
Oskar og Lovisa har besøkt Sagene Lunsjbar og forelsket seg fullstendig i gulrotkaken! Foto: Oskar og Lovisa
Restaurantanmeldelse:
Kaken reddet brunsjen hos lunsjbaren
En sur kaffe som smaker som om den kommer fra en automat kunne fort sendt hele brunsjen ned i en krasjlanding. Heldigvis har lunsjbaren det som må være den beste gulrotkaken matentusiastene har fått servert.
Publisert: 17.01.2021 kl 19:50
Sist oppdatert: 17.01.2021 kl 20:08
SAGENE: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?
Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.
Maten må være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.
Sted: Sagene Lunsjbar i Maridalsveien 153 B
Meny: smørbrød, salater, supper, hamburgere, diverse kjøtt- og sjømatretter. Man kan også forhåndsbestille 3-retters og tapasmeny til selskaper. Egen barnemeny.
Pluss: En aldeles fantastisk gulrotkake!
Minus: Cappuccinoen
Pris: Lunsjretter fra 169 til 192, middagsretter fra 179 til 249.
– Går fort i glemmeboka
Oskar og Lovisa drar til Sagene Lunsjbar for en tidlig lunsj, en formiddag midt i uka. Det er med en viss ærefrykt de setter seg ned for å bedømme maten hos den beryktede lunsjbaren, som svært mange er glade i.
– Det er veldig trivelig å sitte her. Det er et godt sted å komme til og det er mye sjel i veggene, sier begge seg enige i.
Ifølge servitøren bestiller folk flest enten fiskesuppe eller hamburger – det kommer an på været. Men etter å ha hørt snakk om smørbrødene, lar Oskar og Lovisa seg friste av et par med karbonade og skagenrøre.
– Det er generøst med fyll på smørbrødene, det er alltid spennende hvor mye man får på brødskiva. Loffen er god, den er både sprø og myk. Skagenrøren er frisk og lett, noe som passer veldig godt nå, etter en lang julemåned med tung mat. Det er gode smaker av både persille og sennep, du kjenner det er forskjellige typer smaker som legger seg på tunga i etterkant, uten at det blir for mye. Ta deg tid mellom hver bit, sier hun fornøyd før hun legger til:
– Jeg kan ikke si det er en stor opplevelse, men det er en god nok lunsjrett.
Et karbonadesmørbrød på Sagene Lunsjbar forventes å være intet mindre enn fantastisk, mener Oskar.
– Men dette går nok fort i glemmeboka. Brødet er godt og fint stekt, men selve karbonaden kunne vært saftigere og den er for lite krydret. Men egget er i hvert fall, etter mine preferanser, stekt til perfeksjon. Det er også rikelig med tomater og grønt, det er flott! Det er ikke det at smørbrødet ikke er godt, men jeg forventet at det skulle smake mye mer.
Gulrotkaka ble den store redningen
– Det var godt med fyll på smørbrødet mitt, men jeg kom veldig sulten inn. Og da er jeg ikke helt i mål ennå, sier Lovisa og ser ned på den tomme tallerkenen sin.
– Ja, hva med gulrotkake? Gjøre det til en brunsj? sier Oskar. De bestiller samtidig en kopp te og en cappuccino. De bestemmer seg for å dele et kakestykke, da gulrotkake ofte kan være i tyngste laget. Det skulle de fort komme til angre på.
– Oi, her er det god service, sier Oskar etter at servitøren kommer med to tallerkner med et halvt kakestykke på hver - pent dandert, og med rikelige mengder glasur, melis og bær.
Kaken smaker mer kanel enn matentusiastene er vant med at en gulrotkake gjør, og det er veldig, veldig godt. Glasuren er fløyelsmyk og deilig.
– Det er en fantastisk balanse mellom krydderet og den søte og fyldige kremen. Gulrotkake kan være sånn enten eller. Enten liker du det, eller så liker du det ikke. Men jeg tror folk ville likt akkurat denne, selv om de ikke er gulrotkake-menneske. Er du her, så må du bare prøve. Denne er bare helt nydelig! sier Lovisa og fortsetter:
– Det var skikkelig godt med rips nå. Jeg får bare lyst til å hoppe ut i sommeren i et vaksinert Norge, sier hun drømmende med munnen full av bær.

En fantastisk gulrotkake! Merk at dette er et halvt stykke, da Oskar og Lovisa bestemte seg for å dele. De fikk likevel servert hvert sitt mindre stykke, men med mye pynt og glasur, av den flotte servitøren. Foto: Oskar og Lovisa
– Både sur og bitter
Begge sier seg enige i at dette må være den beste gulrotkaka de har spist. Hadde bare kaffen stått i stil, ville dette blitt en utrolig deilig avslutning på måltidet.
Kaffen er dessverre måltidets krasjlanding, mener kaffeentusiasten Lovisa.
– Når du kjøper kaffe i dag er standarden at du får fløyelsmykt steamet melkeskum i kaffen. Spesielt når man er ute og spiser på et sted som Sagene Lunsjbar. Her er det utvanna kaffe med stivt melkeskum oppå, det er ikke en harmoni her. Dette kan være indikasjon på at de ikke har steamet melken selv, og det smaker som om kaffen kommer fra en automat. Dette er en av de verre cappuccinoene jeg har fått, den er både sur og bitter på samme tid.

Lovisa mener et sted som Sagene Lunsjbar burde ha en bedre cappuccino enn denne. Foto: Oskar og Lovisa
Men Oskar og Lovisa kommer i hvert fall definitivt tilbake for å spise mer kake!
Etter smørbrødene, et kakestykke, kaffe og te, landet regningen på 532 kroner.
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!