ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Slik så det ut i parken etter en varm vårkveld:

Helt til barnehagebarna tok affære

Plast, glassflasker, papir og matrester lå strødd i Torshovparken. Foto: Vigdis Martinsen/privat

– De ryddet opp all driten etter voksne folk som hadde kost seg kvelden før og ikke orket å kaste driten etter seg i søppelkassa 20 meter lenger bort! Skammelig! skriver Vigdis Martinsen i et Facebook-innlegg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2021 kl 16:12

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Tirsdag formiddag gikk Vigdis Martinsen en tur i Torshovparken. Synet som møtte henne var ikke særlig pent.

– Oppe ved paviljongen var det tydeligvis noen som hadde kost seg i går i finværet, med mat og drikke. Når man er hjemme rydder man etter seg, kaster søppel, vasker opp så man slipper å se rotet. Det gjør man tydeligvis ikke når man ikke er hjemme. Det så fanken ikke ut! skriver hun i et innlegg på Facebook.

Foto: Vigdis Martinsen/privat

Hun påpeker at alle vet at fuglene drar søpla utover, derfor burde det være greit å kaste søpla i avfallsbeholderne.

- Men de som koste seg i går gjorde ikke det, med det resultatet at alt i løpet av natta var strødd utover et større område. Matrester, tomflasker, papir og plast.

ANNONSE

Foto: Vigdis Martinsen/privat

– Skal love det ble rent etter dem

Martinsen begynte å ta bilder av rotet, og plutselig dukket flere barn i fire-fem-årsalderen opp med plasthansker. De ryddet opp alt.

– De ryddet opp all driten etter voksne folk som hadde kost seg kvelden før og ikke orket å kaste driten etter seg i søppelkassa 20 meter lenger bort! Skammelig! Barna ryddet, ingen klagde, og i løpet av 5 minutter var alt borte! Så vandret de tilbake til barnehagen. Kunne dessverre ikke filme barna der de plukket, men jeg skal love det ble rent etter dem, i motsetning til de som vandret hjem i går kveld, skriver hun videre på Facebook.

Barna i Lilleborg barnehage ryddet opp i parken. Foto: Vigdis Martinsen/privat

Dette er de flinke barna

Sagene Avis har ringt rundt til noen av barnehagene i nærheten og fant de flinke barna: Det er fire- og femåringene i Lilleborg barnehage som tok på seg ansvaret med å rydde opp i parken.

ANNONSE

– Vi har Rusken-uke nå. Det var ikke så mye søppel å plukke rundt barnehagen vår, så vi fant ut at vi skulle gå oss en tur, finne et sted vi kunne spise og kanskje rydde litt søppel der. Vi gikk til Torshovparken og der merket vi at det var noen som hadde kost seg dagen før, men hadde glemt å rydde opp etter seg, sier pedagogisk leder Malina Koynarska til Sagene Avis.

Hun syns det var fint å lære barna å plukke søppel i naturen, og barna fikk både diplom og premie etter de hadde utført jobben.

– Både barn og voksne ble veldig stolte, og barna syns også det var veldig gøy. Men de sa også det var veldig dumt av de som ikke har ryddet opp etter seg i parken. Men det ga oss mye glede, alle barna ville være med på å plukke søppelet!

Kanskje du vet hvem de er? Send oss gjerne en e-post til tips@sageneavis.no

De flinke barna tok med seg alt! Slik så det ut etter at de var ferdige. Foto: Vigdis Martinsen/privat

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE