ANNONSE

Har du lyst til å bidra i nærmiljøet, skape leselyst hos barn og få et vennskap på kjøpet?

Lyttevennprosjektet startet i Vest-Agder. Nå tar eldrerådet i Bydel Sagene generasjonsmøtet til Fernanda Nissen skole. Foto: Bjørn Fredheim/ Vest-Agder Fylkeskommune

Eldrerådet i Bydel Sagene starter i samarbeid med Fernanda Nissen skole et pilotprosjekt med navnet «Lyttevenn». Nå vil de ha kontakt med deg som har litt ekstra tid i hverdagen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

NYDALEN: Formålet med prosjektet er å bygge bro mellom generasjonene. Det hele startet i Vest-Agder i 2010, med mål om å stimulere og motivere leseferdighet og leselyst hos barn i alderen 7 til 9 år.

– Vi ønsker å utvikle en modell for eldres aktive deltakelse i skolen, samt stimulere og motivere leseferdighet og leselyst hos barn, forklarer eldrerådsleder Reidun E. Staalesen.

Koble skole og nærmiljø

Initiativet ble tatt av rektor Elisabeth Rudi Lund på Fernanda Nissen skole i Nydalen i høst, og er et samarbeid mellom skolen, eldrerådet og Bydel Sagene.

– Bakgrunnen for prosjektet er skolens ønske om å gjøre Fernanda Nissen til en betydningsfull del av nærmiljøet, og skape relasjoner som vil ha betydning for elevene våre både på skolen og utenfor, sier Lund.

– Vi har stor tro på effekten av at flere voksne ser og engasjerer seg i barna i nærmiljøet. Å bygge bro mellom generasjonene er god læring for alle parter. Det å møtes gjennom en lesestund vil både kunne stimulere og motivere barna til videre leselyst og forhåpentligvis føre til mange gode samtaler, legger hun til.

En lyttevenn er en pensjonist eller annen eldre person, som kommer på besøk til skolen og leser sammen med en elev på 2.-4. trinn. Arbeidet ledes av skolens pedagogiske personale. Lyttevennen bruker én time på skolen hver uke.

Første i Oslo?

– Vi er veldig spente på å komme igang med dette pilotprosjektet. Håpet er at det skal bli et permanent samarbeid, og at det kanskje kan smitte over til flere skoler og bydeler etterhvert, sier eldrerådsleder Staalesen.

– Så vidt jeg vet er det ingen andre skoler i Oslo som gjør noe tilsvarende, legger hun til.

Inspirasjonen kommer fra Vest-Agder fylkeskommune, der Lyttevenn-prosjektet etter åtte års drift har blitt etablert i flere kommuner.

Vil du bli lyttevenn?

Eldrerådet og skolen inviterer til informasjonsmøte på Fernanda Nissen skole i Sandakerveien 102 5. februar 2018 klokken 17.00.

Da kommer også en to av dem som har drevet Lyttevenn-prosjektet i Vest-Agder for å fortelle om sine erfaringer.

Staalesen vil også informere om Lyttevenn på Fernanda Nissen under Sagene Torshov Historielags møte 25. januar, og på Eldreuniversitetet på Deichmanske bibliotek, Torshov filial, 31. januar.

Du må ikke bo i Bydel Sagene for å bli med. Også folk i Nordre Aker som kan tenke seg å birda er hjertelig velkomne, oppfordrer Staalesen.

Å være lyttevenn er frivillig, man får betaling i form av å bli satt pris på, glede, aktiv bruk av fritiden og, ikke minst, knytte varige vennskap på tvers av alder og bakgrunn.

Etter planen skal Lyttevenn starte opp på Fernanda Nissen skole etter påske.

For mer informasjon kan du kontakte Reidun E. Staalesen på telefon 99223246.

LES OGSÅ:

Fernanda Nissen skole åpnet i 2016: – Norges flotteste skolebygg!

Savnet fritidsklubb – da tok foreldrene på Fernanda Nissen skole affære