Sagene Avis

Hanna forteller om en skikkelig skatt av en Sagenetur!

Forfatter: Hanna Norberg rotet seg bare bort et par ganger, mens hun skrev boka om 55 gåturer i Oslo. Foto: MINA HAUGLI

Men hun har også 54 andre turtips rundt omkring i Oslo, som hun gjerne deler med deg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2017 kl 21:59

TORSHOV: Frilansjournalist, blogger og forfatter Hanna Norberg er ute med sin fjerde bok. Denne gangen om byen hun elsker.

– Forlaget kom med ideen fordi de synes det manglet en bok om vandring i Oslo. Det finnes turistguider, men ingen gåturer annet enn for turer i marka, forteller Norberg.

Bloggeren, som i fem år har drevet bloggen StakkarsOss, og skildret livet i Oslo gjennom bilder, likte godt ideen.

– Jeg sa at jeg selvfølgelig veldig gjerne ville lage denne boken! Det passet dessuten bra siden jeg uansett var hjemme i barselpermisjon og måtte ut å gå turer, sier Norberg, som selv bor i Bydel Sagene.

Måtte kutte ned

Ett og et halvt år senere, og 75 turbeskrivelser som måtte kuttes ned til 55, var boken Oslove: De aller beste gåturene ferdig.


– Det var veldig vanskelig å kutte ned til 55 turer. Oslo er en stor by og det var viktig for meg at hele Oslo skulle med, så det ikke bare ble en bok om de sentrale og mest kjente stedene i byen.

I boken er det minst fem turer som går i bydel Sagene.

– Det kuleste, synes jeg, er at man kan gå fra Ring 2 til Ring 3 i fine områder. Hvis man for eksempel går gjennom Nordre gravlund, Voldsløkka og eikeskogen Lunden, tur åtte i boken, er det en skatt av en Sagene-tur, sier forfatteren.

Hun har gått så og si alle de 55 turene, og har en personlig favoritt.

– Jeg og familien går mest tur til Grefsenkollen. Det er et konkret mål som motiverer barna, også er det en helt fantastisk utsikt der oppe. Hver gang jeg er der må jeg ta det samme dårlige mobilbilde, som ikke får frem hvor vakker utsikten over byen egentlig er, forteller hun.


Boken er ikke tradisjonelt bygget opp geografisk, men ut fra hva man har lyst til.

– Vil du bade? Gå rundt et vann? Langs en elv? Gå tur på en øy? Se på Oslo-arkitekturen? Lære litt byhistorie? På tur med barna? Føle ekte Oslove? Gå i fotsporene til Skam eller Karpe Diem? Uansett hvor du går, så vil du garantert oppleve Oslove på turen, sier Norberg.

Betydningen bak Oslove

Navnet på boken er OSLOVE. Begrepet Oslove oppstod etter 22. Juli, og det ble et uttrykk for kjærligheten og samholdet etter 22. Juli.

– Mange hadde et behov for å ha en fellesskapsfølelse, og dette ble etterhvert til en hashtag som man bruker for å vise hvor glad man er i byen sin. Ordet uttrykker alt jeg tenker om Oslo, og det er mye kjærlighet til Oslo i boken min, sier Norberg.

– Jeg vil at boken skal inspirere andre til å bli mer kjent med byen, og som trenger den lille inspirasjonen til å gå ut til nye steder, avslutter forfatteren.


LES OGSÅ:

Nå har naboene og HvaSkjer hatt møte

Venstre raser over falske valgbrosjyrer

Forslaget ligger på bystyrebordet: Fotobokser langs skoleveiene

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...