ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Dette er drømmejobben!

Torkil Vederhus (MDG). Foto: Helle Hoås

Nå er han enstemmig innstilt til gjenvalg, Torkil Vederhus i MDG.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2021 kl 19:48

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Valgkomiteen i MDG under ledelse av Endre Borgen Mæland har i dag enstemmig innstilt nåværende partisekretær til gjenvalg, ifølge pressemelding fra MDG, søndag kveld.

– Dette er drømmejobben, jeg er beæret over å få ny tillit fra valgkomiteen, sier Vederhus. - Dette er et skjebneår for norsk politikk. Norge trenger reell miljøpolitikk, og bare MDG kan levere på det. Nå trenger vi alle kloke hoder og varme hjerter som vil bidra. Jeg gleder meg til å legge alle kluter til sammen med tusenvis av frivillige for å få et historisk valgresultat i stortingsvalget i september.

Valgkomiteens leder Endre Borgen Mæland snakker varmt om arbeidet Vederhus har lagt ned som partisekretær:

- Torkil er en trygg, effektiv og inspirerende støttespiller for folkevalgte, ansatte og frivillige over hele landet, og nyter bred støtte og tillit fra hele partiapparatet. - Han har bidratt til å tilrettelegge for god samhandling mellom partiets sentrale organer på en åpen og demokratisk måte, og jeg er personlig imponert over måten han er med og løfte partiet videre, sier Mæland.

Valg av partisekretær gjennomføres på MDGs landsmøte 25. -27. mars.

ANNONSE

Historikk

Vederhus ble valgt til partisekretær på MDGs landsmøte i 2019. Fra 2015 til 2018 var han byrådssekretær for finans i Oslo kommune, og han var leder i Miljøpartiet De Grønne i Oslo fra 2015 til 2017.

Vederhus har bakgrunn som IT-utvikler, med mastergrad i bioinformatikk fra Universitetet i Oslo. Han er oppvokst i Bærum og bor på Torshov i Oslo.

Valgkomiteens Innstilling:

Torkil har i løpet av sin tid som partisekretær lagt ned et imponerende stykke arbeid med å videreutvikle og utvide partiorganisasjonen. Under Torkils ledelse som partisekretær, har partiet gjort et historisk godt kommunevalg, der vi sitter igjen med politikere som daglig gjennomfører grønn politikk over hele landet.

Torkil anerkjennes som en trygg, effektiv og inspirerende støttespiller for folkevalgte, ansatte og frivillige over hele landet. Han har bidratt til å tilrettelegge for god samhandling mellom partiets sentrale organer, og til smidige demokratiske bestutningsprosesser, slik som med elektronisk votering fra partiets medlemmer.

ANNONSE

Torkil er en empatisk leder, og en skarp politisk analytiker. Valgkomiteen opplever at han nyter svært høy tillit på alle nivåer i organisasjonen, og at han under de krevende omstillingene samfunnet går gjennom i lys av covid-19, har evnet å rigge partiorganisasjonen til en ny stortingsvalgkamp, klare til å bryte sperregrensa og nok et historisk gjennombrudd for De Grønne.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE