Sagene Avis

Fortettingen bare fortsetter - dette paret bygget i trappeoppgangen

Venter på familieforøkelse i sameiet. Foto: MARIANNE HUSUM

«Innrømmer at for 10 år siden, så hadde jeg bare fjernet det. Men, tenk så mye innsats de har lagt ned. Det å ha blitt pappa har nok gjort noe med meg».

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2017 kl 08:50

SAGENE: Fortettingen fortsetter, og helt uten politisk vurdering bygger flere i sameiet Ringnes Park.

Styreleder Marianne Husum forteller at styret i Ringnes Park Vest Sameie denne uken mottok melding fra en bekymret beboer:

«I trappeoppgangen utenfor min leilighet, har et skjærepar laget et rede. De har jobbet dag og natt, i lang tid. Nå er jeg så redd for at noen jager dem vekk. Kunne du oppfordre oss til å la dem hekke i fred. Jeg har noen busker på terrassen, de har vært og hentet hver gren som har ligget på gulvet til bidrag for redet.

Det er fantastisk å følge med på dette intense arbeidet.. de hopper opp trappegangen trinn for trinn med en og en kvist!»

Forskjellige reaksjoner

Mens annen beboer skrev at ja, det er hyggelig at flere ønsker å bo i sameiet, men at trappeoppgangen kanskje ikke er stedet å bygge et reir? Kan det fjernes?


Spurte beboeren.

Mens en annnen skrev følgende:

«Innrømmer at for 10 år siden, så hadde jeg bare fjernet det. Men, tenk så mye innsats de har lagt ned. Det å ha blitt pappa har nok gjort noe med meg».

Så hva gjør man, når et skjærepar flytter inn i trappeoppgangen?

Hva sier ekspertene?

Styreleder Marianne Husum forteller at de kontaktet fagfolket. Både miljødirektorat og bymiljøetaten.


– I utgangspunktet er rede fredet utenom fangstperioden. Kommunen kan gi tillatelse til fjerning. Det skal mye til for at det er tillatt å fjerne et rede i denne perioden vi er inne i nå. Har fuglen har begynt å ruge, skjer det ganske raskt.

Klekkelige bøter

Så da er konklusjonen klar.

– Vi har fått nye beboere. Tvangs utkastelse er uaktuelt. De får bli til de flytter frivillig. Styret oppfordrer derfor alle til å vise hensyn. Vi ber de som har leiligheter i de to øverste etasjene til å bruke det andre trappeløpet i denne perioden – og ellers la den nye barnefamilien i Ringnes Park Vest om å være i fred, forteller Husum.

Og legger til at det kan bli snakk om klekkelige bøter, hvis noen fjerner reiret, skader, eller forstyrrer den nye kommende barnefamilien i sameiet.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...