ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Hege havnet på Sagene ved en ren tilfeldighet. Nå har hun klippet i 18 år

STAMGJEST: (Dette bildet er tatt før behandlingen) Åse Vinneng har vært kunde hos Idsal Willumsen i alle år. Barna hennes og barnebarna hennes er også kunder. – Det som er så fint er at hun alltid har tid til deg, siden hun har én kunde om gangen, sier hun. Foto: Janina Lauritsen

Hege Idsal Willumsen har vært frisør på Sagene siden 1999. Hun flyttet fra Bodø og planen var å bli i Oslo i tre år. Men etter å ha falt for bydelen er hun nå 15 år på overtid.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2018 kl 08:57

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: – Det var tilfeldig at jeg endte opp her. Det var to salonger til salgs og jeg var så ny i byen at jeg ikke fant den andre, sier Hege Idsal Willumsen, eier og eneste frisør hos Lille Klipp på Sagene.

Idsal Willumsen flyttet fra Bodø som 26-åring og da hadde hun vært frisør i 10 år. Men hun hadde ingen erfaring med å drive sin egen salong.

– Kollegene i nord sa jeg var gal som startet i Oslo uten fast kundekrets. Men jeg hadde ingenting å tape, jeg måtte bare prøve å satse. Også gikk det! Det var skummelt siden jeg hadde jobbet i to store salonger i Bodø. Men jeg begynte i det små og det har vært utrolig koselig!

Et koselig lokalsamfunn

Hun er stolt over at frisørsalongen har klart seg så lenge – det har en del å si om henne, skulle man tro.

– Det er kjempekos å være på et sted som dette. Dette er hjertet av Oslo. Hverken byen eller marka er langt unna. Å være en del av næringsmiljøet her er fint – å kunne være med på å skape et nærmiljø er fint, legger hun til.

ANNONSE

– Og det er utrolig hvor mange jeg kjenner igjen. Man blir et koselig lokalsamfunn.

Jungeltelegrafen er den beste promoteringen, mener hun. Men det at hun har holdt ut så lenge har også noe med god, faglig tyngde å gjøre. At man rett og slett har en inderlig stolthet av håndverket man gjør. Hvis man har en jobb man elsker gjenspeiles det i driften.

– Du må være sulten på moter og trender, du må holde deg oppdatert. Den som tror seg ferdig utlært er ikke utlært, men ferdig. Det er et ordtak i bransjen. Å holde seg oppdatert er særs viktig. Å se hva som beveger seg der ute og overføre det til kundene. Dette er et yrke du må være oppdatert i, rett og slett.

Det er en enkel sak å holde driven i en by som Oslo, forteller hun videre. Her pulserer det i alle kanter. Det skjer mye. Og da er det enkelt å holde seg oppdatert så lenge man er interessert.

Idsal Willumsen mener også at salongen har klart seg så lenge fordi hun klarer å holde den åpen.

ANNONSE

– Jeg har ikke hatt mange sykedager, de kan jeg telle på én hånd. Og det er bare jeg som driver her, det er alltid bare meg. Det er så fint. Det er stabilt og koselig å ha det sånn, det er ingen som sier «du skal og du må», jeg gjør ting fordi jeg vil – arbeidsglede driver en fremover.

Skaper gode kunderelasjoner

Idsal Willumsen har mange stamkunder, men hun får også hele tiden nye.

– Selv om mange flytter herfra, kommer de tilbake hit til meg. Det er nok først og fremst fordi de er fornøyde med jobben jeg gjør og med meg i salongen. Jeg har kunder som har kjørt langt for å komme hit. Det er en klapp på skuldra – de hadde ikke kommet hvis det ikke hadde vært en grunn til det. Samtidig har jeg de lokale, det er koselig, legger hun til.

Som frisør får hun høre mye mer enn snakk om hår. Hun innrømmer at frisører kan bli hobbypsykologer – et øre som kan lytte. Men de har også en fantastisk oppgave, poengterer hun.

– Kundene kommer inn, kanskje har de en dårlig hårdag, kanskje er de litt redde, og så kan jeg få dem til å føle seg litt bedre og hjelpe dem til å få bedre selvtillit. Det handler om å være et medmenneske. Det kan nesten bli et venneforhold, man snakker jo ikke om vær og vind når man har kjent hverandre i så mange år.

ANNONSE

Mange gode historier

Hun har hørt mange historier opp gjennom årene. Både rare og gode, mye morsomt og mye hyggelig. Og mange fine historier om hvordan Sagene var tidligere.

– Da jeg startet her var det en eldre dame som sa det var fantastisk at noen ville åpne her, alle andre stengte jo. Hun sa «jøss, så hyggelig!» Jeg tenkte bare «shit, jeg burde gjort research!» Men jeg gikk bare på med friskt mot.

Det har vært et generasjonsskifte på Sagene mens Idsal Willumsen har vært her. Det er fortsatt eldre, søte mennesker, men det har blitt flere barnevogner, sier hun.

– Det er hyggelig å komme til en storby og få høre historier fra de gamle damene om hvordan det var her før. Jeg føler jeg har fått voldsomt mange fine stunder med kunder som er historiefortellere – de som har bodd her hele sitt liv.

ANNONSE

Etter å ha fylt 44 år og vært så mange år i bransjen, er hun som en veteran å regne. Men hun har ingen planer om å gi seg med det første av den grunn. Datteren vil også bli frisør og hvis det fortsetter å være et ønske ser hun ikke bort fra at de to driver salongen sammen om noen år. Kanskje er det også datteren som tar over sjefsrollen etter hvert? Men så lenge helsa holder, holder Idsal Willumsen seg på plass i salongen.

– Helseproblemer biter ikke på sånne troll som meg. Det pleier jeg å si. Og når skuldre og nakke fortsatt holder seg etter 27 år i bransjen? Jeg kunne ikke drømt om å gjøre noe annet! Jeg skal stå på gulvet til det bikker en dag.

HOLDER UT: Hege Idsal Willumsen har holdt salongen gående siden 1999. Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Hvem bør få prisen Lillebjørn fikk i fjor?

Var animatør for Oscar-nominert film, nå kan hun vinne bokdebutant-priser

Lisa Maria Hareide åpnet barnebutikk: – En liten butikk med stort hjerte for gjenbruk

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE