ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Foreldre tar tak i vinterferien

Maryam Ahmed, Qali Ahmed, Safia Mohammed, Leah Olafsen, formann i Sagene bandy Henning Strøm, driftsleder for Sagene IF Kurt Niltveit og enhetsleder for Ungdomstiltakene i Bydel Sagene Cahtrin Dahl-Johansen (foran). Foto: Janina Lauritsen

Det var familiedag på Voldsløkka kunstisbane tirsdagen i vinterferien. - Alle skal ha mulighet til å gjøre noe, sier Maryan Ahmed og Leah Olafsen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2018 kl 14:11

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: Vinterferieaktivitetene for barn og ungdom i bydelen er foreldredrevet, med støtte fra bydelen, og noen av dem som står bak er Maryan Ahmed og Leah Olafsen.

– Foreldrene har hatt idémyldring og bestemt aktivitetene for hele uka, sier de.

– Viktig at de får noe å gjøre

På familiedagen var det mange store og små som koste seg på isen og spiste pølser mellom slagene. Sagene IF stilte opp med utlån av skøytebanen, instruktører og utstyr.

– Vi er stolte av anlegget. Kanskje det kommer skøyteløpere herfra til OL en gang, det ser vi! sier driftsleder i Sagene IF, Kurt Niltveit.

Opplegget baserer seg på samarbeid på tvers av instanser i bydelen og foreldrene, forteller Ahmed og Olafsen. Foreldrene har forhørt seg om hva barna vil gjøre og de har spurt bydelen om de vil bidra.

ANNONSE

– Det er mange barn her som ikke har andre tilbud, det er viktig at de får noe å gjøre.

Videre forteller de at bydelen har mange barn av foreldre med dårlig råd. Men de sitter ikke og ser på at barna ikke har noe å ta seg til.

– Det er leit å se på. Men man kan bidra og få hjelp av bydelen, det er positivt!

FAMILIEDAG: Barn og voksne koste seg med å gå på skøyter og spise pølser på familiedagen på Voldsløkka. Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ: Her har vis samlet mange tips til aktiviteter i vinterferien

ANNONSE

Sagenedamene gjør mye

Ahmed og Olafsen er en del av kvinnegruppa «Sagenedamenes interkulturelle treffgruppe». Der drar de med seg andre foreldre til å bidra med å gjøre noe for barna.

– Vi er en kjerne, vi har dannet en kvinnegruppe som møtes annenhver fredag i Drøbakgata 1 klokken 19.00.

Gruppa er en lukket gruppe på Facebook, men alle kan bli med, poengterer de.

I tillegg til aktiviteter i vinterferien, er damene med på å arrangere mye annet for barn og unge. De har barneklubb for 1. til 4.klasse på fredager på Bjølsen skole, tirsdagsklubb for barn som er yngre enn skolealder og opp til 4. klasse i Drøbakgata 1, og jentegruppe for 7. til 10. klasse på søndager på UngMetro. Bydelen er ansvarlig for barneklubbene, men de drives av foreldre på frivillig basis. Sagenedamene er med på alle stedene for å organisere og bidra.

ANNONSE

– Aktiviteter koster mye og det er kanskje lite plass hjemme. Da er det greit å ha en plass hvor de møtes. De ler, danser og koser seg. Det viktigste er å se at de har det godt.

– Hele konseptet vårt baserer seg på samhold og tilhørighet, alle skal gå mulighet til å gjøre noe.

De poengterer at dette ikke bare er aktiviteter for barn med dårlig råd. De pengesterke kommer også for å bli med på grunn av det gode miljøet og samholdet.

– Og vi er så heldige at vi har en bydel hvor det skjer mye. Bydelen gjør så mye for ungene, det vil vi si tusen takk for. Vi har et godt samarbeid med dem.

GRILLING: Studenter fra Oslo VID og OsloMet delte ut pølser på familiedagen. Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

LES OGSÅ:

Fembarnsmor og ildsjel fra Åsengata tok initiativ til dagen

Kom med pengegave til det nye flerbrukshuset på Torshov

Mammaene tar tak i jula

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE