Sagene Avis

Helsebyråden: Test deg før du drar på vinterferie

Helsebyråd i Oslo Robert Steen (Ap) ber Oslo-folk teste seg før de drar på vinterferie. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Helsebyråden ber Oslo-folk koronateste seg før de drar på vinterferie. Men kommunen har ikke nok kapasitet til å teste alle som vil reise ut.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2021 kl 17:40

OSLO: Helsebyråd Robert Steen (Ap) oppfordrer Oslo-folk til å ta med seg smittevernreglene når de reiser på vinterferie – og teste seg før man drar.

For å sørge for at ferien blir trygg ikke bare for den enkelte, men også for de andre på stedene vi reiser til, oppfordres folk til å ta en test før avreise, skriver Oslo kommune i en pressemelding mandag.

– Oslo har god testkapasitet. Bestill gjerne time i god tid før du reiser, sier Steen.

Men tall Aftenposten har hentet inn viser at kommunen ikke har god nok kapasitet til å teste alle som vil reise ut av byen.

35.000 i uka

Ifølge Virke Reiselivs undersøkelse om nordmenns ferieplaner svarer 64 prosent at de vil feriere et annet sted enn hjemme. Det betyr at rundt 80.000 Oslo-folk reiser bort i vinterferien.


Til avisen sier helsebyråden at dersom det er fullt kjør, kan de teste 35.000 hver uke, og innrømmer at det vil bli en utfordring dersom alle som skal reise kommer for å teste seg.

– Per i dag har vi god kapasitet. Men hvis alle plutselig skulle dukke opp, blir det en kapasitetsutfordring, sier byråden.

Fortsatt høyt smittetrykk

I pressemeldingen opplyser kommunen at smittetrykket i hovedstaden fortsatt er høyt, og at de vet at tradisjonelle hyttekommuner ikke har kapasitet til å håndtere store utbrudd.

– Vi vet at for mange er hytta et kjærkomment avbrekk, og selvfølgelig skal man dra på den, men denne vinteren er det ikke bare fjellvettreglene man må huske på. Man må også huske smittevernreglene, sier helsebyråd Robert Steen.

Vinterferien i Oslo starter mandag 22. februar.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...