ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Ga bort 1500 potteplanter!

Kreftforeningen fikk 1500 planter av Mester Grønn. Her deler kreftforeningens distriktssjef i Oslo Christine Lager Nesje ut plantene til helsepersonell ved Ullevål sykehus på Verdens kreftdag. Foto: Tiril Haga

Torsdag er det Verdens kreftdag. – Kreft krever krefter, pårørende trenger kraft, understreker Christine Lager Nesje, distriktssjef Christine Lager Nesje i Kreftforeningen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2021 kl 12:29

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

ULLEVÅL:Torsdag 4. februar er det Verdens kreftdag. I den anledning har Mester Grønn gitt bort 1500 potteplanter til Kreftforeningen, med oppgitt verdi av rundt 300.000 kroner. Torsdag formiddag delte Kreftforeningens distriktssjef Christine Lager Nesje i Oslo ut plantene til helsepersonell, kreftpasienter og pårørende ved Ullevål sykehus.

I år markeres dagen med et spesielt fokus på å hylle de pårørende:

– Det er fantastisk og utrolig å kunne gi en sånn anerkjennelse til de som står på døgnet rundt for kreftpasienter, både helsepersonell og pårørende. De er i vår fokus nå fordi de gjør en utrolig god jobb for pasientene, både ved å løse deres hverdag, men også for være deres støtte og klippe gjennom en kreftsykdom, sier Nesje til Nordre Aker Budstikke.

Plantene er også gitt til andre sykehus i Oslo og omegn, som Radiumhospitalet, Diakonhjemmet, Lovisenberg og A-hus.

– Mester Grønn er en viktig samarbeidspartner for oss, og vi er veldig takknemlig for at de også vil glede de pårørende. Mester Grønn står også i en utrolig vanskelig situasjon nå på grunn av korona. At de nå bruker denne utfordrende situasjonen og tar det ekstra initiativet for å vise takknemlighet ovenfor helsepersonell, pårørende og pasienter er vi utrolig glade for. Det viser at Mester Grønn har stort samfunnsengasjement!

ANNONSE

Eli Syverud er glad for blomsten. Foto: Tiril Haga

35.000 nye krefttilfeller hvert år

Kreft krever krefter – pårørende trenger kraft. Verdens kreftdag markeres over hele verden torsdag 4. februar, skriver Kreftforeningen i en pressemelding i anledning dagen:

– I år ønsker Kreftforeningen sammen med pasientforeningene å hylle de pårørende. I løpet av et liv vil vi alle oppleve å være pårørende. Det å være pårørende kan føre med seg mange utfordringer og dilemmaer. Pårørende kan oppleve isolasjon, usikkerhet, stress, belastning og egen helsesvikt, som depresjon og utmattelsessymptomer. Det kan være en stor belastning å være pårørende, sier samme distriktssjef Christine Lager Nesje i pressemeldingen.

Hun sier videre at rundt 800.000 mennesker i Norge er pårørende. Hvert år er det 35.000 nye krefttilfeller. Hver av disse har minst én pårørende, som betyr at det er mange som er pårørende til en som har eller har hatt kreft, sier Lager Nesje.

Foto: Tiril Haga

ANNONSE

Senterkoordinator Eli Jorun Syvrud ved Vardesenteret ved Oslo Universitetssykehus forteller om stor glede for blomsterutdelingen.

– Det er veldig hyggelig med overraskende blomsterhilsen, spesielt i denne tiden. Blomster er vel det vi kan på en måte by på i disse dager. Det er ekstra hyggelig at Mester Grønn og kreftforeningen gjør dette for kanskje de som er nærmest pasientene i en ekstra vanskelig tid. Jeg tror det er en anerkjennelse for de pårørende, og samtidig en veldig fin hilsen. Det er alltid hyggelig å bli satt pris på, sier Syvrud til Nordre Aker Budstikke.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE