Sagene Avis

Foreldre tar tak i vinterferien

Maryam Ahmed, Qali Ahmed, Safia Mohammed, Leah Olafsen, formann i Sagene bandy Henning Strøm, driftsleder for Sagene IF Kurt Niltveit og enhetsleder for Ungdomstiltakene i Bydel Sagene Cahtrin Dahl-Johansen (foran). Foto: Janina Lauritsen

Det var familiedag på Voldsløkka kunstisbane tirsdagen i vinterferien. - Alle skal ha mulighet til å gjøre noe, sier Maryan Ahmed og Leah Olafsen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2018 kl 14:11

VOLDSLØKKA: Vinterferieaktivitetene for barn og ungdom i bydelen er foreldredrevet, med støtte fra bydelen, og noen av dem som står bak er Maryan Ahmed og Leah Olafsen.

– Foreldrene har hatt idémyldring og bestemt aktivitetene for hele uka, sier de.

– Viktig at de får noe å gjøre

På familiedagen var det mange store og små som koste seg på isen og spiste pølser mellom slagene. Sagene IF stilte opp med utlån av skøytebanen, instruktører og utstyr.

– Vi er stolte av anlegget. Kanskje det kommer skøyteløpere herfra til OL en gang, det ser vi! sier driftsleder i Sagene IF, Kurt Niltveit.

Opplegget baserer seg på samarbeid på tvers av instanser i bydelen og foreldrene, forteller Ahmed og Olafsen. Foreldrene har forhørt seg om hva barna vil gjøre og de har spurt bydelen om de vil bidra.


– Det er mange barn her som ikke har andre tilbud, det er viktig at de får noe å gjøre.

Videre forteller de at bydelen har mange barn av foreldre med dårlig råd. Men de sitter ikke og ser på at barna ikke har noe å ta seg til.

– Det er leit å se på. Men man kan bidra og få hjelp av bydelen, det er positivt!

FAMILIEDAG: Barn og voksne koste seg med å gå på skøyter og spise pølser på familiedagen på Voldsløkka. Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ: Her har vis samlet mange tips til aktiviteter i vinterferien

Sagenedamene gjør mye

Ahmed og Olafsen er en del av kvinnegruppa «Sagenedamenes interkulturelle treffgruppe». Der drar de med seg andre foreldre til å bidra med å gjøre noe for barna.

– Vi er en kjerne, vi har dannet en kvinnegruppe som møtes annenhver fredag i Drøbakgata 1 klokken 19.00.

Gruppa er en lukket gruppe på Facebook, men alle kan bli med, poengterer de.

I tillegg til aktiviteter i vinterferien, er damene med på å arrangere mye annet for barn og unge. De har barneklubb for 1. til 4.klasse på fredager på Bjølsen skole, tirsdagsklubb for barn som er yngre enn skolealder og opp til 4. klasse i Drøbakgata 1, og jentegruppe for 7. til 10. klasse på søndager på UngMetro. Bydelen er ansvarlig for barneklubbene, men de drives av foreldre på frivillig basis. Sagenedamene er med på alle stedene for å organisere og bidra.


– Aktiviteter koster mye og det er kanskje lite plass hjemme. Da er det greit å ha en plass hvor de møtes. De ler, danser og koser seg. Det viktigste er å se at de har det godt.

– Hele konseptet vårt baserer seg på samhold og tilhørighet, alle skal gå mulighet til å gjøre noe.

De poengterer at dette ikke bare er aktiviteter for barn med dårlig råd. De pengesterke kommer også for å bli med på grunn av det gode miljøet og samholdet.

– Og vi er så heldige at vi har en bydel hvor det skjer mye. Bydelen gjør så mye for ungene, det vil vi si tusen takk for. Vi har et godt samarbeid med dem.

GRILLING: Studenter fra Oslo VID og OsloMet delte ut pølser på familiedagen. Foto: Janina Lauritsen


LES OGSÅ:

Fembarnsmor og ildsjel fra Åsengata tok initiativ til dagen

Kom med pengegave til det nye flerbrukshuset på Torshov

Mammaene tar tak i jula

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...