Sagene Avis

Fortsatt store vannmengder i Akerselva, men nå reduseres vannføringen igjen

Ved Vøyenfallene var det plassert ut noen sandsekker for å stoppe vannmassene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I helgen ble vannføringen i Akerselva økt til 30 m³/s. Med utsikter for mindre nedbør de nærmeste timene vil vannføringen reduseres igjen utover dagen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2021 kl 13:41

AKERSELVA: Fredag ble vannføringen i Akerselva økt fra om lag én kubikkmeter i sekundet, til fem. Gjennom lørdag ble den ytterligere økt via 10 til 20 m³/s klokka 12.

Med kraftig nedbør utover lørdag kveld og søndag, ble vannføringen ytterligere økt til 25 m³/s fra lørdag klokka 16, og fra klokka 19 videre til 30 m³/s.

Den høye vannstanden fører til at elva går over sine bredder flere steder, og under bruene, som ved Vøyenvolden ved Ring 2, var gangveien oversvømt fortsatt mandag morgen.

Klokka 08.00 mandag morgen var vannføringen fortsatt 29,9 m³/s, men nå trappes utslippet av vann fra Maridalsvannet gradvis ned.

– Klokka 9 i dag ble vannføringen i Akerselva redusert fra 30 m³/s til 25 m³/s, sier kommunikasjonsrådgiver Simen Strand Jørgensen i Vann- og avløpsetaten til Sagene Avis.


– Det er ikke prognosert store nedbørsmengder, så vannføringen vil sannsynligvis gradvis reduseres i løpet av det neste døgnet, legger han til.

Vannføringen i Akerselva ble videre redusert fra 25 m³/s til 20 m³/s mandag klokka 12. Klokka 15 settes vannføringen ytterligere ned til 15 m³/s.

Vann- og avløpsetaten minner om at det fortsatt er store mengder vann i elva, så folk må fortsatt være forsiktige i langs elvebredden.

Mandag ettermiddag er det vann i veibanen over Bentsebrua. Foto: Stella Oter Lindeberg


Flomvarselet er mandag på gult nivå, som innebærer NVE beskriver som en «utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt».

Vaktkommandør i brannvesenet, Glenn Gulbrandsen, sier til Avisa Oslo mandag morgen at det totalt sett har vært mindre flom enn de hadde fryktet.

– Samtidig er det nok noen kjellere og butikklokaler som har fått kjenne på det. Så nå får vi vente og se hva som skjer utover.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...