Sagene Avis
Seksjonsheader

– Gratulerer med dagen!

Helge Stoltenberg (Ap) - leder av bydelsutvalget i Sagene Bydel. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

KOMMENTAR: – Som far til en ung kvinne, mener jeg at Kvinnedagen fortsatt har sin misjon. Vi er absolutt ikke i mål, det er fortsatt mye å kjempe for.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2018 kl 11:34

I dag er det 8.mars, og det betyr at vi skal feire den internasjonale Kvinnedagen, Allerede i 1977 ble 8. mars en FN-dag og gjort til kvinnedag og siden den gangen har Kvinnedagen blitt feiret i hele verden.

Historisk har Kvinnedagen hatt en stor betydning for kvinnefrigjøringen både her i Norge og i resten av verden. Sakte med sikkert har kvinner fått flere og flere rettigheter, og blitt mer likestilt med menn.

Dette har ført til at flere spør om det virkelig er nødvendig å feire kvinnedagen nå i 2018, er det mer å kjempe for? Til det vil jeg si: Ja selvfølgelig!

Det er bare å se seg rundt i samfunnet, så vil man oppdage at det fortsatt er store forskjeller mellom menn og kvinner.

Kvinner tjener ofte mindre enn menn, selv om de gjør samme jobben. Kvinner velger oftere omsorgsyrker enn menn, mens menn oftere velger håndverksjobber. Vi har fortsatt et svært kjønnsdelt arbeidsmarked.


LES OGSÅ: - Vi er ikke skjøre blomster som folk kan plukke som de vil!

Det er svært få kvinner som er toppsjefer, og det er få kvinner som sitter i styrene i norske bedrifter. Kvinnelige ledere omtales ofte svært annerledes enn mannlige ledere. Menn blir fremstilt som de naturlige lederne. De kvinnelige lederne beskrives gjerne først og fremst som kvinner, dernest som ledere.

Innen kunst og kultur er det fortsatt menn som dominerer. Det er færre kvinneroller i filmer og på teatrene. Det er menn som besetter roller og menn som oftest er regissører. I det politiske livet har jo kvinner fått fremtredende lederposisjoner. Men er man på et politisk møte, er det ofte slik at det er menn som tar ordet og det er menn som oftest kommer med
forslag.

Kvinner i minoritetsmiljøer kan oppleve en hard undertrykking og sosial kontroll. Flere blir nektet å leve egne frie liv, og blir tvunget til å dekke seg til og begrense sitt eget sosial liv.

Mange får heller ikke fritt velge hverken utdanning eller livsledsager.


#metoo har vist oss at svært mange kvinner opplever å bli trakassert av menn. De blir ikke sett på som likeverdige, men som objekter som man kan ta seg til rette med. Mange kvinner opplever også vold i hjemmet, eller å bli voldtatt. Hvor er respekten for kvinner, hvor er respekten for mennesker?

Som far til en ung kvinne mener jeg at Kvinnedagen fortsatt har sin misjon. Vi er absolutt ikke i mål, det er mye å fortsatt kjempe for. Derfor skal jeg gå i tog i dag og det håper jeg mange kommer til å også gjøre. Men uansett: Gratulerer med dagen!

Helge Stoltenberg (Ap)
Leder bydelsutvalget i Bydel Sagene

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...