Sagene Avis

Full klaff for IF Ørnulf i NM

NM: IF Ørnulf tok med seg tre gull- og en sølvmedalje tilbake til Sandaker. Foto: IF ØRNULF

Sandaker-bokserne i IF Ørnulf stilte med fire boksere i årets norgesmesterskap for seniorer. De forlot Trondheim med tre gull og et sølv.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SANDAKER/TRONDHEIM: IF Ørnulf ble kåret til beste klubb kvinner og beste klubb menn (delt med dyktige Raufoss Bokseklubb). Også Norges Bokseforbunds Forbundspokal gikk til Ørnulf, i NM for senior, 6. til 8. mars.

Bokseklubben av 1930 (B-30)s flotte arrangement ble holdt i praktfulle Frimurerlogen i Kongens gate i Trondheim sentrum, et elegant nyrenessansebygg som ble ferdigstilt i 1902. Lysekroner, søyler, røde trappeløpere, silketapeter og takmaleri og galleri utgjorde rammen rundt årets norgesmesterskap som også markerte Norges Bokseforbunds 100-års jubileum.

IF Ørnulf deltok med fire boksere, og som vanlig var vi først ute i kvartfinalene fredag kveld med Siri Rundberget i 64-kilosklassen.

Siri møtte en gammel kjenning, norgesmester i 57 kg i 2018 og sølvvinner i 60 kg fra 2019, Henriette Opsahl Vasstrand fra Stavanger og Viking, med Hadle Holm og selveste Ole Klemetsen i hjørnet. Siri har tidligere sølv i NM 2019 (60 kg) og i 57 kg i 2018.

Nå møttes begge kvinnene i 64 kg, og Siri tok offensiven fra første jab. Kampen var jevn og bølget frem og tilbake, men gjennomgående tok ørnulfjenta vår på og tok initiativet og presset Vasstrand med prikkende venstrejabber og sugende høyrekryss. Kommentator Thomas Hansvoll og Erik Nilsen bemerket at «hun er en skikkelig fighter, Rundberget!» og vi sa oss enige med både dommere og kommentator i at Siri Rundbergets 5-0-seier var både soleklar og velfortjent.

Semifinaler

Lørdag 7. mars var det duket for semifinaler, og Siri møtte Anya Bjerke, med det passende mellomnavnet Hortensia, fra Horten Bokseklubb. Siri åpnet mindre offensivt, kanskje med tanke på å spare på kreftene til en eventuell finale, og prikket disiplinert inn venstrejabber fra en god guard mot en bokser som var pågående, men lett lot seg kontre.

Siri økte tempoet i andre runde, beveget seg fint på tærne og lot seg aldri vippe ut av stilen, og satte inn rette støt og smellende høyrekryss. Siri har fått fart på høyra si, og når hun finner avstanden og hansken målet, resulterer det gjerne i en telling slik som i tredje runde. Skolert boksing og 5-0 til IF Ørnulf og Siri Rundberget som imponerte mange ringside.

NM i boksing for senior Foto: IF ØRNULF

Ikke fornøyd, tross seier

I semifinalen i 91-kilosklassen møtte regjerende norgesmester Vilandas Valciukas fra Ørnulf Vegard Riegels Egeberg fra osloklubben Fighter. Egeberg er en erfaren kickbokser, men har bokset under trener Erling Engh de siste årene. Vilandas sine meritter er velkjente i boksenorge, men Egeberg åpnet fryktløst og presset sin lavere motstander.


Kampen holdt et høyt tempo, Vilandas holdt en tett guard og svarte den pågående Egeberg med lynraske kontringer og tunge kroppsslag med avslutning mot hodet. Vilandas lot Fighter-bokseren komme mot seg, og straffet med eksplosive slag og fine rullinger. Han bokset nok til å vinne en enstemmig 5-0-poengseier, men ikke mot sitt beste, slik vi er vant til å se ham. Pauser og lang oppvarming kan være en medvirkende årsak til at han ikke var fornøyd med sin egen innsats, seier til tross.

NM i boksing for senior, Vilandas Valciukas Foto: IF ØRNULF

«Totalt overlegen»

Søndag 8. mars, på selve kvinnedagen, åpner igjen Ørnulf stevnedagen med regjerende norgesmester i 48 kg (2016, 2018 og 2019) Perzin Nazari (31), som møtte Kamilla Cameron fra Drammen Bokseklubb. Rutinerte Perzin tok kontrollen fra første stund, og plasserte seg som en passerspiss i midten av ringen og lot drammensjenta gjøre jobben og danse rundt.

NM i boksing for senior, Perzin Nazari Foto: IF ØRNULF

Hver gang hun nærmet seg, smelte Perzin inn lynraske kombinasjoner på tre og fire slag, og varierte mellom southpaw og ortodoks og demonstrerte dermed selvsikkerhet og godt bokseteknisk grunnlag. Perzin bokset disiplinert og økonomiserte med kreftene, og sidesteppet og kontret med høyre over og venstre hook hver gang den lavere motstanderen presset seg på.

Perzin prikket inn poeng etter poeng med vekselvis høyre og venstre jab, og ifølge kommentator Thomas Hansvoll var hun «totalt overlegen» og fikk seieren 5-0 uten store problemer, og sikret seg sitt fjerde NM-gull og turneringens første for IF Ørnulf.


NM i boksing for senior Foto: IF ØRNULF

– Gratulerer med sølvmedaljen!

SIri Rundberget (28) har vært på en god vinnerflyt og har overbevist med presis og stilren boksing og knallende høyrekryss gjennom to kamper denne helgen. I finalen i 64 kg ventet tøff motstand med rutinerte Kristina Mordal fra Oslo Bokseklubb, som vant over Bente Alejandra Bjørndal fra vertsklubben B-30 dagen før.

Siri åpnet fint med rene treffere i første runde, men fikk etter hvert litt problemer med å finne riktig distanse mot slutten av runden i et jevnt oppgjør. Den fysisk større OBK-bokseren tok over styringen i løpet av andre runde, og en hard turneringshelg og litt lav guard gjorde at Siri tok imot flere tydelige høyrekryss på vei inn. I tredje runde skrudde Siri tempoet opp, men det holdt ikke, og gullet gikk velfortjent til Mordal og OBK i et jevnt oppgjør.

Siri bokser bedre enn noensinne, og vi gleder oss til å se henne i ringen neste gang. Et returoppgjør i et ordinært stevne hvor begge er uthvilte vil være interessant. OBK-bokseren virket svært glad og erklærte for åpen mikrofon og med en gledeståre i øyekroken at seieren over ørnulfbokseren var «jævlig digg!» Vi gratulerer Siri med sølvmedaljen og tre flotte kamper i Trondheim.

En røff og hard kamp

Lett tungvekt og finale i 81 kg for 18 år gamle Saleheddin Attia fra Ørnulf. Med en hard kampsparring friskt i minne, valgte Saleheddin å vektlegge teknisk boksing og kontrastøt i kombinasjoner mens Karl Vilhelm Valentin Bruun fra Horten Bokseklubb lot til å gå for knockout og harde svinger fra første stund.


Dette ble et rotete oppgjør med to boksestiler som ikke sto godt til hverandre. Saleheddin klagde på at Bruun slo i bakhodet og Bruun klagde på at Saleheddin holdt i infighter, og på et punkt slang en sint og frustrert Bruun Attia i gulvet. Saleheddins mange kontrastøt førte til at vestfoldbokseren etter hvert blødde kraftig neseblod og måtte sjekkes av legen to ganger.

Da regnskapet ble gjort opp, viste det seg at Saleheddins lettbevegelige stil og raske kontringer og hurtige kombinasjoner mot en sterk og pågående bokser ga uttelling: 5-0 og gullmedalje til Saleheddin og Attia i en røff og hard kamp. Men som kommentatorene humrende kommenterte, at dette «ikke var en kandidat til kongepokalen.» Styles makes fights, teknisk boksing vinner som regel hos dommerne. Vi gratulerer Sala med gullet og at han holdt hodet kaldt og ikke ble med på krigingen.

NM i boksing for senior, Saleheddin Attia. Foto: IF ØRNULF

Tok sitt andre NM-gull

Regjerende norgesmester Vilandas Valciukas (21) var skuffet over egen innsats i semi og tilsvarende mer tent foran finaleoppgjøret mot sin landsmann Armintas Dluckys fra Viking i 91 kg. Dluckys tok NM-gull for Grimstad Bokseklubb i 2017, og er ingen smågutt, verken fysisk eller erfaringsmessig.

Southpaw Dluckys tok uredd initiativet i første runde med sin høyrejab, og viste ingen tegn til å la Vilandas styre matchen. Vilandas fikk imidlertid snart feste for tunge venstre hooks oppe og nede, og snart løsnet både hestehalen og tannbeskytteren for stavangerbokseren. Andre runde begyte som første, hvor den høyere Gluckys utnyttet sin større rekkevidde og prikket løs med høyrejabben, men Vilandas' Tyson-aktige rullinger og dukninger med eksplosive svingslag må ha hatt effekt selv på den tøffe motstanderen. Tempoet roet seg litt ned, men holdt fremdeles «mellomvektstempo» ifølge kommentatorene.

Tredje og siste runde holdt høyt tempo, begge bokset rent og ryddig og Dluckys kom forsøksvis litt mer på banen. Vilandas jobbet seg inn og landet solide høyre og venstre uppercuts, og den eneste kontroversen kom med en høyre som startet som et slag og endte som et dytt, og Vilandas gikk et øyeblikk ned på kne. Den rutinerte kamplederen Sigmund Aagaard valgte helt riktig ikke å telle, og Vilandas svarte med å smelle ut tannbeskytteren til Dluckys med nok et susende svingslag og avsluttet runden med venstre upercut til hodet, venstre hook og høyre kryss for å sette punktum finale.

Jevn og tøff kamp med to fysisk sterke og tekniske gode boksere som holdt seg til regelverket uten at det gikk ut over stemningen, som var høy blant et entusiastisk publikum som visste å sette pris på fartsfylt og tøff boksing. Dommerne var enige, og 5-0-seieren gikk til en sliten og lykkelig Vilandas som tok sitt andre NM-gull.

Feiret suksessen

Vel hjemme på Sandaker senter ble suksessen i norgesmesterskapet 2020 feiret med hele klubben med litt helsekost: Brus, marsipankake og sjokolade til alle og roser til medaljevinnerne. Vi vil gi stor takk til Sandaker senter som gjør det mulig for oss å delta i flere stevner i år. Og takk til KB Gulvlegging som sponset bokserne til NM.

Bokserne takker trener Mehdi Mohseni for tiden han har brukt på å planlegge alle øktene våre før NM. Det har vært mange tøffe økter, men det var vel det som fikk oss til å nå toppen!

IF Ørnulf feiret NM i lokalene sine på Sandaker senter Foto: IF ØRNULF

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...