Sagene Avis

Gir ungdommene mulighet til å finne sin litterære stemme

SKRIVEKURS: Forfatter Ragnhild Eskeland arrangerer skrivekurs i samarbeid med Sagene bokhandel. Foto: Erik M. Sundt

– Jeg skulle selv ønske det hadde funnes et kurs da jeg var ung, og har derfor bestemt meg for å holde kurs for ungdom, sier forfatter Ragnhild Eskeland.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Er du mellom 15 og 18 år og er glad i å skrive?

Fra januar arrangerer forfatter Ragnhild Elisabeth Burum Eskeland skrivekurset «Stemmer i litteraturen» for ungdom på Sagene bokhandel. Her skal ungdommene få undersøke sin litterære stemme gjennom arbeid med egne tekster, og kurset er bygget opp av skriveøvelser, trening på opplesning og å motta og gi tilbakemeldinger.

Kurset er gratis og deltakerne får møte mange flere unge utgitte forfattere. Det er begrensede plasser og deltakerne velges ut på grunnlag av innsendt tekst.

– Jeg tror på at det å lese og bli lest av andre har vært med på å gjøre meg til en bedre forfatter. Jeg skulle selv ønske det hadde funnes et kurs da jeg var ung, og har derfor bestemt meg for å holde kurs for ungdom på Sagene bokhandel, sier Eskeland.

– Hva er natur for deg?

– Jeg startet selv å skrive dagbok da jeg var ti år gammel, men tenkte ikke at jeg virkelig kunne bli forfatter før jeg selv gikk på skriveskole etter videregående. Der møtte jeg andre som også skrev og fikk ordentlige forfattere som lærere. Dette ga mersmak og jeg skrev videre.


Da hun fikk en oppgave om å skrive om noe hun visste mye om, skrev hun en side om å få diabetes. Den teksten endte opp med å bli starten på boken Føling, som hun debuterte med på Pelikanen forlag i 2018.

På arrangementets Facebook-side skriver Eskeland at temaet for teksten er natur. Og her kan du tenke på hva natur er for akkurat deg. Er det en tur på fjellet, eller er du mer glad i asfaltjungelen? Er det symmetrien i en blomst, eller noens ansikt? Har du opplevd noe fint i naturen, gitt et kyss på en snødekt plen eller drømmer du kanskje om en natur som ikke finnes? Har du gått deg vill i en tett granskog eller er det kanskje et mareritt om en natur som forsvinner?

Kurset vil gå over ti ganger med oppstart 16. januar. Det avsluttes med produksjon av et hefte med deltakernes tekster, og på slippfesten kan alle som ønsker få lese teksten sin for publikum.

Møter flere forfattere

Under kurset kan ungdommene bli kjent med forfatterne Kenneth Moe, Ylva Ambrosia Wærenskjold, Victoria Kielland og Lars Haga Raavand, som alle vil dele sine erfaringer med å finne sin stemme.

Har du en forfatterspire i magen? Send inn 1-3 sider med skjønnlitterær tekst, lyrikk eller prosa til esketekst@gmail.com innen 1. januar.


Kurset er støttet av Kulturfond og er gratis for alle deltakere.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...