Sagene Avis

Korpsjubel på Torshov:

– Heldigvis er vi i gang igjen

Norges Musikkorps Forbunds Øst arrangerte sommerkurs for barn på Sagene Festivitetshus. Foto: Cecilie Sunde Lien

For mange korpsmusikanter blir det ikke sommer uten Norges Musikkorps Forbunds tradisjonelle sommerkurs. Sagene Avis var innom sommerkurset for å høre hva barna har lært og hvordan de har hatt det.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

TORSHOV: Hvert år arrangerer Norges Musikkorps Forbund (NMF) Øst sommerkurs for barn og unge. Sommerkurset Korpsjubel (8-10 år) og Feriekorps (11-15 år) er ment for å skape samspill, spilleglede og for å få nye korpsvenner.

– Dagen har gått over all forventning. Det er bare én dag og vanligvis bruker man jo uker, kanskje måneder, på å lære sanger til en konsert. Så det at vi har fått det til er ganske kult, sier Synne Skagen Kerr administrativ leder for Korpsjubel.

– Det var spillestopp en stund, men heldigvis er vi i gang igjen nå, sier Kerr.

Alternativt sommerkurs

Dagen er en forkortet versjon av de tradisjonelle sommerkursene NMF Øst pleier å ha. Sommerkursene er vanligvis over flere dager med overnatting. På grunn av korona og avstand har de valgt å holde kurs i kortere intervaller i år.


– Vi kommer til å lage en musikkvideo av det vi har gjort i dag. Siden vi ikke kan ta inn publikum og spille konsert har vi valgt å filme det. Da får barna vist frem det de har gjort, sier Kerr.

– Mange av barna har ikke spilt på en stund på grunn av korona. Noen av korpsene spilte nok på 17. mai, men kanskje ikke så mye etter det. Men jeg har hørt at noen av øvd i sommer, blant annet over Skype, sier Kerr.

– Det beste var energien fra barna

Musikalskleder for Korpsjubel Nicklas Öhgren forteller dagen har gått strålende.

– Det er et lavterskelprosjekt når man jobber på én dag, men det har det gått over all forventning.


– Det beste har vært energien fra barna og å få full energi fra dem. Den pleier å synke etter noen timer, men de har virkelig klart å holde det gående. Da er det mye lettere og gøyere for meg å lede korpset. Når barna gir energi får man masse energi å gi tilbake, sier Öhgren.

Musikkinstruktør Geir Moe Daasvand og musikalskleder Nicklas Öhgren underviser barna i korpset. Foto: Cecilie Sunde Lien

–Jeg kunne holdt på i mange flere dager

Onsdag var ment for å skape spilleglede blant barna. Det målet ble oppfylt. Barna forteller de har hatt det veldig gøy på kurs. De hadde alt fra mye til ingen erfaring med å spille instrumenter fra før.

– Det var vært supergøy i dag! Vi har spilt mye og gjort masse gøy sammen. Jeg har fått mange nye venner og det syns jeg bare er kjempebra, sier Einar.


– Dagen var kjempe bra. Den ene noten var litt vanskelig fordi jeg skulle gå en oktav høyere, men jeg klarte det delvis, sier Erlend.

Tristian forteller han har veldig lyst til å komme tilbake på sommerkurs neste år.

– Jeg kan ikke slutte nå siden søsteren min går i senior og jeg kan ikke være dårligere enn henne, sier Erlend.

Fra venstre: Lasse (10), Erlend (9), Tristan (8), Helje (8), Einar (9). Foto: Cecilie Sunde Lien

Barna sier den «gøyeste» sangen å spille var Bodils Kjempegormé. Det lærte de på slutten av dagen og ble lært på veldig kort tid.


– Det aller beste har vært å spille og ha det gøy. Det er synd det bare var en dag. Jeg kunne holdt på i mange flere dager, sier Lasse.

– Jeg syns det sosiale har vært det beste. Vi har spilt, snakket og lekt masse, sier Helje.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...