ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Fra mandag blir det mer politi på disse veiene

Aksjon skolestart ved Bjølsen skole i 2017. Foto: MIna Haugli (Arkivfoto)

Skolestart mandag betyr også startskuddet for årets Aksjon skolestart for oslopolitiet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Flere tusen barn har sin første skoledag mandag 17. august. Da starter skolene opp etter sommerferien.

Oslo politidistrikt skriver i en pressemelding at de vil gjøre området til «verdens tryggeste hovedstadsområde for skolebarn», og gjennomfører derfor, som tidligere år, Aksjon skolestart fra mandag 17. til fredag 28. august.

– Oslo-politiets ønske er å skape et trafikksikkert miljø for barna til og fra skolen, og forebygge uønsket trafikkatferd. Overordnet mål er ingen drepte og skadde i trafikken, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli i Oslo politidistrikt, i meldingen.

Aksjon skolestart retter seg mot trafikken rundt skolene og fordeler seg i byens sentrum, i øst og i vest.

– Mange skoleveier skal besøkes, og politiet legger spesielt vekt på kontroll i forbindelse med sikring av barn i bil, bruk av bilbelte, vikeplikt for fotgjengere i gangfelt, avstand til forankjørende og førers mobilbruk under kjøring. Å avdekke ruskjøring og fartsovertredelser vil også være prioritert, understreker Grønli.

ANNONSE

Det er 132 barneskoler i Oslo, 25 i Bærum og 30 i nye Asker kommune. Mange av barna som hører hjemme ved disse skolene – særlig i de yngste klassetrinn – har liten eller ingen erfaring med å ferdes i et trafikkmiljø på egenhånd. Derfor må kjørende ta hensyn og vise ekstra oppmerksomhet og aktsomhet ved skolestart som ellers i året.

– Erfaringsmessig skjer det ulike trafikkovertredelser i forbindelse med Aksjon skolestart, og politiet vil reagere i form av forenklede forelegg, gebyr eller anmeldelse. Målet er å øke sikkerheten på skoleveien og gjøre innbyggerne klar over at det er skolestart, sier politioverbetjent Grønli.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE