ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Foreslå kandidater til prisen Kjersti fikk i 2016

Eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (fra venstre), ordfører Marianne Borgen og fjorårets prisvinner Kjersti Haug fra Sagenehjemmet. Foto: OSLO KOMMUNE / SYKEHJEMSETATEN

Kjersti Haug, aktivitør ved Sagenehjemmet, ble tildelt prisen «Årets medarbeider i eldreomsorgen» i 2016. Nå er eldrebyråden på jakt etter nye kandidater til 2018-versjonen av prisen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2018 kl 16:14

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Dette er én av to priser som deles ut med tittelen «Oslo kommunes seniorpriser» i Oslo rådhus 5. oktober.

Sammen med årets medarbeider, deles det også ut pris til «Beste aldersvennlige tiltak som fremmer aktivitet hos eldre mennesker». Seniorprisene skal stimulere til nytenkning og løfte frem gode tiltak og det beste fra eldreomsorgen.

Nå oppfordrer eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) alle enkeltpersoner, organisasjoner, institusjoner og ansatte innen eldreomsorgen til å foreslå kandidater til 2018-utdelingen. Frist for å sende inn forslag på kandidater er fredag 22. juni.

Vinner fra Sagenehjemmet

– Folk som brenner for eldreomsorgen må jo nå bare melde inn kandidater fra våre mangfoldige tjenester. Det er massevis av flotte mennesker og tiltak som fortjener å bli sett og foreslått til seniorprisene, sier byråden.

I fjor vant tiltaket «Dette er mitt liv», ved Kirkens Bymisjon. Årets medarbeider ble Runa Bosnes Engen, kulturleder på Lambertseter alders- og sykehjem.

ANNONSE

I 2016 var det Kjersti Haug, aktivitør ved Sagenehjemmet, som fikk prisen for Årets medarbeider. I sin begrunnelse trakk juryen spesielt fram at Haug er en svært dyktig representant for eldreomsorgen, med solid kompetanse og lang erfaring. Hun ble beskrevet som «alltid vennlig, interessert i alle hun møter, kreativ og med godt humør.»

Aktiv alderdom

Eldrebyråden sier at eldreomsorgen i Oslo nå er på vei bort fra «en gammeldags institusjons- og stoppeklokkebasert eldreomsorg» og over til en aktiv alderdom der eldre får være sjef i eget liv.

– I løpet av 2019 har vi mål om å ha økt med 500 flere medarbeidere i hjemmetjenesten, og vi legger til rette for at flest mulig stillinger kan være hele og faste. Frem mot 2021 bruker vi også ti milliarder kroner på å bygge flere omsorgsboliger og oppgradere sykehjem i Oslo. Det gjør vi selvfølgelig etter Oslomodellen, som sikrer anstendige arbeidsvilkår og et mer seriøst arbeidsliv i hovedstaden, sier Televk Dahl.

– Så får Oslo hele 50.000 flere eldre frem mot 2040, det er flere enn det bor i hele Bydel Sagene i dag. Da trenger vi en best mulig eldreomsorg med mange dyktige mennesker. Disse fortjener å bli sett og gjort stas på, og da er seniorprisene et viktig tiltak, sier byråden.

50.000 kroner

Prisen for «Beste aldersvennlige tiltak som fremmer aktivitet hos eldre mennesker», består av et diplom og et beløp på 50.000 kroner. Prisen går til tjenesten/virksomheten/bedriften som står for tiltaket. Prisen kan ikke gå til en enkeltperson. Prisen til «årets medarbeider» består av et bilde spesielt designet til formålet.

ANNONSE

Forslag til kandidater, med begrunnelse, sendes til: postmottak@hel.oslo.kommune.no, eller til Oslo kommune, Helseetaten Postboks 4716 0506 OSLO. Merk forslaget med «Seniorpriser 2018».

LES OGSÅ:

Kronprinsparet på Sagene: – Sitter igjen med et sterkt minne om de fine menneskene vi har møtt

Glede og folkehelse i Treschow-løpet: – Å bevege seg handler ikke nødvendigvis om å løpe maraton

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE