ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Har de prøvd å gå her med noe annet enn grove fjellstøvler?

Espen Eggen, og flere mad ham, mener steinen som er lagt på turveien langs Voldsløkka er altfor grov. Mange velger å løpe og rulle på gresset ved siden av. Foto: Espen Eggen / Privat

«Katastrofe». «Grusomt». «Forferdelig å jogge eller sykle på». Brukerne av Voldsløkka er totalt uenige med Bymiljøetaten om hvor lurt det var å gruslegge turveien langs Voldsløkka.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2018 kl 20:04

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: – Før syklet jeg til og fra jobben på gangveien, men nå må jeg velge veien. Jeg har sykkel med vanlige dekk (ikke offroad) og de takler ikke den grove grusen, sier Espen Eggen.

Han bor i Nydalen, og sykler langs Voldsløkka til jobb på Marienlyst hver dag.

– Tidligere syklet jeg på stien langs Voldsløkka for å unngå trafikk. Men det har jeg måtte slutte med etter at det nye dekket ble lagt, sier han.

Espen Eggen fra Nydalen er en av mange som gir uttrykk for sin misnøye med den nye grusen på Voldsløkka. Foto: PRIVAT

Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis skrev i forrige uke om det nye grusdekket på turveien på Voldsløkka, som går langs Biskop Heuchs vei, fra Legatveien til Tåsenveien/Uelands gate.

ANNONSE

Saken har skapt et voldsomt engasjement på våre Facebook-sider og i kommentarfelt. I den uhøytidelige avstemmingen svarer til sammen over 86,5 prosent at veien burde fått et dekke med finere grus, liknende det som lå der før «oppgraderingen». Bare 5 prosent er fornøyde med det nye dekket, mens 8 prosent ønsker seg asfalt.

For grov grus

– Dette er en utrolig dårlig løsning. Steinen som er valgt er altfor grov, det er nesten pukk. Den er vedlig ubehagelig å sykle på, sier Eggen.

0-20mm subbus sier Bymiljøetaten at de har lagt på turveien. Det skal gi bedre drenering. Brukerne mener steinen er for grov. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og han er ikke den eneste som føler det. Da Nordre Aker Budstikke så nærmere på veien i forrige uke, observerte vi joggende, syklende og folk med barnevogn som heller valgte å gå på gresset ved siden av veien.

– Det er ingen som bruker grusen. Alle løper ved siden, og det sliter jo på gresset. Dekket er ubehagelig også for barnevogner, for eldre og folk i rullestol, sier Eggen.

ANNONSE

Bymiljøetatens forklaring til Nordre Aker Budstikke om at dekket er lagt nettopp for å være mer behagelig for brukerne, har han lite forståelse for.

– Den forklaringen skjønner jeg ingenting av. Har de prøvd å gå der selv, med noe annet enn grove fjellstøvler?

Fjerne det helt?

Eggen ser at noen vil kunne ønske at veien ble asfaltert, men det mener han selv ikke er en god løsning, siden mange bruker området til jogging.

– Hva mener du burde vært gjort?

– Jeg mener man kunne bruke det grove gruslaget som er lagt til drenering. Så burde det vært lagt et finere lag med grus eller singel oppå. Alternativt burde alt fjernes, sier han, og legger til:

ANNONSE

– Å tettpakke med finere grus på toppen har sikkert en noe høyere driftskostnad. Men det er prisen man må betale for å ha en gangvei som er brukbar. Da må man heller spørre om man skal ha en tilrettelagt gangvei eller ikke.

– Selv hunden orker ikke gå der

Mange sier at de heller løper på gresset ved siden av, enn på grusen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis' Facebook-sider, har mange gitt uttrykk for frustrasjon over den nye gangveien, etter at vi skrev om den tidligere i mai.

– "Vondt" å gå på. Selv bikkja nektet å gå der, kommenterer Kari-Anne Nilssen.

– Det er umulig å sykle der. Må ut i gata! Også ubehagelig å gå og går heller på gresset eller i gata, skriver Ingrid Gilleberg.

ANNONSE

– Helt håpløst. Alle jeg har sett går utenom, skriver Asbjørn Hansen, og legger til:

– Fra å ha vært et nydelig sted å gå/jogge/lufte bikkja, er området grusen er lagt på blitt ubrukelig. Da holder den i alle fall lenge, og scorer sikkert høyt på vedlikeholdsfrihet. Det må være lov å snu.

Aleksander Ravneng Lundby mener grusen som er brukt ikke er egnet til formålet i det hele tatt.

– Hadde grusen faktisk vært 0-20 mm så hadde det sikkert vært fin. Hvis det er spesifikasjonen ville jeg tatt en runde med leverandør, for da har Bymiljøetaten blitt lurt.

Flere er enige i at steinen som er brukt er for stor, og at det er «helt umulig» å trille barnevogn på den. Mange kommenterer at de stadig ser folk som går og løper på siden av grusen, og lurer på hva som var galt med forholdene slik de var.

– Tipper det vil bli større behov for vedlikehold av plen ved siden av med denne grusen på veien. Ikke god å gå eller løpe på, kommenterer Fredrik Swift.

Det er Henrik Walker Moe enig i.

– Løp på grusen i forrige uke. Grusen sprutet bak meg og fikk stein i skoen. Likte gjørmen og jorden under beina bedre, skriver han.

Mange sier at de heller løper på gresset ved siden av, enn på grusen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For brukerne?

Da vi spurte Bymiljøetaten tidligere i mai om dette er et permanent dekke på turstien, og hva som er bakgrunnen for at denne grusen er valgt, svarte presseansvarlig Monica T. Olsen dette i en e-post:

– Det er valgt grus hovedsakelig av hensyn til brukerne. Grus er mykere og mer behagelig å gå og løpe på enn asfalt, og i tillegg ivaretar det parkfølelsen bedre enn asfalt (…) Typen grus er valgt på grunn av egenskaper med tanke på drenering, pris, vedlikeholdsbehov og at vi mener det egner seg bra til bruken.

Hun sier også at med tiden vil det tråkkes til noe, og føles fastere og jevnere. Les hele svaret her.

Leser Ulf Brattbakken mener etaten heller bør snu:

– Hvis denne grusen er «valgt hovedsaklig av hensyn til brukerne» burde de lytte til nettopp de. Den egner den seg i hvert fall ikke spesiellt bra hverken til løping, eller gåing med trillevogn, noe jeg har inntrykket av utgjør størsteparten av brukerne. Jeg var egentlig greit fornøyd med hvordan det var, ble gledelig overrasket når jeg så de hadde lagt ny grus, men skuffet når jeg gikk ut på den med barnevogn. Det er bedre å gå på gresset, skriver han.

LES OGSÅ:

Stor, gratis musikkfest i bydelen!

Hans Christian reddet Oskar (4) opp fra Akerselva: 53-åringen kastet seg uti da gutten ble tatt av strømmen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE