Sagene Avis

– Dette er drømmejobben!

Torkil Vederhus (MDG). Foto: Helle Hoås

Nå er han enstemmig innstilt til gjenvalg, Torkil Vederhus i MDG.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2021 kl 19:48

TORSHOV: Valgkomiteen i MDG under ledelse av Endre Borgen Mæland har i dag enstemmig innstilt nåværende partisekretær til gjenvalg, ifølge pressemelding fra MDG, søndag kveld.

– Dette er drømmejobben, jeg er beæret over å få ny tillit fra valgkomiteen, sier Vederhus. - Dette er et skjebneår for norsk politikk. Norge trenger reell miljøpolitikk, og bare MDG kan levere på det. Nå trenger vi alle kloke hoder og varme hjerter som vil bidra. Jeg gleder meg til å legge alle kluter til sammen med tusenvis av frivillige for å få et historisk valgresultat i stortingsvalget i september.

Valgkomiteens leder Endre Borgen Mæland snakker varmt om arbeidet Vederhus har lagt ned som partisekretær:

- Torkil er en trygg, effektiv og inspirerende støttespiller for folkevalgte, ansatte og frivillige over hele landet, og nyter bred støtte og tillit fra hele partiapparatet. - Han har bidratt til å tilrettelegge for god samhandling mellom partiets sentrale organer på en åpen og demokratisk måte, og jeg er personlig imponert over måten han er med og løfte partiet videre, sier Mæland.

Valg av partisekretær gjennomføres på MDGs landsmøte 25. -27. mars.

Historikk

Vederhus ble valgt til partisekretær på MDGs landsmøte i 2019. Fra 2015 til 2018 var han byrådssekretær for finans i Oslo kommune, og han var leder i Miljøpartiet De Grønne i Oslo fra 2015 til 2017.

Vederhus har bakgrunn som IT-utvikler, med mastergrad i bioinformatikk fra Universitetet i Oslo. Han er oppvokst i Bærum og bor på Torshov i Oslo.

Valgkomiteens Innstilling:

Torkil har i løpet av sin tid som partisekretær lagt ned et imponerende stykke arbeid med å videreutvikle og utvide partiorganisasjonen. Under Torkils ledelse som partisekretær, har partiet gjort et historisk godt kommunevalg, der vi sitter igjen med politikere som daglig gjennomfører grønn politikk over hele landet.

Torkil anerkjennes som en trygg, effektiv og inspirerende støttespiller for folkevalgte, ansatte og frivillige over hele landet. Han har bidratt til å tilrettelegge for god samhandling mellom partiets sentrale organer, og til smidige demokratiske bestutningsprosesser, slik som med elektronisk votering fra partiets medlemmer.


Torkil er en empatisk leder, og en skarp politisk analytiker. Valgkomiteen opplever at han nyter svært høy tillit på alle nivåer i organisasjonen, og at han under de krevende omstillingene samfunnet går gjennom i lys av covid-19, har evnet å rigge partiorganisasjonen til en ny stortingsvalgkamp, klare til å bryte sperregrensa og nok et historisk gjennombrudd for De Grønne.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...