Sagene Avis

Frykter budsjettkutt kan bli kroken på døra for frivilligsentralen

Hilde Muri Krahn, daglig leder av Sagene Frivilligsentral. Foto: Privat

Hilde Muri Krahn, leder av Sagene Frivilligsentral, frykter de foreslåtte kuttene til Frivilligsentralen og BUA i 2020 kan rasere tilbudet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2019 kl 16:43

SAGENE: I sitt forslag til bydelsbudsjett for 2020 i Bydel Sagene, varsler bydelsdirektør Morten Sanden at det neste år må gjøre aktivitetsendringer og omstillinger for 51 millioner kroner, slik Sagene Avis skrev tidligere denne uka.

Blant kuttforslagene hans er ale tilleggsbevilgningene bydelsutvalget (BU) vedtok på 2019-budsjettet, på tilsammen nesten 2,7 millioner kroner. Blant disse var ekstrabevilgninger til Sagene Frivilligsentral og BUA. BUA (Barn-Unge-Aktivitet) er en utlånssentral hvor barn, ungdom og voksne kan låne gratis utstyr.

– De som virkelig trenger det mister gode aktiviteter

– Foreslåtte kutt rammer Sagene Frivilligsentral og BUA med utlån av idrett og sportsutstyr hardt. Til sammen reduseres støtten med 450.000 i forhold til årets bevilgninger. Blir dette vedtatt, kan det bety både kroken på døra for BUA og at mange aktiviteter reduseres eller legges ned, sier Hilde Muri Krahn, daglig leder ved Sagene Frivilligsentral, i en pressemelding fredag.

Hun forteller at det i disse dager planlegges julaften og nyttårsfeiring for alle som trenger et sted å være, og BUA tilbyr gratis ski, skøyter, slalåmutstyr med mer til barn, ungdom og voksne i bydelen.

– Om bydelsdirektøren får det som han vil, mister de som virkelig trenger det gode aktiviteter i hverdagen og i høytider. Frivilligsentralen er et hjem for mange ensomme med lite sosialt nettverk. Over 400 frivillige, brukere og barn og unge og fattige familier får redusert eller bortfall av tilbud. Det betyr også at vi trolig må kutte en stilling sentralt av totalt tre stillinger, sier Muri Krahn i meldingen.


Sagene Frivilligsentral har eksistert i over 25 år. Besøkstjeneste, kafé, leksehjelp, språkkurs, flerkulturelle høst- og sommerfester, samarbeid med hjemmetjeneste og tilrettelegging for fri soning og arbeidsrettede tiltak i samarbeid med NAV er noe av det sentralen gjør, forklarer lederen. BUA har utlån av sport- og fritidsutstyr hele året og er et gratistilbud som barn, ungdom, studenter og familier benytter seg av uansett bakgrunn og økonomi.

– På Sagene Frivilligsentral skapes mening, verdighet, felleskap og aktiviteter for mange hundre mennesker i bydelen. Vi håper politikerne i Sagene bydel ser av frivillighet gir mye mer enn det koster, og at gode samfunn skapes nettopp gjennom frivillig engasjement. Så trenger vi penger for å kjøpe inn mat, utstyr og betale husleie i likhet med alle andre virksomheter, sier administrasjonsleder Eleni Maria Stene, som håper bydelspolitikerne støtter frivilligsentralen og BUA også i 2020.

Er enige om tillegg på 3,96 millioner

Samarbeidspartiene i bydelsutvalget, MDG, Arbeiderpartiet, SV og Rødt, har i uken som gikk fremmet forslag om påplussinger på budsjettet med nesten 4 millioner kroner. De fire partiene har flertallet i bydelsutvalget, som skal vedta det endelige budsjettet i sitt møte 12. desember.

Blant tilleggene partiene har fremmet, er at de vil opprettholde støtten til BUA med samme beløp som i år; 210.000 kroner. De har imidlertid ikke reversert det foreslått et kuttet verken til Sagene Frivilligsentral, eller SAIFF – Sagene Internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral. De to sentralene fikk i årets budsjett et tillegg på 100.000 kroner hver, i tillegg til at det ble satt av 270.000 kroner til en tilskuddsordning som frivilligsentralene kunne søke på.

Sagene Frivilligsentral eies av Norsk Luthersk Misjonssamband, mens SAIFF er ifølge Frivillig.no et partnerskap mellom et tjuetalls frivillighetsbaserte medlemsorganisasjoner. Begge sentralene er er tilknyttet interesseorganisasjonen Norges Frivilligsentraler.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...