ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Vannlekkasjen søndag morgen:

Håper alle har vannet tilbake i løpet av kvelden

Brudd i en vannledning førte til en stor vannlekkasje i Maridalsveien søndag morgen. Store mengder med vann rant ned mot Alexander Kiellands plass. Foto: Fredrik Hagen/NTB

En større vannlekkasje på Sagene i Oslo skapte problemer søndag morgen. Kommunen håper å få fikset vannledningen i løpet av kvelden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: – Målet er at alle som har manglet vann i kranene, skal få vannet tilbake i løpet av kvelden, sier overordnet vakt Knut Bjelke i Vann- og avløpsetaten til NTB.

Han sier at lekkasjen var stor, og skadene ble veldig tydelige. Men det var ikke et spesielt stort antall mennesker som ble rammet av lekkasjen, opplyser Bjelke.

Det er sprekker i asfalten som følge av vannlekkasjen. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Lekkasjen skjedde tidlig søndag morgen før klokken 7 i området Maridalsveien og Sagveien. Store mengder vann rant nedover flere gater i området.

Vannet ble stengt av i 11-tiden, og søndag ettermiddag holdt kommunen fremdeles på med gravearbeidet for å finne ut hvilken vannledning som har røket.

ANNONSE

1.000 liter i sekundet

Mange beboere i Ila-området ble stående uten vann i springen, og mange merket også et svakere trykk i vannkranene.

Enorme mengder vann fosset ut av hovedvannledningen.

Brannvesenet jobbet fra tidlig søndag morgen med å håndtere en større vannlekkasje i Maridalsveien. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Det rant ut om lag 1.000 liter i sekundet. Ute var det minusgrader, og flere veier ble derfor dekket av is. Brannvesenet opplyser til NTB at også flere kjellere ble fylt med vann.

ANNONSE

De har i løpet av dagen jobbet med å sjekke kjellere i nærheten for å kunne danne seg et bilde av skadeomfanget.

Fryktet at biler skulle fryse fast

Folk i nærområdet ble bedt om å være varsomme, siden det var glatt flere steder som følge av lekkasjen. Det ble observert ganske store mengder is på fortauet ned Maridalsveien og i Waldemar Thranes gate fram til Alexander Kiellands plass.

Det er fare for at flere biler fryser fast som følge av de store vannmengder etter vannlekkasjen i Oslo, og på grunn av det kalde været. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Politiet dirigerte en periode trafikken i nordenden av Sagveien. Bileiere ble oppfordret til å sjekke biler som sto parkert i Darres gate og Hauchs gate.

ANNONSE

Vannmengdene kombinert med kaldt vær utgjorde en fare for at bilene ville fryse fast, opplyste politiet på Twitter. Det var is på hjulene til flere biler i området.

Politiet har bedt bileiere om å sjekke biler som står parkert i Darres gate og Hauchs gate. I 9.40-tiden hadde ingen biler frosset fast, men det var is på hjulene til flere biler i området. Foto: Fredrik Hagen/NTB

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE