Sagene Avis

Vannlekkasjen søndag morgen:

Håper alle har vannet tilbake i løpet av kvelden

Brudd i en vannledning førte til en stor vannlekkasje i Maridalsveien søndag morgen. Store mengder med vann rant ned mot Alexander Kiellands plass. Foto: Fredrik Hagen/NTB

En større vannlekkasje på Sagene i Oslo skapte problemer søndag morgen. Kommunen håper å få fikset vannledningen i løpet av kvelden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: – Målet er at alle som har manglet vann i kranene, skal få vannet tilbake i løpet av kvelden, sier overordnet vakt Knut Bjelke i Vann- og avløpsetaten til NTB.

Han sier at lekkasjen var stor, og skadene ble veldig tydelige. Men det var ikke et spesielt stort antall mennesker som ble rammet av lekkasjen, opplyser Bjelke.

Det er sprekker i asfalten som følge av vannlekkasjen. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Lekkasjen skjedde tidlig søndag morgen før klokken 7 i området Maridalsveien og Sagveien. Store mengder vann rant nedover flere gater i området.

Vannet ble stengt av i 11-tiden, og søndag ettermiddag holdt kommunen fremdeles på med gravearbeidet for å finne ut hvilken vannledning som har røket.

1.000 liter i sekundet

Mange beboere i Ila-området ble stående uten vann i springen, og mange merket også et svakere trykk i vannkranene.

Enorme mengder vann fosset ut av hovedvannledningen.

Brannvesenet jobbet fra tidlig søndag morgen med å håndtere en større vannlekkasje i Maridalsveien. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Det rant ut om lag 1.000 liter i sekundet. Ute var det minusgrader, og flere veier ble derfor dekket av is. Brannvesenet opplyser til NTB at også flere kjellere ble fylt med vann.


De har i løpet av dagen jobbet med å sjekke kjellere i nærheten for å kunne danne seg et bilde av skadeomfanget.

Fryktet at biler skulle fryse fast

Folk i nærområdet ble bedt om å være varsomme, siden det var glatt flere steder som følge av lekkasjen. Det ble observert ganske store mengder is på fortauet ned Maridalsveien og i Waldemar Thranes gate fram til Alexander Kiellands plass.

Det er fare for at flere biler fryser fast som følge av de store vannmengder etter vannlekkasjen i Oslo, og på grunn av det kalde været. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Politiet dirigerte en periode trafikken i nordenden av Sagveien. Bileiere ble oppfordret til å sjekke biler som sto parkert i Darres gate og Hauchs gate.

Vannmengdene kombinert med kaldt vær utgjorde en fare for at bilene ville fryse fast, opplyste politiet på Twitter. Det var is på hjulene til flere biler i området.

Politiet har bedt bileiere om å sjekke biler som står parkert i Darres gate og Hauchs gate. I 9.40-tiden hadde ingen biler frosset fast, men det var is på hjulene til flere biler i området. Foto: Fredrik Hagen/NTB

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...