Sagene Avis

«Han er ustoppelig, alltid klar for å hjelpe til»

Warsame Isse og kronprins Haakon på Haarklous plass under kronprinsparets besøk til bydelen i mai 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Luke 14 går til en 15-åring som allerede har gjort utrolig mye for barn og unge på Sagene: Warsame Isse, skriver byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2019 kl 19:02

SAGENE: I desember i fjor presenterte byråden, som bor på Sagene, én osloborger hun ville hedre hver dag i desember, på sin egen Facebook-side.

På grunn av gode tilbakemeldinger har hun gjentatt denne julekalenderen i år, og har bedt følgerne sine om å foreslå og nominere kandidater hun kan trekke frem.

– Bak hver luke vil det være folk som står på ekstra mye for barn og unge i Oslo, skriver Inga Marte Thorkildsen.

Foto: Janina Lauritsen

Sagene-patriot

I den 14. luken er det nyvalgt leder i Ungdomsrådet i Bydel Sagene, Warsame Isse (15), som får skryt av oppvekstbyråden.

– Veldig stas og nydelig. Det er rørende med så mange fine ord. Jeg føler at jeg gjør mye for ungdom og miljøet, sier Warsame i en kommentar til Sagene Avis.


Vi har fått tillatelse til å gjengi hele hyllesten fra Torkildsens Facebook-side:

«Warsame er en ekte nærmiljøentusiast og ildsjel med et ustoppelig engasjement og tro på at å gi en innsats for barn og unge vil gjøre verden bedre», står det i nominasjonsteksten. Og jeg vet det godt, for jeg bor selv i området og ser Warsame støtt. Han er ustoppelig, alltid klar for å hjelpe til. Han har i flere år vært frivillig leksehjelper på Torshov for barn og unge, og han jobber flere ganger i uka på Sagene IF som både trener assistent, instruktør og mini-daglig leder. Han går all in!

«Alle som jobber med barn, ungdom og nærmiljø på Sagene og Torshov vet hvem Warsame er. Warsame kjenner alle ansatte, alle barn og ungdom og mange foreldre. Han gir positiv oppmerksomhet til de han treffer, og han hjelper gjerne til der det trengs. Warsame er lite selvopptatt, men optimist på at felleskap og innsats kan gjøre et nærmiljø bedre».

Warsame er engasjert i alt som berører barn og unge, han sprer budskap, inkluderer og rekrutterer. I 1/3 av livet har han vært engasjert, det begynte allerede som 10-åring. Første gang jeg selv ble oppmerksom på ham, var da han som 11- eller 12-åring var konferansier på et arrangement i vinterferien. Det var på den lokale klubben hvor barn og unge som ikke kom seg på ferie likevel fikk opplevelser i nærmiljøet. Warsame skriver også låter, synger og lager musikkvideo, og låta «Prøver å bli no’ her» får ungdom på Sagene til å synge så høyt at hårene reiser seg. Det er sterkt, rett og slett.

Warsame er også politisk engasjert i bydelen, og sitter i styret i den frivillige organisasjonen Fellesskap og respekt som jobber for å utvikle nærmiljøene på Sagene og Torshov, i samarbeid med beboerne. Denne våren ble han valgt inn som medlem i Bydelens politiske Ungdomsråd. Og forrige uke ble han valgt som leder av Bydel Sagene Ungdomsråd.


Barne- og ungdomsrådet i Bydel Sagene, slik det så ut før det siste valget i desember. Nederst fra venstre: Alva Ødemark, Nora Gulaid, Elma Fretheim (leder) og Nnennaya Olimb. Midten fra venstre: Julie Maria Grønningsæter, Sunna Gudmundsdottir, og Mathias Berg. Øverst: Warsame Isse. Foto: Janina Lauritsen

Warsame sier:

«Nærmiljøet har betydd alt for meg. De voksne har tatt meg så godt imot og tatt vare på meg, og jeg føler at jeg hører til og har en viktig rolle på Sagene og Torshov».

Og:

«Jeg er opptatt av at alle barn sin stemme i bydelen skal bli hørt. Jeg er opptatt av at det skal være gode lekeplasser og aktiviteter for barn og ungdom. Jeg ønsker også at det skal bli trygt for barn og ungdom å ferdes rundt i nærmiljøene på Sagene og Torshov. Jeg ønsker at alle skal ha lik tilgang på fritidstilbud og idrettstilbud uten at det er penger som skal avgjøre. Jeg synes at det burde være gratis med alle tilbud for barn, slik at ikke barna må oppleve å bli stemplet som fattig og må bære det med seg. Dette ødelegger for både integrering og like muligheter for alle».


Heia Warsame, du er toppen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...