Sagene Avis

Hanibal og Nabil gjør det hyggeligere i parken

SOMMERJOBB: Syns du det har blitt finere i parken? Da kan du takke Hanibal Filmon (18) og Nabil Abdulkader (20) Foto: Janina Lauritsen

Hanibal Filmon (18) og Nabil Abdulkader (20) er blant de 60 som har fått sommerjobb i bydelen. Og i år satser Bydel Sagene på kvalitet, fremfor kvantitet, slik at deltakerne skal få mest mulig ut av erfaringen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2020 kl 14:21

BYDEL SAGENE/ILADALEN: I fjor var det 165 ungdommer som fikk jobb gjennom Bydel Sagenes sommerjobbprosjekt.

I et evalueringsmøte mellom Bydel Sagene og lokale arbeidsgivere i fjor, kom en tydelig tilbakemelding på at det ønskes færre ungdommer med flere timer hver, slik at arbeidsgiverne kommer tettere på ungdommene. Og ungdommene selv ville ha flere arbeidstimer.

- Dette møtet viser at vi har tatt steget videre, i kvalitet og volum. Dette er også første gang næringslivet har vært med oss. Vi må lage realistiske arbeidsplasser til ungdommene. Sommerjobbene danner relasjoner på tvers, og det er fint å høre at det er det arbeidsgiverne kvitterer på, at de møter flotte ungdommer. Og vi skal ta med oss læringspunktene videre, sa bydelsdirektør Morten Sanden i evalueringsmøtet.

60 får jobb

I år er alle sommerjobbene lagt til Bydel Sagenes egne tjenester og flere av bydelens skoler. Det er gjennomført en søknadsprosess og bydelen anslår å kunne tilby ca. 60 ungdommer, av 15 søkere, jobb i sommer.

Ansvaret for sommerjobbprosjektet 2020 er lagt til NAV. Sysselsettingsarbeidet er NAVs ansvarsområde, de har kompetansen når det gjelder oppfølging av både arbeidstakere og arbeidsgivere, og de har et særskilt ansvar for oppfølging av unge, ifølge bydelen.


Sagene IF har også et eget sommerjobb-prosjekt, les mer om dette her:

– Folk blir så glade

Helmat Sarzali er arbeidsleder for Hanibal Filmon (18) og Nabil Abdulkader (20), som har vært i Norge i tre år. De har de siste to ukene sørget for at det blir pent i Torshovparken, Bjølsenparken og Haarklous plass.

– Dette er flinke gutter. Det har blitt en eksplosjon av parkbrukere, folk søker seg ut nå. Da er det flott å ha fine benker, forteller Sarzali mens Filmon og Abdulkader maler de grønne benkene i Iladalen.

De har også blant annet fjernet ugress, malt flere benker og lekehus, renset kantstein, trimmet busker og malt innendørs i Sagene samfunnshus. Sommerjobb-deltakerne var klare på at de ønsket seg nettopp denne typen jobb da de kom til jobbintervjuet hos NAV.

– Vi visste hva vi ville gjøre, det er best å jobbe ute. Og folk blir så glade for det vi gjør, de ser raskt resultater. Vi har lært veldig mye i denne jobben, sier de.


Bruken av parkene har eksplodert, da er det flott å ha fine benker, sier arbeidslederen. Foto: Janina Lauritsen

Beboere kommer med ønsker

Sarzali er fornøyd med å ha med seg kun to arbeidere i år. Både resultat, utbytte og oppfølgingen blir bedre med færre deltakere, mener han.

Dette er første gang mange av bydelens ungdommer er i arbeid. Nå får de se hva arbeidsgiver forventer med tanke på punktlighet, oppførsel og utførelse av arbeidsoppgaver.

– Disse gutta er helt rå! Og de lærer masse norsk nå, sier arbeidslederen.

Hver uke settes det opp en plan med ulike oppgaver de skal utføre, i tillegg til at det kommer inn publikumshenvendelser.


– Det var noen som kontaktet oss for å rydde opp i Rollparken. Vi fjernet busker for å forhindre at narkomane skulle fortsette å samles der, de skremte beboerne, sier Sarzali.

Resten av juli tar Filmon og Abdulkader en velfjortjent ferie, før de er tilbake i Iladalen i uke 33.

Miljø- og driftstekniker i Bydel Sagene Helmat Sarzali, Hanibal Filmon (18) og Nabil Abdulkader (20) Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...