ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Helsebyråden: Test deg før du drar på vinterferie

Helsebyråd i Oslo Robert Steen (Ap) ber Oslo-folk teste seg før de drar på vinterferie. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Helsebyråden ber Oslo-folk koronateste seg før de drar på vinterferie. Men kommunen har ikke nok kapasitet til å teste alle som vil reise ut.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2021 kl 17:40

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Helsebyråd Robert Steen (Ap) oppfordrer Oslo-folk til å ta med seg smittevernreglene når de reiser på vinterferie – og teste seg før man drar.

For å sørge for at ferien blir trygg ikke bare for den enkelte, men også for de andre på stedene vi reiser til, oppfordres folk til å ta en test før avreise, skriver Oslo kommune i en pressemelding mandag.

– Oslo har god testkapasitet. Bestill gjerne time i god tid før du reiser, sier Steen.

Men tall Aftenposten har hentet inn viser at kommunen ikke har god nok kapasitet til å teste alle som vil reise ut av byen.

35.000 i uka

Ifølge Virke Reiselivs undersøkelse om nordmenns ferieplaner svarer 64 prosent at de vil feriere et annet sted enn hjemme. Det betyr at rundt 80.000 Oslo-folk reiser bort i vinterferien.

ANNONSE

Til avisen sier helsebyråden at dersom det er fullt kjør, kan de teste 35.000 hver uke, og innrømmer at det vil bli en utfordring dersom alle som skal reise kommer for å teste seg.

– Per i dag har vi god kapasitet. Men hvis alle plutselig skulle dukke opp, blir det en kapasitetsutfordring, sier byråden.

Fortsatt høyt smittetrykk

I pressemeldingen opplyser kommunen at smittetrykket i hovedstaden fortsatt er høyt, og at de vet at tradisjonelle hyttekommuner ikke har kapasitet til å håndtere store utbrudd.

– Vi vet at for mange er hytta et kjærkomment avbrekk, og selvfølgelig skal man dra på den, men denne vinteren er det ikke bare fjellvettreglene man må huske på. Man må også huske smittevernreglene, sier helsebyråd Robert Steen.

Vinterferien i Oslo starter mandag 22. februar.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE