ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Her blir det buss for trikk

Søndag går det ingen trikker over Torshov, på grunn av arbeider på Storo. Foto: Janina Lauritsen

Søndag kjører det ingen trikker over Torshov og Sandaker i retning sentrum.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2018 kl 11:39

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV / SANDAKER: «Vi er nødt til å stenge trikkesporet på Storobrua mot sentrum hele driftsdøgnet søndag 12. august for vedlikehold. Trikkene kjører Trondheimsveien. Buss for trikk på berørt strekning. Trafikken fra sentrum kjører som normalt,» skriver Sporveien på Twitter tirsdag.

Bildet levner liten tvil om at oppgraderingsarbeidene her er høyst nødvendige.

Slik ser trikkesporene ut på Storo. Foto: Sporveien, Twitter

Skinnene skal skiftes og det skal støpes nytt fundament. Det vil i denne omgangen kun bli en støp, og ikke bli asfaltert igjen, fordi holdeplassen retning sentrum ikke lenger brukes av bussene som kommer fra Grefsenveien. De stopper nå i Vitaminveien, nærmere Storosenteret.

– Dette er også arbeid som må tas på nytt når arbeidet med Storokrysset og videre mot Disen skal gjøres, sier Jan Rustad, pressekontakt i Sporveien.

ANNONSE

– Jeg håper publikum forstår at dette er helt nødvendige utbedringer som må til. Det er bare å ta en titt på skinnegangen der oppe. Nå kjøres det med fartsbegrensning på 5 km/t over brua på grunn av dårlige forhold, sier Rustad.

Omkjøring

Stengingen starter klokka 01.00 natt til søndag, og vil vare helt frem til klokken 01.00 natt til mandag, altså gjennom hele det som omtales som driftsdøgnet på søndag.

– Fra sentrum går trikken som normalt, helt opp til Kjelsås. Mot sentrum svinger trikken til venstre inn mot vognhallen på Grefsen, og videre ned Trondheimsveien til sentrum. På strekningen mellom Storo og Nybrua blir det kjørt buss for trikk, opplyser Rustad.

Frem til klokken 10.00 søndag morgen vil buss for trikk kjøre helt til Wessels plass, på grunn av at trikketraseen forbi byggeplassen ved Stortinget i denne perioden er stengt.

Arbeidene i Grefsenveien

I høst starter arbeidene med oppgradering av Grefsenveien, fra Storokrysset og opp til Disen holdeplass. Her skal det legges en ny hovedvannledning under veien, mens Grefsenveien skal få nye trikkeskinner for å kunne starte testkjøring av Oslos nye trikker i 2020. Samtidig skal det lages sykkelfelt på den ene siden av veien.

ANNONSE

Fra november og de påfølgende 16 månedene vil derfor Grefsenveien stenges for biltrafikk i store perioder. Les mer om arbeidene som skal gjøres i Grefsenveien, her.

Neste del av prosjektet er omregulering av Storokrysset. Hvordan det vil bli, er imidertid langt fra klart.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE