Sagene Avis

Årets navn og ildsjel:

Gir 10.000 kroner til ungdommenes arbeidstrening

ÅRETS NAVN OG ILDSJEL: Warsame Isse (15) gir pengene til Sagene IFs prosjekt Svermen. Foto: Janina Lauritsen

Årets navn og ildsjel, Warsame Isse, gir 10.000 kroner til et prosjekt for å skaffe ungdom arbeidserfaring.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2021 kl 15:27

BYDEL SAGENE: For andre gang har Sagene Avis kåret Årets navn og ildsjel, etter å ha fått inn mange nominasjoner fra dere lesere.

Juryen valgte ut tre flotte og verdige finalister, og til slutt ble det altså Warsame Isse (15) som stakk av med heder, ære og 10.000 kroner til et valgfritt godt formål.

Isse står på som blant annet frivillig, «mini-daglig leder» og trenerassistent hos Sagene IF og som leder av Sagene Ungdomsråd. Han beskrives som en ekte nærmiljøentusiast, og en optimist som mener fellesskap og innsats kan gjøre et nærmiljø bedre.

Les saken fra da Warsame ble kåret som vinner: Han er årets navn og ildsjel: – Jeg hadde aldri forventet å stå her

Gir pengene til Svermen

Sjekken på 10.000 kroner har Isse bestemt seg for å gi til klubben, og arbeidsplassen, som ligger i hans hjerte. Nemlig Sagene IF, og nærmere bestemt prosjektet Svermen.


Svermen er et prosjekt for å gi ungdom mellom 13 og 15 år arbeidserfaring, som Isse har vært med på å starte. Sagene IF tar med kiosken ut på banene og bruker ungdommene til å selge kaffe og andre kioskvarer. Her får de en andel av det de selger, i tillegg til en fast timelønn. Prosjektet har så langt 20 ansatte, hvor rundt 10 jobber med kiosken og andre jobber som hjelpetrenere eller fiksere.

– Pengene går til ungdommene som har nytte av dem, sier Isse.

Og han har tatt med seg en gjeng stjerner i striper, når sjekken på 10.000 kroner skal overrekkes. Blant annet Elias Hjerterø Grelland (15), som forteller at han er veldig aktiv i Sagene IF, blant annet som trenerassistent på bandyskolen.

– Dette er en stor del av livet mitt. Sagene IF er en veldig fin klubb, de har et annet ideal enn mange andre klubber. Her er det fellesskap og like muligheter for alle.

Siham Jama (16) syns det er flott å være en del av Sagene IF. Nå i vinterferien jobber hun i idrettsforeningens aktivitetsuke for 1. til 4. klassinger.


– Vi får jobbe her, selv om vi ikke er 18 år. Vi lærer mye, og det ser bra ut på CV-en. Sagene IF har et godt fellesskap, det er mange forskjellige kulturer her som gjør at vi lærer av hverandre.

Vil gjøre prosjektet mer kjent

– Dette er veldig stas, vi har behov for disse pengene, sier daglig leder i Sagene IF, Vibeke Thiblin.

Hun forteller at Svermen ikke kun går ut på å sette ungdommen i jobb, prosjektet gir også mye trening før de er klare for arbeidslivet. Som for eksempel hvordan man oppretter en bankkonto eller hvordan ungdommene bør kle seg til et jobbintervju.

Det er som nevnt så langt 20 ungdommer som har fått jobb, men styreleder Einar Eriksen håper de klarer å gjøre prosjektet mer kjent, slik at enda flere kan bli med.

– Tanken med pengene er å få opp tilbudet, sier han.


Det er ikke bare ungdommene som har behov for jobben hos Sagene IF. Sagene IF har også behov for arbeidskraften ungdommene har å by på. Og her trenger man ikke å ha noen spesielle forkunnskaper, så lenge man er hyggelig og positiv i arbeidstida.

– De gjør en veldig god jobb når de settes i sving, og jeg tror de syns det er stas å tjene mer penger selv, fortsetter Thiblin.

Isse gir ikke bare penger til Svermen, prosjektet var også hans idé. Og nå sitter han med en drøm om å skaffe en elsykkel, slik at ungdommene kan kjøre rundt med kioskvarer, forteller hun videre.

– Vi er et bra treningssted for ungdommene. Dette er et spennende prosjekt, og vi skal bruke disse pengene til å følge det opp! sier Thiblin.

ÅRETS NAVN OG ILDSJEL: Warsame Isse (15) gir pengene til Sagene IFs prosjekt Svermen. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...