi å gjøre noe med dreneringen, som er del av årsaken til at gangveien stadig blir sånn. Dette er ganske ressurskrevende, og det er dessverre ikke bevilget midler til dette i 2019, sier pressenansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen.

NY STI: Gående og syklende velger å gå utenfor grusstien, som har medført en nedtråkket sti på gresset. Foto: Leserbilde

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE