Går tilbake til digitale møter
Se hvordan du kan delta!

Det blir ingen fysiske politiske møter i Sagene samfunnshus i september, se her hvordan du kan likevel kan si din mening. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)
Bydelens politiske møter arrangeres digitalt fremover, men du kan fortsatt stille opp i åpent kvarter og åpen halvtime.
Publisert: 08.09.2020 kl 11:25
Sist oppdatert: 08.09.2020 kl 11:26
BYDEL SAGENE: Alle de politiske møtene i september arrangeres digitalt, og her kan du finne tider og sakslister for de ulike rådene og komitéene.
Høstens første bydelsutvalgsmøte blir torsdag 17. september, klokken 18.30, via Zoom. Det vil også streames på bydelens Facebook-sider. For deltakelse under åpen halvtime, kontakt møtesekretær på e-post innen klokken 12.00 torsdag 17. september.
På sakslisten står blant annet et representantforslag om trafikksikkerhet for fotgjengere, fremtidens tros- og livssynspolitikk, skolefrokost, strategisk boligplan for eldre med hjelpebehov og flere saker som omhandler rus og psykisk helse.
Tiltak i Torshovdalen
Maria Varteressian (Ap), Jørgen Foss (Ap), Helge Stoltenberg (Ap) Gry Bruland Larsen (SV) og Jonas Finnanger (SV) har laget representantforslaget «trafikksikkerhet for fotgjengere langs Torshovdalen». Forslaget skal først behandles i miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen og i arbeidsutvalget, før bydelsutvalget 17. september.
«Mange syklister, fotgjengere, skolebarn, skatere, eldre, og sparkesyklister ferdes hver dag langs denne gangveien. På grunn av hellingen i dalen får syklister og folk på skateboard ofte høy fart på tur ned gangveien. Manglende oppmerking gjør ferdselen usikker for fotgjengere i møte med folk på sykkel, sparkesykkel og skateboard. En midtstripe langsmed hele gangveien vil kunne gjøre ferdselen tryggere.» står det i forslaget.
Les mer om forslaget i denne saken, og delta i vår uhøytidelige spørreundersøkelse
Tros- og livssynspolitikk
I 2019 satte byrådet i Oslo ned et uavhengig kommunalt utvalg for å gå gjennom dagens tros- og livssynspolitikk, og 28. mai i år ble rapporten «Tro det eller ei «Fremtidens tros- og livssynspolitikk i Oslo» overlevert til byrådet.
Utvalget skulle gi anbefalinger til fremtidens politikk på dette området, og denne rapporten er nå på høring.
Utvalget har gjennomført møter med etater, tros- og livssynssamfunn, innbyggere og bydeler. Rapporten går i hovedsak inn på områder som omhandler skole, barnevern, eldretjenester, beredskap, gravferd, bygg og utearealer, og tro og livssyn i bydelene.
– Vi har hatt gode diskusjoner i utvalget. Særlig har vi vært opptatt av hvordan det mangfoldige Oslo også må gjenspeiles i tros- og livssynspolitikken. Oslo er den byen i Norge med flest tros- og livssynstilhørigheter, og samtidig kommunen med størst andel innbyggere uten noe slikt medlemskap, har utvalgsleder Trond Bakkevig tidligere sagt i en pressemelding.
Les mer om rapporten i denne saken.
«En psykt bra bydel»
Bydelsutvalget ber direktøren om å komme tilbake med sak for hvordan bydel Sagene kan bli «En psykt bra bydel» gjennom å være en foregangsbydel i oppfølgingen av En psykt bra by, Oslo kommunes strategi for psykisk helse, med særlig fokus på lavterskeltilbud for bedre psykisk helse blant ungdom.
Byrådet vedtok i 2019 Oslo kommunes strategi for psykisk helse i Oslo – «en psykt bra by.» Byrådet har tre hovedmål for strategien:
- Færre innbyggere får psykiske helseutfordringer
- Det er en dør inn til psykiske helsetjenester
- Innbyggere som har psykiske helseutfordringer får bistand ut fra sine behov, slik at de kan leve meningsfylte liv.
Målene og arbeidet med de strategiske satsningsområdene skal bidra til at innbyggere i Oslo har en oppvekst og levekår som fremmer god psykisk helse. Trenger innbyggerne hjelp, så vet de hvor de kan henvende seg og får hjelpen de har behov for når de trenger den.
Les mer om dette i saksfremlegget
Her finner du hele sakslisten for bydelsutvalgsmøtet 17. september
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!