Sagene Avis

Har du sett villdyrene i Oslo? Nå har du muligheten!

Bildet av sjiraffen i Treschows gate tatt fra Peder Jørgensens leilighet. Foto: Peder Jørgensen

– Det er en ære om folk vil ha bildene på veggen sin, sier Peder Jørgensen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: På Sagene Lunsjbar har Peder Jørgensen stilt ut fotografiene sine av villdyr i Oslo. Bildene holdes utstilt til over nyttår.

– Mennesket distraherer seg fra naturen og bygger byer hvor dyr kun har plass som kjæledyr i bånd. Men naturen forsøker å nærme seg menneskene igjen. I Oslo kommer dyrene frem om natten, skriver Jørgensen om utstillingen.

– Det var tilfeldig at jeg tok noen bilder og fant ut det var gøy å photoshope dyr inn i bildene. Det er veldig artig når man begynner med det, sier Jørgensen.

Peder Jørgensen står bak utstillingen "Dyrene i Oslo" på Sagene Lunsjbar. Foto: Cecilie Sunde Lien

Fotoprosjektet startet da Jørgensen flyttet til Sagene.


– Da jeg flyttet til Sagene ville jeg ha et bilde på veggen i stua. Leilighetene har utsikt mot Treschows gate, så jeg tok et bilde av gaten og satte en sjiraff på bildet, sier Jørgensen.

Jørgensens venner ville ha tilsvarende bilder fra områdene de bodde i. Dermed tok Jørgensen med seg kamera på natten og photoshopet inn forskjellige dyr.

Elefant på Tøyen. Foto: Peder Jørgensen

Fikk hjelp av venn

Bildene er kuratert av Jørgensens venn Jon Fredrik Weldingh. Weldingh likte bildene godt og sørget for å få de utstilt. Han hadde vært på et jobbintervju og hadde med seg et magasin med dyrebildene utstilt.

– Jon Fredrik gikk rundt i dress til trykkerier rundt i Sagene for å finne et sted å trykke bildene. Da var han også innom Sagene Lunsjbar og traff tilfeldigvis på daglig leder Gro Worren og spurte om hun var interessert i å stille ut bildene. Jeg tror Jon Fredrik virket veldig seriøs da man kom innom i dress, ler Jørgensen.


– Jeg lagde ferdig en fotoserie av bildene og var så heldig å få lov til å utstille de ut på Sagene Lunsjbar.

Pingvinflokk på Galgeberg. Foto: Peder Jørgensen

Fått hyggelige tilbakemeldinger

Fredag er det åpningsfest for utstillingen, og Jørgensen planlegger å spille jungellyder i bakgrunnen.

– Det blir veldig artig å ha en åpningsfest med venner og kjente. Jeg er glad vi får låne lokalene hos Sagene Lunsjbar.

– Det artigste med utstillingen er de hyggelige tilbakemeldingene vi har fått. Folk slår gjerne av en prat og hører om hvor bildene er tatt. Bildene er veldig tydelige og folk ser de med en gang de kommer inn døren, sier Jørgensen.


Han er i ferd med å sette opp en nettbutikk for salg av bildene, men den er ikke ferdig ennå.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...