ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Håper dere er klar over hvor mange små liv dere har på samvittigheten!

Tyvene prøvde å ta med seg en kube. Da kom biene seg ut, og de frøs ihjel. Foto: Torshov Birøkterlag

Noen har prøvd å få med seg en av bikubene i Torshovparken, som resulterte i at biene kom seg ut og frøs ihjel.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.01.2021 kl 18:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Natt til torsdag 14. januar ble det forsøkt å stjele en av bikubene i Torshovparken.

I dag oppdaget Torshov Birøkterlag at noen har prøv å stjele en av bikubene. Dette lyktes de ikke med, trolig fordi biene forsvarte seg selv.

Birøkterlaget fant mange døde bier på utsiden av kuben, hvor de har frosset ihjel.

«De har ikke hatt det godt før de døde. Nå på vinteren er biene avhengige av å holde varmen sammen inni kuben for å overleve, så med dette 'stuntet' har dere antagelig dømt hele bifolket til døden. Det er en tragedie, og det er dyreplageri! Vi håper at dere som har gjort dette sitter igjen med skikkelig dårlig samvittighet og masse vonde bistikk!» skriver birøkterlaget på Facebook.

Tyvene prøvde å ta med seg en kube. Da kom biene seg ut, og de frøs ihjel. Foto: Torshov Birøkterlag

ANNONSE

– Tyvene har forhåpentligvis fått mange stikk

Randi Grydeland i birøkterlaget forteller Sagene Avis at de ble skikkelig lei seg da de oppdaget de døde biene. Det var Grydelands datter som fant dem i dag. Hun var også ute på tur forbi bikubene i går, uten å se noe mistenkelig, derfor tror de tyveriforsøket må ha skjedd i går kveld eller i natt.

– De har løftet bikuben oppi en stor Clas Ohlson-bag, så dette er tydeligvis noen som har bestemt seg på forhånd om å stjele den. Kuben står oppå et bunnbrett, og når den kommer ut av stilling, flyr biene ut – tyvene har derfor forhåpentligvis fått mange stikk, sier hun til Sagene Avis.

Det er fortsatt noen bier igjen i kuben, men Grydeland sier det spørs om disse fortsatt er i live når våren kommer. Det trengs nemlig mange bier for å holde kuben varm.

Tyvene prøvde å ta med seg en kube. Da kom biene seg ut, og de frøs ihjel. Foto: Torshov Birøkterlag

ANNONSE

Vurderer å anmelde

– Vi vurderer å anmelde saken. Dette er forsøk på tyveri og det er dyreplageri. Politiet kunne jo i hvert fall fått melding, slik at de kan titte opp på kubene når de er ute og patruljerer, for å se om de ser noe mistenkelig.

De to andre bikubene i parken skal ikke være rørt. Gydeland sier birøkterlaget tenker å la dem stå, da de ikke har noen alternativer. Nå håper hun biene klarte å skremme tyvene, og at de kan bli skremt av at birøkterlaget som raskt setter kubene i stand.

– Jeg håper dette er preventivt. Så må jeg jo si det er rimelig sært å stjele en bikube på vinterstid. Dette er fryktelig ergerlig, det er greit nok at det er insekter, men det fortsatt liv.

Birøkterlaget vil gjerne ha beskjed om noen får nyss om noe mistenkelig. Kubene er merket med navn og telefonnummer, og Grydeland sier det bare er å ta kontakt.

ANNONSE

– Fra lykkeligere tider, sier Grydeland. Foto: Torshov Birøkterlag

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE