ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Gir ungdommene mulighet til å finne sin litterære stemme

SKRIVEKURS: Forfatter Ragnhild Eskeland arrangerer skrivekurs i samarbeid med Sagene bokhandel. Foto: Erik M. Sundt

– Jeg skulle selv ønske det hadde funnes et kurs da jeg var ung, og har derfor bestemt meg for å holde kurs for ungdom, sier forfatter Ragnhild Eskeland.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Er du mellom 15 og 18 år og er glad i å skrive?

Fra januar arrangerer forfatter Ragnhild Elisabeth Burum Eskeland skrivekurset «Stemmer i litteraturen» for ungdom på Sagene bokhandel. Her skal ungdommene få undersøke sin litterære stemme gjennom arbeid med egne tekster, og kurset er bygget opp av skriveøvelser, trening på opplesning og å motta og gi tilbakemeldinger.

Kurset er gratis og deltakerne får møte mange flere unge utgitte forfattere. Det er begrensede plasser og deltakerne velges ut på grunnlag av innsendt tekst.

– Jeg tror på at det å lese og bli lest av andre har vært med på å gjøre meg til en bedre forfatter. Jeg skulle selv ønske det hadde funnes et kurs da jeg var ung, og har derfor bestemt meg for å holde kurs for ungdom på Sagene bokhandel, sier Eskeland.

– Hva er natur for deg?

– Jeg startet selv å skrive dagbok da jeg var ti år gammel, men tenkte ikke at jeg virkelig kunne bli forfatter før jeg selv gikk på skriveskole etter videregående. Der møtte jeg andre som også skrev og fikk ordentlige forfattere som lærere. Dette ga mersmak og jeg skrev videre.

ANNONSE

Da hun fikk en oppgave om å skrive om noe hun visste mye om, skrev hun en side om å få diabetes. Den teksten endte opp med å bli starten på boken Føling, som hun debuterte med på Pelikanen forlag i 2018.

På arrangementets Facebook-side skriver Eskeland at temaet for teksten er natur. Og her kan du tenke på hva natur er for akkurat deg. Er det en tur på fjellet, eller er du mer glad i asfaltjungelen? Er det symmetrien i en blomst, eller noens ansikt? Har du opplevd noe fint i naturen, gitt et kyss på en snødekt plen eller drømmer du kanskje om en natur som ikke finnes? Har du gått deg vill i en tett granskog eller er det kanskje et mareritt om en natur som forsvinner?

Kurset vil gå over ti ganger med oppstart 16. januar. Det avsluttes med produksjon av et hefte med deltakernes tekster, og på slippfesten kan alle som ønsker få lese teksten sin for publikum.

Møter flere forfattere

Under kurset kan ungdommene bli kjent med forfatterne Kenneth Moe, Ylva Ambrosia Wærenskjold, Victoria Kielland og Lars Haga Raavand, som alle vil dele sine erfaringer med å finne sin stemme.

Har du en forfatterspire i magen? Send inn 1-3 sider med skjønnlitterær tekst, lyrikk eller prosa til esketekst@gmail.com innen 1. januar.

ANNONSE

Kurset er støttet av Kulturfond og er gratis for alle deltakere.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE