Sagene Avis

Har du tannlegeskrekk? Dette tannlegesenteret tilbyr både psykolog og full narkose

SMIL TANNLEGESENTER: Tannlegesenteret samarbeider med psykolog slik at de med tannlegeskrekk også skal kunne få hjelp Foto: Janina Lauritsen

– Vi har hatt en rekke pasienter innom med alvorlig angst og tannlegeskrekk. For denne pasientgruppen tilbyr vi en egen tilrettelagt behandlingsform, forteller Alireza Sorodi ved Smil Tannlegesenter.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2018 kl 08:46

NYDALEN: – Vi har tannleger som har tilleggskompetanse i å behandle nettopp denne pasientgruppen, fortsetter styreleder Alireza Sorodi til lokalavisa.

Kan få full narkose

– Det er en prosess rundt det. Vi har en psykolog som vi samarbeider tett med og de som virkelig sliter kan også få full narkose.

Tannlegene har også beroligende midler og og tar seg god tid i det tempoet pasienten er fortrolig med, sier han videre og forteller at han tror tannlegeskrekken kommer mest fra den tiden man gikk hos skoletannlegen.

– Vi bruker nytt medisinsk utstyr og behandler tilnærmet smertefritt og enkelt, påpeker han.

Lokalene er også lyse og laget for å være behagelige, med Tempur-tannlegestoler og uten den karakteristiske «tannlegelukten», for å gjøre det så rolig og avslappende som mulig for pasientene.

Blir kjent med pasienten for å finne ut av frykten

Tannlegesenteret har blant annet blitt intervjuet av TV 2 tidligere i forbindelse med tannlegeskrekk.

Saken handlet om 51 år gamle Mona Larsen som ikke hadde vært hos tannlegen på 16 år.

Tannlege Jovana Rosic fortalte da til TV 2 at det er mye pasienter med tannbehandlinsgsangst kvier seg for, og at det ikke trenger å være selve behandlingen. Det kan begynne med at man får litt vondt og utsetter det fordi man er redd for hva smerten kan være.

– Hva kan smerten være? Kommer tannlegen til å legge skyldfølelse på meg? Kommer dette til å koste mye? Det er flere ting disse pasientene kvier seg for og som kan være en del av angsten, sa Rosic.


– Tannlegeskrekk er så individuelt, og det er det som gjør det så vanskelig. Man må først og fremst bli kjent med pasienten for å finne ut hva frykten bunner ut i.

Les hele saken til TV 2 her

Utvidede åpningstider

Smil Tannlegesenter har også som ambisjon å gjøre tannhelsehjelpen mer tilgjengelig.

– Dagen er ofte full av aktiviteter og både arbeidslivet og familielivet må balanseres. Derfor blir tannlegebesøket utsatt inntil videre. Dette kan da føre til at eventuelle tannproblemer ofte vokser seg mer kompliserte, smertefulle og unødvendig dyrere, sier Sorodi.

Derfor har de utvidede åpningstider fra klokken 07.30 til 20.00 og de tar ofte imot akuttpasienter på søndager.


Smil Tannlegesenter, som har en avdeling både i Nydalen og i Oslo sentrum, har 12 tannleger. De tilbyr alt fra normal tannbehandling til mer avanserte tannbehandlinger. De tilbyr også estetiske behandlinger som nå er blitt mer og mer vanlig blant både kvinner og menn.

– Hos oss vil du som pasient kunne få hjelp til å justere på tennene, bleke tennene på en skånsom måte, samt forme tennene dine akkurat slik du ønsker å ha dem. Vi tilbyr hjelp mot snorking ved hjelp av snorkeskinner og også mot tanngnissing.

– Det har blitt veldig vanlig med tannbleking. Det kommer 50-50 prosent kvinner og menn, selv om man kanskje skulle tro at det var mest populært hos kvinner, sier Sorodi til lokalavisa.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...