BU-leder Stoltenberg:
Håper folk dukker opp til åpen halvtime torsdag
– Både BU-møter og komitémøter gir også innbyggerne mulighet til å uttale seg i åpen halvtime og jeg håper mange bruker den muligheten, sier bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg.
Publisert: 28.08.2018 kl 11:50
BYDEL SAGENE: Torsdag 30. august er det tid for høstens første møte i bydelsutvalget.
Møtet er i Kaysalen i Sagene samfunnshus klokken 18.30, med tre saker som skal opp til behandling før åpen halvtime.
– Det skal bli bra å komme i gang igjen etter sommeren. Det er ofte slik at det er få saker på første BU-møte etter sommeren fordi også ansatte i administrasjonen har hatt ferie, og da ikke har kunnet forberede saker til oss. Likevel er det viktig at vi gjennomfører en BU-runde. Komitéene har jo også behandlet saker som ikke kommer opp i BU, som skjenkesaker og tilsynssaker, sier bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap).
Bydel Sagene har hatt en tøff vår og sommer når det kommer til økonomi og det er derfor også viktig å følge med på den økonomiske utviklingen i bydelen, forteller han videre.
– Både BU-møter og komitémøter gir også innbyggerne mulighet til å uttale seg i åpen halvtime og jeg håper at mange bruker den muligheten både på dette BU-møtet og fremover.
Sykkeltiltak og trafikksikkerhet
På sakslisten står blant annet nye sykkeltiltak og trafikksikkerhet.
Bydelsutvalget vedtok blant annet i forrige BU-møte, 14. juni i år:
«(…)Bydel Sagene er positive til at det etableres sykkelfelt i Stavangergata jf. tidligere vedtak. Det er samtidig viktig å finne en løsning som ivaretar behovet for både å trygge sykkelfremkommeligheten og sikre parkeringsmuligheter for befolkningen. Bydelsutvalget støtter Bymiljøetatens forslag om strakstiltak i 2018 eller 2019 å erstatte gateparkering på én side med sykkelfelt, i retning Lisa Kristoffersens plass».
I bydelsdirektørens vurdering står følgende:
«Bydelsdirektøren opplever at det foreslåtte sykkelveinettet dekker mange viktige målpunkter og vil bidra til en bedring av koblingene på tvers av bydelen, både nord-sør og øst-vest. Byrutene for sykkel vil også gi bydelens sykkelveier en god tilkobling til byens øvrige sykkelveinett. Rutene som ligger nær skoler vil kunne gjøre det tryggere og mer attraktivt å sykle til skolen for mange elever.(…) Ut over disse generelle vurderingene har ikke bydelen tallmessig grunnlag for å kunne si noe konkret om hvor det sykles mest og dermed hvor det vil være mest hensiktsmessig å bygge sykkeltraséer. Denne vurderingen bør foretas av BYM (Bymiljøetaten, journ.anm.) da de har forvaltningsansvar for bydelens gate- og sykkelveinett, og besitter ressursene og fagkompetansen som er nødvendig for å kunne iverksette tiltak.
Bydelsadministrasjonen har imidlertid grunnlag for å si noe om hvilke steder i bydelen en tilrettelegging for sykling vil kunne være en foranledning til, eller inngå som et bidrag til, å gjennomføre tiltak for å bedre trafikksikkerheten og gjøre det mer attraktivt for myke trafikanter. I den videre drøftingen er det tatt utgangspunkt i kryss og steder nær bydelens skoler som elever og foreldre opplever som trafikkfarlige/utrygge. Valg av steder er basert på data fra barnetråkk og administrasjonens egne vurderinger(…)»
Les mer om sykkeltiltak her:
- Kritisk til tosidig sykkelfelt i Stavangergata
- – Som syklist har jeg selv blitt påkjørt og overkjørt i Bydel Sagene
- Poengdeling om sykkelfelt her
Lave utgifter til forebyggende helsearbeid
På sakslisten står også forebyggende helsearbeid.
«Bydel Sagene har relativt lave utgifter til forebyggende helsearbeid sammenliknet med andre bydeler. Dette gjelder i første rekke helsestasjonen. Det tyder på at dette i hovedsak skyldes effektiv drift og ikke mindre tilbud av helsetjenester.
Bydel Sagene har i flere år satset på forebygging og helsefremmende tiltak. Og det gjøres mye bra arbeid på dette feltet i bydelen, både opp mot den yngre og den eldre delen av befolkningen. Likevel viser tall (fra Byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester) at bydel Sagene i 2016 brukte betydelig mindre midler enn nabobydelene Gamle Oslo og Grünerløkka på forebyggende helsearbeid, og også et lavere beløp enn gjennomsnittet for Oslo per innbygger.
Bydelsutvalget mener det er viktig å få klarhet rundt tallene for å forstå situasjonen bedre, og hvorfor Bydel Sagene bruker mindre penger på dette området enn andre Oslo-bydeler.»
Se alle sakene som skal opp til behandling inne på bydelens nettsider.