Sagene Avis

Slik så det ut i parken etter en varm vårkveld:

Helt til barnehagebarna tok affære

Plast, glassflasker, papir og matrester lå strødd i Torshovparken. Foto: Vigdis Martinsen/privat

– De ryddet opp all driten etter voksne folk som hadde kost seg kvelden før og ikke orket å kaste driten etter seg i søppelkassa 20 meter lenger bort! Skammelig! skriver Vigdis Martinsen i et Facebook-innlegg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2021 kl 16:12

TORSHOV: Tirsdag formiddag gikk Vigdis Martinsen en tur i Torshovparken. Synet som møtte henne var ikke særlig pent.

– Oppe ved paviljongen var det tydeligvis noen som hadde kost seg i går i finværet, med mat og drikke. Når man er hjemme rydder man etter seg, kaster søppel, vasker opp så man slipper å se rotet. Det gjør man tydeligvis ikke når man ikke er hjemme. Det så fanken ikke ut! skriver hun i et innlegg på Facebook.

Foto: Vigdis Martinsen/privat

Hun påpeker at alle vet at fuglene drar søpla utover, derfor burde det være greit å kaste søpla i avfallsbeholderne.

- Men de som koste seg i går gjorde ikke det, med det resultatet at alt i løpet av natta var strødd utover et større område. Matrester, tomflasker, papir og plast.


Foto: Vigdis Martinsen/privat

– Skal love det ble rent etter dem

Martinsen begynte å ta bilder av rotet, og plutselig dukket flere barn i fire-fem-årsalderen opp med plasthansker. De ryddet opp alt.

– De ryddet opp all driten etter voksne folk som hadde kost seg kvelden før og ikke orket å kaste driten etter seg i søppelkassa 20 meter lenger bort! Skammelig! Barna ryddet, ingen klagde, og i løpet av 5 minutter var alt borte! Så vandret de tilbake til barnehagen. Kunne dessverre ikke filme barna der de plukket, men jeg skal love det ble rent etter dem, i motsetning til de som vandret hjem i går kveld, skriver hun videre på Facebook.

Barna i Lilleborg barnehage ryddet opp i parken. Foto: Vigdis Martinsen/privat

Dette er de flinke barna

Sagene Avis har ringt rundt til noen av barnehagene i nærheten og fant de flinke barna: Det er fire- og femåringene i Lilleborg barnehage som tok på seg ansvaret med å rydde opp i parken.


– Vi har Rusken-uke nå. Det var ikke så mye søppel å plukke rundt barnehagen vår, så vi fant ut at vi skulle gå oss en tur, finne et sted vi kunne spise og kanskje rydde litt søppel der. Vi gikk til Torshovparken og der merket vi at det var noen som hadde kost seg dagen før, men hadde glemt å rydde opp etter seg, sier pedagogisk leder Malina Koynarska til Sagene Avis.

Hun syns det var fint å lære barna å plukke søppel i naturen, og barna fikk både diplom og premie etter de hadde utført jobben.

– Både barn og voksne ble veldig stolte, og barna syns også det var veldig gøy. Men de sa også det var veldig dumt av de som ikke har ryddet opp etter seg i parken. Men det ga oss mye glede, alle barna ville være med på å plukke søppelet!

Kanskje du vet hvem de er? Send oss gjerne en e-post til tips@sageneavis.no

De flinke barna tok med seg alt! Slik så det ut etter at de var ferdige. Foto: Vigdis Martinsen/privat

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...