Sagene Avis

Har snart kjørt 9000 turer i bydelen

…og de rosa bussene kjører også i jula.

De Rosa bussene kjører også, med noen unntak, på julaften, i romjula og nyttårsaften. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

De rosa bussene har kjørt i Bydel Sagene i litt over ett år – og har tilbakelagt snart 9000 turer. De tar forresten ikke helt juleferie heller, men det oppfordres til å booke seg inn i god tid i forveien.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2019 kl 10:36

BYDEL SAGENE: Tilbudet med Ruter Aldersvennlig transport, bedre kjent som Rosa busser, startet som et pilotprosjekt i Bydel Nordre Aker høsten 2017. Konseptet er dør til dør-transport for eldre i alderen 67+, for prisen av en vanlig Ruter-billett. 1. november 2018 ble det utvidet til Bydel Sagene, og like etter fulgte også Vestre Aker.

I 2020 rulles, bokstavelig talt, tilbudet ut også til seniorene i Bydel Ullern.

Populært

Fra november 2018 til november 2019 har det vært gjennomført 8761 turer med de rosa buss i Bydel Sagene.

Bare i november 2019 ble det kjørt 734 turer.

Det er registrert 311 unike reisende, noe som betyr at disse har reist to turer eller flere. Én person har reist hele 567 turer fra start til nå!


Hovedtyngden av brukerne er i alderen 67-70 år (med 149 personer), men det er faktisk flere reisende over 96!

Julekjøring

Selv om vi går inn i julehøytiden, betyr ikke det at de reisende må holde seg hjemme. Aldersvennlig transport er også tilgjengelig på julaften fra klokken 10.00 til 17.00, og nyttårsaften fra klokken 10.00 til 17.00. Men det oppfordres til å bestille kjøring i god tid.

Juleruter for Aldersvennlig transport:

 • Julaften: 10-17:00
 • 1. og 2. juledag: Stengt
 • 27. og 28. desember: 10:00-18:00
 • 29. desember: Stengt
 • 30. desember: 10:00-1800
 • 31. desember: 10:00-17:00
 • 1. januar: Stengt

Slik fungerer det

 • Tilbudet er for deg som har fylt 67 år, er hjemme på dagtid og trenger transport fra dør til dør når du skal gjøre ærender eller har lyst på en tur ut.
 • En minibuss henter deg hjemme og kjører deg frem og tilbake dit du ønsker innenfor bydelen. Tilbudet gjelder for bydelene Vestre Aker, Sagene og Nordre Aker.
 • Bussene kjører mandag til lørdag mellom kl. 10.00 og 18.00, og kan bestilles mellom kl. 09.00 og kl. 17.00.
 • Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol. Du kan ta med deg en venn om du ønsker det.

Slik bestiller du

 • Bestill transport på tlf. 23 24 28 50 eller via appen Aldersvennlig, som du kan laste ned fra app-butikken på mobilen din. Reisen må bestilles mellom kl. 09.00 og kl. 17.00 mandag til lørdag, senest en time før avreise. Se også Ruter.no.
 • Oppgi tidspunkt for når du ønsker å bli hentet og kjørt hjem igjen, og om du har med følge eller hjelpemiddel.
 • Minibussen henter deg hjemme til avtalt tid, og tar deg dit du skal innenfor bydelen din. Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn.
 • Vær klar til oppsatt hentetidspunkt. Er transporten forsinket blir du varslet om dette.

Kilde: Ruter

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...