ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

FrP vil avvikle dagens ordning med beboerparkering

Aina Stenersen (Frp) mener ordningen med beboerparkering må avvikles fra 2021 Foto: Utlånt

– Usosial budsjettering av byrådet, sier Aina Stenersen, leder av helse- og sosialutvalget.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: I budsjettet for 2021 øker byrådet beboerparkeringen for konvensjonell bil med 50 prosent til 5400 kroner i året.

Beboerparkeringen har økt fra 300 kroner, som var prisen da ordningen med beboerparkering var et prøveprosjekt, til nå 5400 kroner på få år.

Dette reagerer FrP i Oslo sterkt på, og har i bystyreperioden fra 2019-2023 programfestet å fjerne ordningen med beboerparkering.

– Beboerparkering skaper ikke en eneste ny parkeringsplass, parkering blir vanskeligere, dyrere, og innbyggene er ikke engang sikret en plass til tross for betaling, sier Aina Stenersen, leder av helse- og sosialutvalget i Oslo kommune, i en pressemelding.

ANNONSE

Stenersen sier videre at den langsiktige løsningen er i sentrale områder i Oslo å bygge nye parkeringshus under gater, parker, og plasser slik man har gjort i Kristiansand og i andre byer, og en fjerning av beboerparkering.

– Ordningen med beboerparkering må avvikles fra 2021. Beboerparkering rammer familier og personer som i all hovedsak bor i blokker, og som har aller minst fra før. 5400 tilsvarer for mange et månedsbudsjett på mat, og det er usosial budsjettering av byrådet, sier Stenersen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE