ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Fortettingen bare fortsetter - dette paret bygget i trappeoppgangen

Venter på familieforøkelse i sameiet. Foto: MARIANNE HUSUM

«Innrømmer at for 10 år siden, så hadde jeg bare fjernet det. Men, tenk så mye innsats de har lagt ned. Det å ha blitt pappa har nok gjort noe med meg».

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2017 kl 08:50

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Fortettingen fortsetter, og helt uten politisk vurdering bygger flere i sameiet Ringnes Park.

Styreleder Marianne Husum forteller at styret i Ringnes Park Vest Sameie denne uken mottok melding fra en bekymret beboer:

«I trappeoppgangen utenfor min leilighet, har et skjærepar laget et rede. De har jobbet dag og natt, i lang tid. Nå er jeg så redd for at noen jager dem vekk. Kunne du oppfordre oss til å la dem hekke i fred. Jeg har noen busker på terrassen, de har vært og hentet hver gren som har ligget på gulvet til bidrag for redet.

Det er fantastisk å følge med på dette intense arbeidet.. de hopper opp trappegangen trinn for trinn med en og en kvist!»

Forskjellige reaksjoner

Mens annen beboer skrev at ja, det er hyggelig at flere ønsker å bo i sameiet, men at trappeoppgangen kanskje ikke er stedet å bygge et reir? Kan det fjernes?

ANNONSE

Spurte beboeren.

Mens en annnen skrev følgende:

«Innrømmer at for 10 år siden, så hadde jeg bare fjernet det. Men, tenk så mye innsats de har lagt ned. Det å ha blitt pappa har nok gjort noe med meg».

Så hva gjør man, når et skjærepar flytter inn i trappeoppgangen?

Hva sier ekspertene?

Styreleder Marianne Husum forteller at de kontaktet fagfolket. Både miljødirektorat og bymiljøetaten.

ANNONSE

– I utgangspunktet er rede fredet utenom fangstperioden. Kommunen kan gi tillatelse til fjerning. Det skal mye til for at det er tillatt å fjerne et rede i denne perioden vi er inne i nå. Har fuglen har begynt å ruge, skjer det ganske raskt.

Klekkelige bøter

Så da er konklusjonen klar.

– Vi har fått nye beboere. Tvangs utkastelse er uaktuelt. De får bli til de flytter frivillig. Styret oppfordrer derfor alle til å vise hensyn. Vi ber de som har leiligheter i de to øverste etasjene til å bruke det andre trappeløpet i denne perioden – og ellers la den nye barnefamilien i Ringnes Park Vest om å være i fred, forteller Husum.

Og legger til at det kan bli snakk om klekkelige bøter, hvis noen fjerner reiret, skader, eller forstyrrer den nye kommende barnefamilien i sameiet.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE