Sagene Avis

Gratis sykkelmekk på Bjølsen

Det gamle bensinstasjontaket ved Bjølsen studentby. Foto: Anne-Sophie Ofrim [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus vil at enda flere studenter skal sykle, og stiller med sykkelreparatører ved Bjølsenhallen tirsdag.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: Kommer du til bensinpumpetaket ved Bjølsen Studentby tirsdag 7. mai fra klokken 15 og utover, kan du få gratis vårpuss av sykkelen din.

– Sykkel er miljøvennlig, effektivt og en fin måte å komme seg rundt i byen på. Fra Bjølsen Studentby sykler du for eksempel til Blindern på ti minutter, sier student og styreleder i SiO, Vetle Bo Saga i en pressemelding fra studentsamskipnaden.

70.000 studenter

Vetle Bo Saga, SiOs styreleder. Foto: Unni Irmelin Kvam / SIO

SiO, Bymiljøetaten og Statens vegvesen arrangerer vårpuss en ved den gamle «Busshallen» fra 1938, der også det gamle taket til bensinpumpene er bevart.

– Jeg håper SiO kan være med å gjøre sykkel til et enda lettere valg for de nærmere 70.000 studentene i byen, sier Saga.


– Sykkelbyen Oslo er i ferd med å ta form og det vil vi i SiO være med på, legger han til.

Har du fått med deg at det blir sykkelfelt både i Bentsebrugata og Treschows gate?

Sykkelsatsing

Vårpussen finner sted tirsdag 7. mai kl 15-18 på Bjølsen Studentby, der det er 1064 studentboliger. Fire mekanikere fra Bikefixx tar imot sykler så langt de har kapasitet. Det blir også quiz, give aways, gratis sykkelkart og mulighet til å vaske sykkelen din mens du venter.

Sykkelsatsningen inneholder flere tiltak, opplyser SiO. Ta også turen til Bike Kitchen Blindern, Norges første sykkelkafé for studenter i samarbeid mellom Bymiljøetaten, SiO Mat og Drikke og UiO, oppfordres det. Bike Kitchen Blindern ligger i Niels Henrik Abels hus og er åpent alle hverdager fra kl 9-15.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...