Sagene Avis

Går tilbake til digitale møter

Se hvordan du kan delta!

Det blir ingen fysiske politiske møter i Sagene samfunnshus i september, se her hvordan du kan likevel kan si din mening. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Bydelens politiske møter arrangeres digitalt fremover, men du kan fortsatt stille opp i åpent kvarter og åpen halvtime.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2020 kl 11:26

BYDEL SAGENE: Alle de politiske møtene i september arrangeres digitalt, og her kan du finne tider og sakslister for de ulike rådene og komitéene.

Høstens første bydelsutvalgsmøte blir torsdag 17. september, klokken 18.30, via Zoom. Det vil også streames på bydelens Facebook-sider. For deltakelse under åpen halvtime, kontakt møtesekretær på e-post innen klokken 12.00 torsdag 17. september.

På sakslisten står blant annet et representantforslag om trafikksikkerhet for fotgjengere, fremtidens tros- og livssynspolitikk, skolefrokost, strategisk boligplan for eldre med hjelpebehov og flere saker som omhandler rus og psykisk helse.

Tiltak i Torshovdalen

Maria Varteressian (Ap), Jørgen Foss (Ap), Helge Stoltenberg (Ap) Gry Bruland Larsen (SV) og Jonas Finnanger (SV) har laget representantforslaget «trafikksikkerhet for fotgjengere langs Torshovdalen». Forslaget skal først behandles i miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen og i arbeidsutvalget, før bydelsutvalget 17. september.

«Mange syklister, fotgjengere, skolebarn, skatere, eldre, og sparkesyklister ferdes hver dag langs denne gangveien. På grunn av hellingen i dalen får syklister og folk på skateboard ofte høy fart på tur ned gangveien. Manglende oppmerking gjør ferdselen usikker for fotgjengere i møte med folk på sykkel, sparkesykkel og skateboard. En midtstripe langsmed hele gangveien vil kunne gjøre ferdselen tryggere.» står det i forslaget.


Les mer om forslaget i denne saken, og delta i vår uhøytidelige spørreundersøkelse

Tros- og livssynspolitikk

I 2019 satte byrådet i Oslo ned et uavhengig kommunalt utvalg for å gå gjennom dagens tros- og livssynspolitikk, og 28. mai i år ble rapporten «Tro det eller ei «Fremtidens tros- og livssynspolitikk i Oslo» overlevert til byrådet.

Utvalget skulle gi anbefalinger til fremtidens politikk på dette området, og denne rapporten er nå på høring.

Utvalget har gjennomført møter med etater, tros- og livssynssamfunn, innbyggere og bydeler. Rapporten går i hovedsak inn på områder som omhandler skole, barnevern, eldretjenester, beredskap, gravferd, bygg og utearealer, og tro og livssyn i bydelene.

– Vi har hatt gode diskusjoner i utvalget. Særlig har vi vært opptatt av hvordan det mangfoldige Oslo også må gjenspeiles i tros- og livssynspolitikken. Oslo er den byen i Norge med flest tros- og livssynstilhørigheter, og samtidig kommunen med størst andel innbyggere uten noe slikt medlemskap, har utvalgsleder Trond Bakkevig tidligere sagt i en pressemelding.


Les mer om rapporten i denne saken.

«En psykt bra bydel»

Bydelsutvalget ber direktøren om å komme tilbake med sak for hvordan bydel Sagene kan bli «En psykt bra bydel» gjennom å være en foregangsbydel i oppfølgingen av En psykt bra by, Oslo kommunes strategi for psykisk helse, med særlig fokus på lavterskeltilbud for bedre psykisk helse blant ungdom.

Byrådet vedtok i 2019 Oslo kommunes strategi for psykisk helse i Oslo – «en psykt bra by.» Byrådet har tre hovedmål for strategien:

  • Færre innbyggere får psykiske helseutfordringer
  • Det er en dør inn til psykiske helsetjenester
  • Innbyggere som har psykiske helseutfordringer får bistand ut fra sine behov, slik at de kan leve meningsfylte liv.

Målene og arbeidet med de strategiske satsningsområdene skal bidra til at innbyggere i Oslo har en oppvekst og levekår som fremmer god psykisk helse. Trenger innbyggerne hjelp, så vet de hvor de kan henvende seg og får hjelpen de har behov for når de trenger den.


Les mer om dette i saksfremlegget

Her finner du hele sakslisten for bydelsutvalgsmøtet 17. september

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...