ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Helsebyråden:

– Smitten vil øke i kjølvannet av fellesferien

Slik er situasjonen i bydel Sagene nå.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) sier at smitteøkningen er ventet, og at den trolig vil fortsette i tiden etter fellesferien. Men vi er langt unna smertegrensen, mener han. Her fra helsebyrådens pressekonferanse utenfor Bjølsenhallen i juni. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Oslo-smitten er på sitt høyeste på to måneder og vil nok fortsette å stige etter ferien, ifølge helsebyråden, som likevel mener man er langt unna smertegrensen. Her ser du også de siste smittetallene fra bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2021 kl 13:28

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Tirsdag ble det registrert 72 nye smittetilfeller i hovedstaden, 32 over snittet de siste sju dagene.

Det er det høyeste døgntallet siden 5. juni, da flere smitteutbrudd blant russen trakk opp smittetallet til 93 smittede.

Smitten har gjennom sommeren stort sett holdt seg på et svært lavt nivå, hvor bunnpunktet ble nådd 25. juli, med kun sju smittede i Oslo. Nå er den altså på vei opp.

– Økningen er som ventet. Det som er viktig å huske på nå, er at vi er i en helt annen situasjon enn i fjor sommer da vi så en tilsvarende økning, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til NTB.

Han peker på vaksineringen, som stadig går fremover både nasjonalt og i Oslo. To av tre har fått første vaksinedose i Norge. I Oslo har over 500.000 innbyggere fått første dose, mens nærmere 250.000 er fullvaksinert.

ANNONSE

Venter økning

Robert Steen mener at smitten som sprer seg i hovedstaden nå, ikke er like dramatisk og kraftfull som den var før vaksineringen startet. Han mener dessuten man må se på tallene over antall innlagte for å få et bedre bilde av smittesituasjonen.

– Det er vel seks innlagte koronapasienter i Oslo nå, og tallet har ligget i underkant av ti gjennom sommeren, uten en tydelig økning, sier Steen.

Denne uken var det slutt på fellesferien i Norge, og mange nordmenn er tilbake i jobb etter å ha reist både innenlands og utenlands.

– Smitten er sterkest knyttet til reise. Med fellesferie og en del reisevirksomhet tror jeg derfor vi må vente at smitten vil gå noe opp, og det kan også komme en liten økning i antall sykehusinnleggelser. Men de eldste er fullvaksinert og godt beskyttet nå, sier helsebyråden.

ANNONSE

Tror på en mer normal høst

På dette tidspunktet i fjor begynte smitten å øke i Oslo blant annet som følge av innenlandsreising og spesielt en rekke utbrudd knyttet til hjemmefester. Økningen fortsatte gradvis utover høsten, og i november innførte Oslo en sosial nedstengning som skulle vare over et halvt år.

Men denne høsten vil trolig bli mer som en vanlig høst, anslår Steen, som likevel understreker at han har lært å ikke være skråsikker på noe som helst gjennom pandemien.

Samtidig er Oslo nå svært langt unna smertegrensen når det gjelder smitte.

– Sykehuskapasitet er ikke i nærheten av å bli utfordret nå. Kapasiteten i smittesporingen er også veldig god, sier han.

ANNONSE

– I forrige uke ble 20.000 testet i Oslo, mens kapasiteten ligger rundt 70.000, så vi er ikke i nærheten av smertegrensen der.

Smittetilfeller og vaksinasjon i bydel Sagene

De siste 14 dagene har det blitt registrert 21 nye smittetilfeller i bydel Sagene. Det siste døgnet er det registrert fire. Smittetrykket i bydelen ligger dermed på 46,6 per 100.000 innbyggere.

Antall registrerte smittetilfeller i bydel Sagene de siste 14 dagene. Foto: Oslo kommune

Det er nå flest smittetilfeller i aldersgruppen 20-29 år. Denne gruppen står for 12 av tilfellene de siste to ukene. Her kan du se hvordan tilfellene fordeler seg i de ulike gruppene:

Registrerte smittetilfeller for de siste 14 dagene, fordelt i de ulike aldersgruppene. Foto: Oslo kommune

ANNONSE

I forrige uke var 86 prosent av bydel Sagenes beboere vaksinert med én eller to doser. Kommunikasjonsansvarlig Kathinka Nordhagen Selsjord oppfordret da alle som har fått tid til vaksine om å møte opp. Hun oppfordret samtidig flere til å ta i bruk vaksinesenterets drop-in-tilbud.

– Vi er fornøyde med at innbyggere som tidligere ikke har blitt vaksinert nå velger å ta imot tilbud om vaksine. Hver nye innbygger som får vaksine bidrar i det viktige arbeidet mot koronaviruset, sa hun til Sagene Avis i forrige uke.

Vaksinesenteret formidler at de har god kapasitet, og sier de som ønsker dose 1 bare må komme innom fra mandag til fredag klokken 10.00 til 19.00. Drop-in gjelder altså ikke dose 2 av koronavaksinen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE