Sagene Avis

Fortauet forsvant

Her stopper fortauet i Kristoffer Aamots gate. Foto: DRIFTSSTYRET FERNANDA NISSEN SKOLE

Det skjer arbeider på vei til Fernanda Nissen skole. Bymiljøetaten peker på en gangvei, med «en liten omvei.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2019 kl 08:03

NYDALEN: Fernanda Nissen skole ved leder av driftsstyret ved skolen, har nylig sendt en henvendelse til Bymiljøetaten, om trafikksituasjonen i tilknyting til skolen.

«Det er pågående veiarbeider i Kristoffer Aamots gate, vest for Fernanda Nissen barneskole og i retning Akerselva. Arbeidene har pågått i rundt en måned, og har ført til at fortauet på sørsiden av Kristoffer Aamots gate er stengt for ferdsel. Dette utgjør et stort problem for fotgjengere, da gaten ikke har noe fortau langs nordsiden.»

Skriver FAU ved driftsstyreleder Espen Eggen, og viser til at Kristoffer Aamots gate er en svært mye brukt skolevei - han reagerer på at det ikke er opparbeidet en midlertidig løsning for gangtrafikken mens arbeidene utføres.

«Jeg observerer daglig fotgjengere som i stedet benytter sykkelfeltet som går langs nordsiden av gaten. Men dette kan lett føre til farlige situasjoner langs den svært trafikkerte gaten, både fordi den er snevret inn i forbindelse med arbeidene, og fordi gaten går i en kurve, noe som gir dårlig oversikt. Det er heller ikke skiltet noen alternativ gangvei.»

Kristoffer Aamots gate i Nydalen. Foto: DRIFTSSTYRET FERNANDA NISSEN SKOLE

Gangvei

Bymiljøetaten var mandag denne uken på befaring i området, og svarer følgende til lokalavisa i saken, samme dag:

- Vi har vært på befaring på stedet, og vi har snakket med entreprenøren om forholdene. Det er etablert en midlertidig gangvei som er skiltet, da fortauet er fysisk stengt ved Akerselven. På befaringen observerte vi at mange ikke benyttet seg av gangveien, men heller gikk der det ikke er fortau. Bymiljøetaten anbefaler at skolen og FAU (journ. anm. foreldrenes arbeidsutvalg) informerer elevene ved skolen om at de i en kort periode må bruke den skiltede gangveien, selv om det er en liten omvei, ifølge pressekontakt Monica Thorud Olsen.

Pressekontakten legger til:

- Det er riktig at det ved tidligere arbeider var anlagt en gangtrasé med betongskiller langs nordsiden av gaten. Denne gangen er arbeidene noe annerledes, og det er dessverre ikke plass til en slik gangtrasé uten en større omlegging av trafikken.


En plakat på gjerdet, ved pizzautsalget i Kristoffer Aamots gate, viser pil mot gangveien, som Bymiljøetaten nevner i saken, på vei fra Storo. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Tillatelse til arbeidene er foreløpig gitt ut mai 2019, det er Vann- og avløpsetaten som er eier av prosjektet.

- Velger korteste veien

Espen Eggen er ikke helt fornøyd med svaret fra Bymiljøetaten:

- Den midlertidige gangveien Bymiljøetaten nevner er en omvei, og det er vel ikke noe nytt at folk flest stort sett velger den korteste veien, dit man skal. Jeg synes det er beklagelig at ikke Bymiljøetaten finner en bedre alternativ rute under disse nevnte arbeidene, så lenge de skal pågå. Når det er sagt skal jeg selvfølgelig oppfordre skolen til å informere elevene om gangveien Bymiljøetaten nevner, sier Eggen.

Da lokalavisa var på befaring i området, mandag, kunne ikke lokalavisa se noe skilt som viser hvor man eventuelt går ned til høyre i Kristoffer Aamots gate, for å komme videre inn på gangveien som Bymiljøetaten viser til, når man er på vei mot Storo. Men en mulighet er å ta til høyre nedover Akerselva, over brua litt lenger nedover og så mot Storo igjen, man kommer opp blokkene bak pizzautsalget.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...