Deler ut midler til bærekraftig ungdomsarbeid:
Har du en grønn idé? Slik kan du søke!

I 2020 var det Sagene IF som fikk 250.000 kroner til to ungdomsprosjekter. Warsame Isse og Maren Synnevåg fortalte i fjor sommer om prosjektet. Foto: Janina Lauritsen
Målet er at ungdommene skal få kjennskap til blant annet inkludering, forbruk, gjenbruk og omstilling.
Publisert: 05.02.2021 kl 12:17
BYDEL SAGENE: Bydelen lyser ut midler til sosiale entreprenører og andre som har lyst til å lage mestringsarenaer for ungdom gjennom miljøvennlige aktiviteter. Tilskuddet skal gå til prosjekter som involverer ungdommer i bydel Sagene.
Målet er at ungdommene skal få kjennskap til blant annet inkludering, forbruk, gjenbruk og/eller omstilling.
Dette er en engangstildeling på 250.000 kroner.
Disse kan søke
Grønne og sosiale gründere, organisasjoner, enkeltpersoner og uformelle grupper kan søke om midlene.
Prosjektene det søkes om midler til må:
- Ha en kobling til bydel Sagene, enten geografisk eller at tilbudet kommer beboerne i bydelen til gode
- Ha fokus på miljøaspekter knyttet til bærekraftig forbruk (bærekraftig matproduksjon, ombruk, reparasjon eller lignende)
- Rette seg i hovedsak mot ungdom
Søknadsfristen er 28. februar.
Les mer om kriteriene på bydelens nettside.
Sagene IF fikk midler i fjor
I 2020 var det Sagene IF som ble tildelt 250.000 kroner. Midlene gikk til to prosjekter som skal få unge mennesker i bydelen ut i jobber med en grønn og inkluderende profil.
– Vi ønsker å sende ungdommer fra Etter skoletid på kurs hos Geitmyra matkultursenter i beplanting, matlaging og dyrking av grønnsaker. Etter kurset vil ungdommene få tilbud om en jobb i Sagene IFs Etter skoletid. Arbeidet vil bestå i å planlegge menyer og lage mat, samt drive urbant landbruk ved klubbhuset. Ungdommene vil på denne måten tjene litt lommepenger, få jobbtrening og ikke minst bruke sine kunnskaper og få økt deres livsmestring, sa Maren Synnevåg, inkluderingsansvarlig i Sagene IF, til Sagene Avis i fjor sommer.
I 2020 sådde Sagene IF blomstereng, satte ut poteter, lagde biehotell og satte ut plantekasser for å skape et hyggelig utemiljø både for mennesker og insekter. Den grønne profilen ble tatt med videre inn i ungdomsarbeidet.
Les mer om prosjektet her:
– Foregangsbydel for samfunnsinnovasjon
Bydelsutvalget har tidligere vedtatt «Ungdomtiltak gjennom samarbeid med sosiale entreprenører.» Vedtaket lyder som følger:
«Bydelen vår står overfor flere sosiale utfordringer, blant annet høyt frafall i skolen. Vi ønsker å videreutvikle og forsterke Sagene som en foregangsbydel for samfunnsinnovasjon. BU foreslår at bydelen setter av 250 000 kr til øremerkede midler til et (for)prosjekt for å engasjere en eller flere sosiale entreprenører til å utforme en modell for samarbeid rundt ungdom, inkludering, forbruk, gjenbruk og omstilling. I dag er det flere ideelle aktører som jobber for å løse flere samfunnsutfordringer samtidig. Gjennom å inngå et samarbeid med slike aktører kan vi skape: Mestringsarenaer og kvalifisering av ungdom utenfor skole/arbeid. Mulige arenaer: dyrking, redesign, reparasjon, matproduksjon m.m. Inkluderende møteplasser for lokalbefolkningen med f.eks. overskudds-gjestebud Økt samarbeid mellom lokale ressurser: Sosiale entreprenører selv gir uttrykk for viktigheten av en tillitsbasert felles utvikling, langsiktighet og forutsigbarhet for vellykket samarbeid som står seg over tid. Vi mener derfor det er viktig at vi skaper en intensjonsavtale for samarbeidet som vil gjøre det attraktivt for aktører å søke samarbeid med bydelen.»