ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

«Han er ustoppelig, alltid klar for å hjelpe til»

Warsame Isse og kronprins Haakon på Haarklous plass under kronprinsparets besøk til bydelen i mai 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Luke 14 går til en 15-åring som allerede har gjort utrolig mye for barn og unge på Sagene: Warsame Isse, skriver byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2019 kl 19:02

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: I desember i fjor presenterte byråden, som bor på Sagene, én osloborger hun ville hedre hver dag i desember, på sin egen Facebook-side.

På grunn av gode tilbakemeldinger har hun gjentatt denne julekalenderen i år, og har bedt følgerne sine om å foreslå og nominere kandidater hun kan trekke frem.

– Bak hver luke vil det være folk som står på ekstra mye for barn og unge i Oslo, skriver Inga Marte Thorkildsen.

Foto: Janina Lauritsen

Sagene-patriot

I den 14. luken er det nyvalgt leder i Ungdomsrådet i Bydel Sagene, Warsame Isse (15), som får skryt av oppvekstbyråden.

– Veldig stas og nydelig. Det er rørende med så mange fine ord. Jeg føler at jeg gjør mye for ungdom og miljøet, sier Warsame i en kommentar til Sagene Avis.

ANNONSE

Vi har fått tillatelse til å gjengi hele hyllesten fra Torkildsens Facebook-side:

«Warsame er en ekte nærmiljøentusiast og ildsjel med et ustoppelig engasjement og tro på at å gi en innsats for barn og unge vil gjøre verden bedre», står det i nominasjonsteksten. Og jeg vet det godt, for jeg bor selv i området og ser Warsame støtt. Han er ustoppelig, alltid klar for å hjelpe til. Han har i flere år vært frivillig leksehjelper på Torshov for barn og unge, og han jobber flere ganger i uka på Sagene IF som både trener assistent, instruktør og mini-daglig leder. Han går all in!

«Alle som jobber med barn, ungdom og nærmiljø på Sagene og Torshov vet hvem Warsame er. Warsame kjenner alle ansatte, alle barn og ungdom og mange foreldre. Han gir positiv oppmerksomhet til de han treffer, og han hjelper gjerne til der det trengs. Warsame er lite selvopptatt, men optimist på at felleskap og innsats kan gjøre et nærmiljø bedre».

Warsame er engasjert i alt som berører barn og unge, han sprer budskap, inkluderer og rekrutterer. I 1/3 av livet har han vært engasjert, det begynte allerede som 10-åring. Første gang jeg selv ble oppmerksom på ham, var da han som 11- eller 12-åring var konferansier på et arrangement i vinterferien. Det var på den lokale klubben hvor barn og unge som ikke kom seg på ferie likevel fikk opplevelser i nærmiljøet. Warsame skriver også låter, synger og lager musikkvideo, og låta «Prøver å bli no’ her» får ungdom på Sagene til å synge så høyt at hårene reiser seg. Det er sterkt, rett og slett.

Warsame er også politisk engasjert i bydelen, og sitter i styret i den frivillige organisasjonen Fellesskap og respekt som jobber for å utvikle nærmiljøene på Sagene og Torshov, i samarbeid med beboerne. Denne våren ble han valgt inn som medlem i Bydelens politiske Ungdomsråd. Og forrige uke ble han valgt som leder av Bydel Sagene Ungdomsråd.

ANNONSE

Barne- og ungdomsrådet i Bydel Sagene, slik det så ut før det siste valget i desember. Nederst fra venstre: Alva Ødemark, Nora Gulaid, Elma Fretheim (leder) og Nnennaya Olimb. Midten fra venstre: Julie Maria Grønningsæter, Sunna Gudmundsdottir, og Mathias Berg. Øverst: Warsame Isse. Foto: Janina Lauritsen

Warsame sier:

«Nærmiljøet har betydd alt for meg. De voksne har tatt meg så godt imot og tatt vare på meg, og jeg føler at jeg hører til og har en viktig rolle på Sagene og Torshov».

Og:

«Jeg er opptatt av at alle barn sin stemme i bydelen skal bli hørt. Jeg er opptatt av at det skal være gode lekeplasser og aktiviteter for barn og ungdom. Jeg ønsker også at det skal bli trygt for barn og ungdom å ferdes rundt i nærmiljøene på Sagene og Torshov. Jeg ønsker at alle skal ha lik tilgang på fritidstilbud og idrettstilbud uten at det er penger som skal avgjøre. Jeg synes at det burde være gratis med alle tilbud for barn, slik at ikke barna må oppleve å bli stemplet som fattig og må bære det med seg. Dette ødelegger for både integrering og like muligheter for alle».

ANNONSE

Heia Warsame, du er toppen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE