ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Hanibal og Nabil gjør det hyggeligere i parken

SOMMERJOBB: Syns du det har blitt finere i parken? Da kan du takke Hanibal Filmon (18) og Nabil Abdulkader (20) Foto: Janina Lauritsen

Hanibal Filmon (18) og Nabil Abdulkader (20) er blant de 60 som har fått sommerjobb i bydelen. Og i år satser Bydel Sagene på kvalitet, fremfor kvantitet, slik at deltakerne skal få mest mulig ut av erfaringen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2020 kl 14:21

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE/ILADALEN: I fjor var det 165 ungdommer som fikk jobb gjennom Bydel Sagenes sommerjobbprosjekt.

I et evalueringsmøte mellom Bydel Sagene og lokale arbeidsgivere i fjor, kom en tydelig tilbakemelding på at det ønskes færre ungdommer med flere timer hver, slik at arbeidsgiverne kommer tettere på ungdommene. Og ungdommene selv ville ha flere arbeidstimer.

- Dette møtet viser at vi har tatt steget videre, i kvalitet og volum. Dette er også første gang næringslivet har vært med oss. Vi må lage realistiske arbeidsplasser til ungdommene. Sommerjobbene danner relasjoner på tvers, og det er fint å høre at det er det arbeidsgiverne kvitterer på, at de møter flotte ungdommer. Og vi skal ta med oss læringspunktene videre, sa bydelsdirektør Morten Sanden i evalueringsmøtet.

60 får jobb

I år er alle sommerjobbene lagt til Bydel Sagenes egne tjenester og flere av bydelens skoler. Det er gjennomført en søknadsprosess og bydelen anslår å kunne tilby ca. 60 ungdommer, av 15 søkere, jobb i sommer.

Ansvaret for sommerjobbprosjektet 2020 er lagt til NAV. Sysselsettingsarbeidet er NAVs ansvarsområde, de har kompetansen når det gjelder oppfølging av både arbeidstakere og arbeidsgivere, og de har et særskilt ansvar for oppfølging av unge, ifølge bydelen.

ANNONSE

Sagene IF har også et eget sommerjobb-prosjekt, les mer om dette her:

– Folk blir så glade

Helmat Sarzali er arbeidsleder for Hanibal Filmon (18) og Nabil Abdulkader (20), som har vært i Norge i tre år. De har de siste to ukene sørget for at det blir pent i Torshovparken, Bjølsenparken og Haarklous plass.

– Dette er flinke gutter. Det har blitt en eksplosjon av parkbrukere, folk søker seg ut nå. Da er det flott å ha fine benker, forteller Sarzali mens Filmon og Abdulkader maler de grønne benkene i Iladalen.

De har også blant annet fjernet ugress, malt flere benker og lekehus, renset kantstein, trimmet busker og malt innendørs i Sagene samfunnshus. Sommerjobb-deltakerne var klare på at de ønsket seg nettopp denne typen jobb da de kom til jobbintervjuet hos NAV.

– Vi visste hva vi ville gjøre, det er best å jobbe ute. Og folk blir så glade for det vi gjør, de ser raskt resultater. Vi har lært veldig mye i denne jobben, sier de.

ANNONSE

Bruken av parkene har eksplodert, da er det flott å ha fine benker, sier arbeidslederen. Foto: Janina Lauritsen

Beboere kommer med ønsker

Sarzali er fornøyd med å ha med seg kun to arbeidere i år. Både resultat, utbytte og oppfølgingen blir bedre med færre deltakere, mener han.

Dette er første gang mange av bydelens ungdommer er i arbeid. Nå får de se hva arbeidsgiver forventer med tanke på punktlighet, oppførsel og utførelse av arbeidsoppgaver.

– Disse gutta er helt rå! Og de lærer masse norsk nå, sier arbeidslederen.

Hver uke settes det opp en plan med ulike oppgaver de skal utføre, i tillegg til at det kommer inn publikumshenvendelser.

ANNONSE

– Det var noen som kontaktet oss for å rydde opp i Rollparken. Vi fjernet busker for å forhindre at narkomane skulle fortsette å samles der, de skremte beboerne, sier Sarzali.

Resten av juli tar Filmon og Abdulkader en velfjortjent ferie, før de er tilbake i Iladalen i uke 33.

Miljø- og driftstekniker i Bydel Sagene Helmat Sarzali, Hanibal Filmon (18) og Nabil Abdulkader (20) Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE